geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

scelehozzászólásai | válasz erre | 2016.04.12 16:53:36 (29893)
Nézz rá, hogy amikor lehetett akkor hányan jelentkeztek ládadokinak! :-(
[előzmény: (29887) tapiapi, 2016.04.12 08:05:00]

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2016.04.12 08:05:00 (29887)
Kedves Strombus! Szerintem minden megyében van legalább egy lelkes (ez nagyon fontos!), egyesületi tag (ez adja a legitimitást), aki a megye 95 százalékát már levadászta (tehát ismeri a ládákat), legalább 5 rejtése van (nem kell megmagyarázni), és ládadoki. Az egyesület vezetése megbízza, hogy keresse meg a nevükben a megye rejtőit, hogy él e még az e-mail címük. (Hogy ez mekkora munka? Egy konkrét példa: Hajdú-Bihar 115 rejtésének tulajdonosa 42 játékos, ebből 24-nek csak 1 ládája van. Tehát ha egy localmodira 100-150 láda jutna, akkor olyan 50-60 rejtővel való kapcsolattartást jelent.) Ez azért fontos, hogy a ládagazdák lássák, hogy van egy ember a megyében, aki összefogja a játékot, ezáltal legitimitást kap. Ugyanakkor kiderül majd, hogy az e-mail címek 30 százalékáról egy hónapon belül nem jön vissza válasz. Vagy már nem él, vagy nem igazán együttműködő a játékostárs. (De akkor mitől játékostárs?) Ekkor jön a szubszidiaritás lényege, ha a telefonszám sem él már, akkor a helybeli kapcsolatok révén a rejtő felkutatása. Kiderül a játékosok egy részéről, hogy 5 éve már nem játszik. (Hajdú-Bihar: 42 rejtőből 5.) Közülük a többség jó érzésű, a megkeresésre azonnal adoptálhatóvá teszik a ládát. Aki nem jelez vissza és nem aktív és nem fellelhető, szerintem mehet a lecsóba. Második körben a virtualizálódott ládákról szólhatna helyben a szakmai csevely, aztán a betegeskedőkről, majd a legvégén a lerongyolódott ládaoldalakról.
Egy játékot a lelkesedés vagy a tehetetlenség tud továbbéltetni. Én lelkesedés párti vagyok. (És nem vagyok egyesületi tag és kevés a megtalálásom, és van olyan ládám, amely nem tuti, de mentségemre naponta agyalok rajta és gondozom az oldalaimat és a ládáimat.)
[előzmény: (29885) Strombus, 2016.04.11 13:03:59]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.04.11 13:03:59 (29885)
Tapiapi, szívemből szóltál. Harcolok én ezek ellen, de nullához közeli eredménnyel. :-( A rejtő, ha válaszra méltat, közli, hogy mit pampogok, van mit keresni. Ha az ilyen láda betegre állítását kérem, az elnökség reakciója is általában az, hogy van mit keresni. :-( Ha mégis megtörténik a betegre állítás, akkor a kedves rejtőnek, akinek sokszor annyi ideje sincs, hogy kivegye az elavult információt a ládaoldalról, nemhogy új ládát rejtsen, annyi azért van, hogy a felsőbb hatalom által betegre állított láda státuszát visszaváltoztassa, lásd Pilis50 GCJELI vagy H. Gábor számos ládája - és még sorolhatnám. Így ezek a ládák nem kerülnek fel a Hosszú ideje beteg ládák listájára, nem válnak adoptálhatóvá és éveken át így tengődnek. A játékos pedig örüljön a villanyoszlopnak meg a filcfirkának.

Mi nemrég Nyíregyháza környékén ládáztunk egy hosszú hétvégén. A legtöbb helyen láda helyett pótjelszóhoz volt szerencsénk. Nemrég olvashattuk, hogy büszke az ottani csapat, mert nincs egyetlen beteg láda sem a megyében. Hát, szerintem ezek mind betegek. :-( Hogy is kezdődik a játékunk definíciója? "A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt..."

