geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Moohozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 16:51:21 (48550)
Csak azt az egyet áruld el, hogy hogyan kötöd ki?

A kft alapító okiratában? És mi gátolna meg abban, hogy meggondold magad, és 2 év múlva kivedd a kft papírjaiból ezt a pontot? Vagy szerződést kötsz valakivel, hogy te (a céged) megígéri...? De kivel kötsz szerződést erre?

Valami garanciát kéne erre adni, mert ha most meggondoltad magad az egykori véleményedhez képest, akkor ez ugye bármikor máskor is megismétlődhet.

Továbbá ha már itt vagy, feri60 idézte levélre is adhatnál magyarázatot.
Akkor most eladtad a domaint és a jogokat, vagy nem?
Ha igen, akkor miért is? És ha már eladtad, akkor most miért akarod visszakapni? Vagy kellett a 1,5 milla az új cég megalapítására, és így nem csak a jogokat, hanem az egyesület pénzét is sikerült kiszervezi?

Felettéb érdekes dolgok folynak itt mostanában.

Odaát azt olvastam, hogy Schaf a te határozott tiltásod miatt nem jöhet vissza. Ez is, meg a fentebbi dolgok is azt bizonyítják, hogy ugyan úgy fest, visszavonultál, de azért még mindig nagyon erős a befolyásod itt kb mindenre.

Kezdem úgy érezni, hogy a legjobb az lenne, ha jó nagy ívben elkerülném a fórumot, mert csak elrontja a kedvem.
[előzmény: (48545) kumin, 2010.04.14 16:37:50]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 16:37:50 (48545)
Bizonyára elkerülte a figyelmed az alábbi beírásomból: "annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak"
[előzmény: (48540) Csuhás, 2010.04.14 15:20:20]

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:20:20 (48540)
Talán mégse nektek kellett volna megcsinálni a működő játék fölé ezt az önjelölt egyletet. De talán még most sem volna késő pár marakodó tag helyett a játékosok széles rétegét bevonva újrakezdeni. Ha pedig az évek alatt összejött rejtések logok fölött egy profitérdekelt társaság veszi át a hatalmat, nos abban a pillanatban megyek máshova játszani.

Idézve tőled:

"Nem véletlen ez a fokozott érdeklődés az un. vállalkozói szektor részéről.
A geocaching.hu ugyanis hatalmas üzleti érték. Tessék csak egy pillantást vetni a .com-ra. Ott már alig lehet valamit csinálni premium membership nélkül. Én kezdetektől elhatároztam, hogy a magyar lap nem ezt a modellt fogja követni. "
[előzmény: (48539) kumin, 2010.04.14 15:05:43]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:05:43 (48539)
Tisztelt Játékosok!

A MGKE berkein belül húsvét óta vezetési válság van, ami annyit jelent, hogy többen a tevékeny tagok közül jelentősen és eddig kibékíthetetlenül ellentétesnek tűnő módon képzelik el az oldal jövőjét. Nekem az így kialakult helyzetre a válaszom a következő volt: miután az egyesületről története során többször, és számomra immár véglegesen bebizonyosodott, hogy nem alkalmas szervezeti keret egy ilyen profilú oldal üzemeltetésére, javaslom az MGKE feloszlatását, és azt, hogy az oldal üzemeltetését egy általam vezetett gazdasági társaság vegye át annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak. Mindez technikailag és szervezetileg is teljes szakítást jelentene a mostani háttérrel. A tuhu, a POI-k nagy része is maradna a mostani szerveren, amelyet a tuhu üzemeltetői kapnának meg, és innentől a saját belátásuk szerint működtetnék.

Az egyesületi tagok közül jelenleg aktívan KiVi és passzívan egy további tagtárs támogatja ezt az elképzelést, a többiek több különböző tervvel jelentkeztek, amelyek az egyesület megmaradására építenek, ám egyik sem rendelkezik jelenleg elegendő támogatottsággal ahhoz, hogy többségi döntésként kijelölje az egyesület további jövőjét. Az egyesület alapszabálya, de bármilyen demokratikus közösség működési módja értelmében a jelenlegi válságból az lesz a kivezető út, amelyben a jelenlegi tagság többsége egyetért, és ezt egy rendkívüli közgyűlésen szavazatával megerősíti. Tudom, hogy itt a fórumon van egy aktív csoport, amely szeretné, ha akarata érvényesülne az egyesület jövőjének formálásában. Tudom, hogy ők hisznek az egyesületi formában, és úgy hiszik, hogy taggá vagy vezetővé válásuk esetén jobb munkát tudnának végezni nálunk. Nem kétségbe vonva lehetséges igazukat, csak azt szeretném nekik jelezni, hogy ezzel az oldallal, amíg az egyesületi jogi keret korlátai között mozog, az, és csakis az fog történni, amit a jelenlegi tagság többsége végül kézfeltartással elfogad. Ennek a kijelentésnek a realitását az utóbbi években magam is keményen megtapasztaltam és megtanultam, így jutottam el a fent vázolt, feloszlatást javasló válaszig, vállalva ennek minden népszerűtlenségét egyesületen belül és kívül egyaránt.

Kérem, hogy mielőtt az első dühből megfogalmazott hozzászólásaitokat billentyűzetbe vernétek, ez utóbbi mondatok jelentésén, és az ebből fakadó mozgástér szűkösségén törjétek kicsit a fejeteket. Nincs olyan válasz, hogy „akkor vegyetek fel minket, és mindent helyre teszünk”, mert a tagfelvételhez az elnökség egyhangú döntése kell, e szabály megváltoztatásához pedig a tagság háromnegyedének az egyetértése – ehhez ajánlott irodalom: a legutóbbi közgyűlésünk jegyzőkönyve. Egyetértés jelenleg sem az elnökségben, sem a tagság körében nincs semmiben, így az ilyen, nyilvánvalónak tűnő válaszok realitása is minimális.

Itt nincs vége a történetnek, és amint további fejlemény keletkezik, igyekszünk ezen a helyen tájékoztatni Titeket. Addig türelmeteket és megértéseteket kérem. Az oldal természetesen minden probléma nélkül működik tovább, aki nem jár itt a fórumon, csak egyszerűen geokesel, észre sem veszi, és reményeim szerint észre sem fogja venni, hogy történik valami a háttérben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.