Tisztelt Pallagi Úr! Először is engedje meg, hogy a többi kessertársamtól elnézést kérjek, akik elolvasták a topic címét, ami:"geocaching" és ennek megfelelően általában ilyen témában keresik fel azt. Én se tennék másként, de az Ön kioktató stílusú üzenetére kénytelen vagyok reagálni.Sajnos az idézett könyv nincs birtokomban, de mint tradícionális magyar étel nem valószínű, hogy lényegesen eltérő lenne a leírása egy-két kisebb név által írt szakácskönyvben.Én kettőben néztem utána (Horváth Ilona:Szakácskönyv-112. old,és Brüknerné, Buday Ella:Igy fözünk ma-Minerva 1959-87.old). Mindkettő megemlíti, hogy a húst Csíkokra(!) vágjuk, nem a pörköltnél megszokott kockára.Egyik sem említ pirosparikát a fűszerezésnél, ami az Önök által felszolgáltnál tapasztalható volt. Egy kevés fehérborral javasolják főzni, amit szintén hiányoltunk az íz harmóniából.Mindketten említenek lisztes behintést, mintegy "behabarást" amit az Önök ételén nem tapasztaltunk...A kérdésem-költői-mitől lett volna ez borsostokány?Ezt ott is meg tudtuk volna vitatni.A hölgynek említettem is, hogy szívesen beszélnék a szakáccsal, de vagy viccnek értette, vagy elengedte a füle mellett nem hívta Önt,vagy szakácsát, csak a pénztárban dolgozó hölgy jött oda,és valami homályos utalást adott, hogy ezt így kell csinálni.Na, ezért írtam viccesnek szánt formában a logomban a már idézettet.Egyébként amint-remélem végigolvasta(!)-azt is írtam, hogy "marhapörköltnek finom".Amiért egy köszönömre igényt tartanék...A további vitát itt be is rekesztem a magam részéről, hiszen, mint említettem ez az oldal a "láda keresésről-rejtésről" kellene, hogy szóljon. Ennek szellemében kívánok sok kellemes élményt a további(!) sikeres ládázáshoz.Üdvözlettel:Bakos Ferenc-GCnick:kalóz[ előzmény: (19971) Pallagi Péter, 2007.02.03 23:46:38] |