A Péter60 által említett ottfelejtett városi virtuális multik is ide sorolható esetek. Soknak a gazdája már nem játszik, de mert karbantartást nem igénylő leolvasósdi az egész, senkinek sem tűnik fel, hogy gazdátlan. Közben pedig foglalja a helyet más, korszerűbb, valóban élményt adó rejtésötletek elől. Én ezeket is adoptálhatónak adnám, az örökbefogadó számára azzal a megkötéssel, hogy át KELL alakítania, kell hagyományos pontot is beletennie (és nem a város szélére a semmi közepében a dzsindzsába) és ritkítani az "50 m-ként olvass le valamit" jellegű pontokat. Ha az inaktív rejtő mégsem szeretne lemondani a ládájáról, akkor modernizálja ő a rejtést!

Mindig berzenkedem, hogy többet kellene tenni az elhanyagolt ládák ügyében, de valójában lassan, de biztosan haladunk. Jóval több a támogatás az elnökség részéről, mint 3 évvel ezelőtt volt (de még mindig kevesebb mint amit én ésszerűnek, a köz érdekét gyorsan és hatékonyan szolgálónak tartanék).
Amikor én ládadoki lettem és megkérdeztem, hogy miképp is működik az elhanyagolt ládák más tulajdonosnak adása azt a választ kaptam, hogy hát erre még valójában nem volt példa. (Hiába létezett már réges-rég rá a szabály.) Most az elnökség támogatásával ha nem is a szükséges számban, de sorra cserélnek a ládák gazdát, és újulnak meg mindnyájunk örömére. Jól működik az elnökség által bevezetett, ideiglenes megoldást nyújtó ládacsere program is (amit szerintem az adoptálható státuszú ládák gyógyítására kellene használni, nem a notórius lusta rejtők ládáinál). Nagyon sokat segítenek Old Eye betegeskedő ládákat figyelő fejlesztései.

Nagyon fontos az, hogy a játékosok jelezzék tapasztatalatiakat az illetékes ládadokiknak vagy legalább a logjaikban. Amikor próbálok kiszűrni beteg ládákat a kereshetők közül, akkor nagyon nehéz, ha csak minden 5-10-ik játékos jelzi, hogy csak pótjelszót talált vagy hogy szét van ázva a logbook, a többi egy sablon mondattal elintézi és esetleg még csupa ötös értékelést is ad hozzá. :-( Aki szívesen gyógyítana, az sem megy esetleg félkészülten, ha csupa típuslogot lát, mert ő sem veszi észre, hogy a láda segítségre szorul.
[előzmény: (29881) tapiapi, 2016.04.11 09:51:02]

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2016.04.11 09:51:02 (29881)
A ládadokizás, a hosszan tartó beteg ládák adoptálhatóvá tétele számomra mind-mind arról szól, hogy a játék játékossága és színvonala megmaradjon. Ezen alapelvet egy kicsit továbbgondolva egy vissza-visszatérő problémát szeretnék újra felvetni. Szolnok megyében járva és vadászva sajnos több olyan ládát találtam - ponosabban nem találtam - amely a láda elvesztése miatt vagy régóta virtuálissá vált, vagy már nagyon régen csak pótjelszóval kereshető. (Itt ládadokiként tegyek egy ládát a helyére?) Mellette a ládaoldalak vagy döbbenetesen rövidek, vagy nem jó információt tartalmaznak. (Kedvencem: virtuálissá tett multi, ugyanakkor a mondat a ládaoldalon: óvatosan vedd elő és rejtsd vissza. Mit? A szobor talapzatát a pótjelszóval, vagy a villanyoszlopot?) Ha már belenyúlt a rejtő az oldalba, akkor javíthatná. Nagyon sokszor a logokból tájékozódunk. Úgy gondolom, ha már fél éve csak szelfis megtalálásokat hagy jóvá a rejtő, akkor valóban nincs ott láda. S ami a legfájóbb, hogy nagyon szép helyek ládátlanodtak el. Mivel ezek a rejtők a fórumot nem nagyon olvassák, így a ládaoldalon is jeleztem ezt, bár érdekes úgy jelszó nélküli megtalálás elfogadását kérni, ha mellette kritikát is leírsz.... Szóval ott, ahol eleve láda volt, és virtuálissá tették, vagy legalább egy fél éve csak jelszó nélküli megtalálás van, nem ártana egy levél a ládagazdának, hogy vagy javítsa, vagy tegye adoptálhatóvá. Ha nem reagál - ergó vagy már nem él az e-mail címe, vagy nem érdekli - kerüljenek ezek is az adoptálhatók közé. Úgy gondolom, hogy az egy-két rejtéssel rendelkező, még aktív játékosok szívesen vennék gondozásba ezeket a ládákat.
[előzmény: (29831) Strombus, 2016.03.29 15:58:24]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 15:58:24 (29831)
Te komolyan gondolod, hogy ha 18 saját ládából 18 felé nem nézett az elmúlt 10 évben, akkor a nem megvizsgált 41-et gyógyította, sőt a sajátját kívül másokét is? Tudod, Ajtony, azért telt egy teljes napba ezeknek az összegzése, mert a vizsgált ládák összes logját átfutottam, plusz ládatörténet és fejlécben felbukkanó dátumok. Ebből elég szépen kiderül, hogy ki mikor mit javított, nem kell hozzá kocskodácsolás.

