geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Kenderfókahozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 21:21:05 (5595)
Idézet ennek az oldalnak az aljáról:

"A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges."

Az itt szóba került egyik felhasználás sem kereskedelmi célú, tehát nem kell engedély. Ennek ellenére a kegytárgybizniszt (:-)) nem jó rongálni még nonprofit alapon sem.
[előzmény: (5594) SagiK, 2005.04.13 21:13:57]

SagiKhozzászólásai | válasz erre | 2005.04.13 21:13:57 (5594)
Elnézést, hogy újoncként a nagyok (öregek) dolgába beleütöm az orrom, de szerintem itt mindenki elbeszél egymás mellett. Talán közelítsünk, és oldjuk meg okosan a felmerülő problémát.
1. Biztos, hogy a "piszkos tizenkettő" (bocsi, nagyon tetszik a kifejezés, nem bántásnak szánom!) nem ebből fog meggazdagodni, áldozatos munkájukat én a magam részéről nagyon köszönöm. Ezt fejeztem ki a tagság megváltásával is. Az elérhető kegytárgyakból is vásároltam, nem csak saját, hanem barátaim részére is. Bíztam is benne, hogy nem haszon nélkül adják tovább, mert akkor az épelméjűségük megkérdőjelezhető. (Ha kiderül, hogy 2 Ft-ból gyártatják a kitűzőt, akkor a "nemépelméjű" jelzőt kérem rámakasztani)
2. Legalább ennyire biztos vagyok abban is, hogy Zazy nem akart még véletlenül sem az Egyesület érdekei ellen tenni! Ő saját részre elkészítette a logónak a hímzési mintáját, és ebből rendelt pólót. Ezt el sem kellett volna mondania, de kessertársai pénztárcáját kívánta önzetlenül megkímélni az esetleges plusz kiadásoktól. Én is gondolkodtam már ilyen póló elkészíttetésén, milyen jó lenne ilyenben keresni a ládákat! Senki nem tiltja, hogy az Egyesület ezt is felvegye a bolt kegytárgyai közé. Javaslatom, ha jól sikerül a mintadarab, kérjük meg Zazyt mutassa be a "piszkos tizenkettő" tagjainak, és ha jó a minőség/ár arány, akkor az Egyesület rendeljen a gyártótól XXX darabot, és kezdje el árusítani. Arra figyelve, hogy a sablont ki ne fizettesse a készítő!

Más: A lelkiismeretem nem hagy nyugodni, ezért bevallom, hogy a PDA-ra letöltött (html-ből .lit-re alakított) szövegfájl elejére a Microsoft logója helyett a GC logót használom. Kitől kérjem ennek engedélyezését?
Szeretnék meglepetésből üvegre (pohárra és pezsgőspalackra is) gravíroztatni ilyen logót. Gondolom ez annyira egyedi, hogy az Egyesület nem veszi fel a kínálatába. Erre ki tud engedélyt adni?

A gc.hu logója -véleményem szerint- megtévesztésre alkalmas, nagyon hasonlít a gc.com logójára. Azt szabadna használni? És ha én rajzol(tat)ok egy harmadikat, ami szintén nagyon hasonlít a fenti kettőre?

Elnézést, nagyon hosszú lett, én is utálom magam....


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.