Visszatérhetnénk az eredeti témára? Ahol számomra a legfontosabb kérdések:
- Hajlandó-e végre az elnökség a hosszú ideje beteg ládákat automatikusan vagy ládadoiki kérésre adoptálhatóvá tenni?
- Van-e erre egyáltalán igény a játékosközösség részéről vagy gyógyítsuk más ládáit egyesületi ládákkal rendületlenül, idők végezetéig?
[előzmény: (29830) Ajtony, 2016.03.29 14:50:14]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 14:50:14 (29830)
Világos, de persze arról nem szólhat a statisztika, hogy a górcső alá vett MikiCache esetleghányszor pótolt-javított-kiegészített-áthelyezett anélkül, hogy nagydobra verte volna. --- Azt mondja a kacsa a tyúknak: nem értem, hogy ugyanannyit tojok, mint te, és ráadásul nagyobbakat, de senki se dicsér érte, terólad meg mindenki elismeréssel szól, mint jó tojóról. Erre a tyúk: hát persze, mikor te tojsz, akkor fölkelsz a fészekről, és odébb mész. De nézz meg engem! Ha egyet tojok, akkora kotkodácsolást csapok, hogy a gazdasszony még ha süket is, meghallja! :-)
[előzmény: (29829) Strombus, 2016.03.29 13:08:14]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 13:08:14 (29829)
Ajtony, gyűjtésem nem Fairy személye ellen szól, hanem egy (szerintem) megoldásra váró jelenségről, aminek első példája épp most Fairy.

Scele, én is kíváncsi voltam MikiCache teljesítményére, így ő volt a második akit megnéztem ilyen alaposan, de nem jutottam a végére. Azt hiszem, elég reprezentatív az is ameddig átnéztem:

Utolsó rejtés dátuma: 2009.10.06
Ládák száma: 59 - 6 országban és 9 magyarországi megyében
Hivatalosan beteg: egy sem

18 ládát néztem át, abból 16 került erre a listára. A másik kettőnél nem derült ki, hogy ki pótolta, tette rendbe. Rejtői karbantartás nyomát 2006-ban láttam utoljára.

Hagyományosból virtuálissá lett:
1. Somoskő (GCSoKo)
2. Magyarország Közepe (GCPusz)
3. Szintezési Ősjegy (GCSzOs)
4. Učka-hegy (GCUcka)

Más pótolta:
1. N48 E22 - Akácos (GCAkac) - fjocy és manka 2015. 09. 15.
2. Majkpuszta (GCMajk) - KBB-Balin 2014.08.17. Moles 2012. 03. 10. ...
3. Kékestető (GCKeTe) - Éva&Zoli 2015.08.09., .... Kisvarangy 2009. 04. 12.
4. Siroki vár (GCSiro) - .... Strombus 2010.08.27.
5. Csókakő (GCCsok) - Strombus 2014. 11. 21.
6. Prédikálószék (GCSzek) - GalosA
7. Gánti Bauxit (GCGant) - csak beltartalmat Strombus 2014. 11. 21. teljes ládát Avranella 2010.01.10
8. Vértesszentkereszti Kolostor (GCVeKo) - Tóni&Beus 2014. 06. 08.
9. Tihanyi Barát (GCTiBa) - új logbook Fonte 2015. 02. 07. ...
10. Fertőrákos-Páneurópai Piknik (GCFPP) - sry 2013.07.06.
11. Magyar Pamukkale (GCMaPa) - Bl3st4r & Amy 2015. 07. 18.
12. Vándorhomok (GCVaHo) - geist999 2012.03.16.


[előzmény: (29827) Ajtony, 2016.03.29 09:16:07]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 09:16:07 (29827)
Számomra nem Fairy lenyomása az érdekes, mert egy ilyen kaliberű játékost kritizálni merész vállalkozás lenne tőlem. Inkább csak olyan javaslatom van, hogy a GCSIKO rejtés inkább legyen virtuális. Ott van ez a szép fa építmény (pihenő- és kilátóhely), szerintem arra egy hozzáillő igényes kivitelű címke stílszerű lenne. Na persze akkor se lehetne megspórolni a koordináták átírását :-) Új dobozt rejteni a környék adottságai miatt kockázatos és sikertelen dolognak tűnik, mivel a satnya fás rejtőhely egy-az-egyben illegális szemétlerakóvá vált az újabb időkben, és meg se lehet különböztetni, hogy egy törött műanyag-fedél vajon a rejtés maradványa-e, vagy egyéb törmelék.
[előzmény: (29825) scele, 2016.03.29 08:34:39]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 08:34:39 (29825)
Jogos, én sem reagáltam a levélre, pedig végigolvastam.

Korrektül összeszedted, tényleg bosszantó a történet, pláne, ha a ládánál szembesül vele a kesser.
Régen ládáztam felétek, de tény, hogy nem egyszer futottam bele problémás Fairy ládába. :-(

Az, hogy így összeszedted nagyon jó, de én, mint moderátor nem sokat tudok kezdeni a dologgal, csak bólogatni. Kiváncsi lennék egyszer hasonló listára Mikicsésze, Kulisz, Kumin esetében is.

Egy kiutat látok, amit Péter60 is mondott, nagyon szigorú betartását a szabályzatnak. Ezzel persze lehet, hogy én is bukok majd ládát, de a cél érdekében ezt is el kell fogadni.
[előzmény: (29824) Strombus, 2016.03.29 00:38:17]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.03.29 00:38:17 (29824)
Nem, a moderátoroknak valóban nem feladata a beteg ládákról gondoskodni. De a problémáról együtt gondolkodni azért lehetne, hisz, ha másképp nem, mint játékosok találkoznak ők is a renyhe rejtőkkel. Jól esett volna néhány reakció, pl.: "Érdekes, amit írsz, de engem nem zavar, hogy bizonyos rejtőknél eleve tudom, hogy jobb, ha van nálam pótláda vagy nekem mindegy, hogy büdös, szétrohadt a láda, míg a jelszó olvasható." Vagy "Ebben és ebben egyetértek veled, ez és ez viszont hülyeség." Vagy "Hiába vagy ládadoki, ne pattogj már annyit, úgyis eszköztelen vagy és egyáltalán nem is fontos az amin folyton lovagolsz!" Ezt mind megérteném, de a teljes érdektelenség? Na, ez az ami a számomra idegen.
[előzmény: (29817) Attibati, 2016.03.28 21:35:57]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2016.03.28 21:35:57 (29817)
A moderátoroknak nem feladata az elhanyagolt ládákról gondoskodni, valószínűleg ezért nem reagáltunk a leveledre. Legfeljebb annyit tehetünk, hogy nem engedünk újabb ládát rejteni, amíg a valamely rejtőnek beteg ládája van. Ezt Fairy esetében alkalmazzuk is.
[előzmény: (29816) Strombus, 2016.03.28 20:25:06]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.03.28 20:25:06 (29816)
Ajtony levelére reflektálva:
Február 20-án az alábbi levelet (részletet) küldtem Fazéknak és Fontének, a moderátoroknak és a másik ládadokinak. Visszajelzést egyikőjüktől sem kaptam (vagy talán egy moditól, aki hamarosan az egyik láda gyógyítását ajánlotta el - de ez lehet véletlen egybeesés is.) Nagy reményt fűztem a múlt heti elnökségi üléshez, hogy utána talán választ kapok, de úgy látszik erre a témára nem jutott idő. :-( Úgy látszik, csak nekem fontos. Tényleg?

"Már régóta készültem rá, most végre rászántam a napomat és átnéztem Fairy összes ládáját és belekukkantottam még két játékostárs rejtéseibe is.

Kutakodásom célja: megvizsgálni, hogy mekkora hatása van a rejtő iránti türelemnek a rejtő aktivitására és hogy egy valamikor ládakarbantartásban inaktívvá vált rejtőnél mekkora esély van arra, hogy ismét aktív lesz és újult lelkesedéssel, felelősségérzettel ismét gondját viseli a ládáinak. Ládadokii ténykedésem alatt szerzett tapasztalatom eddig arra engedett következtetni, hogy a hanyag rejtő minden kérés, fenyegetés, egyezkedés, türelmes várakozás után is hanyag rejtő marad. Most ezt sajnos már összegzett adatokkal is jobban alá tudom támasztani. Tervezem további hanyag rejtők ládáit is így, szisztematikusan és ekkora alapossággal átnézni. De ennek nem sok értelme van, ha a további teendőkhöz nem kapok támogatást az elnökségtől.

Ami kellemes meglepetés volt, az a mások által rendbetett ládák nagy száma. Fairy esetében pl. több mint 25%, inkább 30%-hoz is közeli, mert van amelyik ládát többször is pótolták és nem is minden pótlásra derült csak fény, tehát kimaradt a 33 felsorolt láda közül.
Ehhez képest már többször hallhattuk Fairy-től, hogy mennyire nem szép, hogy a megtalálók nem gyógyítanak és most is kint van a pénzkérő linkje a profiloldalán. :-( (Azt hittem, ezt már megszüntette az elnökség.)

Már sokszor kifejtettem véleményemet a beteg ládákkal kapcsolatban, de már elég régen, így most szeretném ismét leírni.
A ládacsereprogram sikeres, a tagok lelkesen használják az előregyártott geoládákat, az elnökség fáradhatatlanul állítja össze az újakat, a megtaláló örül a szép új doboznak.
Hosszútávon mégsem tartom ezt jó megoldásnak. Miért?
- a lusta rejtőt további lustaságra ösztönzi, tudja előbb-utóbb majd csak kicseréli valaki a ládáját
- az újrarejtő sokszor nem tulajdonosi szemmel nézi a rejtést és ehhez sokszor a tapasztalata sincs meg. A régi láda pedig lehet, hogy azért tűnt el, azért ázott be, mert nem volt jó az eredeti rejtés, módosítani kellene, amit az újrarejtő sokszor nem ismer fel, nem mer megtenni vagy nem is akar vele bajlódni. Emiatt pár év (?) múlva ismét mehet valaki új egyesületi dobozzal.
- az ország tele lesz ugyanolyan dobozokkal, egysíkúbbá teszi a megtalálás élményét.

Javaslatom:
- A 4 hónapja beteg ládák automatikusan kerüljenek az adoptálhatók közé!
- Az inaktív ládagazdák ládái (pl. nem lépett be az oldalra 2 éve) akár betegek, akár nem, egy válasz nélkül hagyott vagy visszapattanó ládadokii érdeklődő levél után kerüljenek az adoptálható ládák közé! Számos település van telepöttyözve sokpontos virtuális, leolvasgatós, számolgatós ősmultikkal, és mivel ritkán tudnak elromlani, fel sem tűnik, hogy nincs gazdájuk, de megkeresésük nem nagy élvezet és egy-egy pontjuk gyakorta útban van egy sokkal jobb új rejtésnek. Az ilyen örökbefogadásánál az új gazdát rejtés és ládaoldal frissítésre kell felkérni! Amikor a láda bekerül adoptálhatónak, a láda fejlécébe be kellene írni a kívánalmakat, hogy lássa, aki örökbe fogadná, hogy mi vár rá. Ugyanilyen tanácsok más, eleve rossz vagy időközben virtuálissá vált rejtések esetén, hogy az új gazda ne a régi rosszat termelje újra!
Rémisztően sok adoptálható láda lesz? Nem baj, legalább látjuk mink van, nem lappanganak! Inkább legyen gazdátlan, vagyis közös egy-egy elhanyagolt láda! Jobban esik egy ilyet gyógyítani és jobban áttekinthető is mindenki számára, hogy mit kell/lehet gyógyítani és örökbe fogadni.
- A beteg állapotú, egy év alatt gazdára nem talált adoptálható láda kerüljön megszüntetésre! Ami láda nem kell senkinek, az vesszen! Hadd jusson tér az újaknak, jobbaknak! Ne büntessük magunkat gazdátlan, pocsék ládák életben tartásával!

Akkor lássuk Fairy ládáinak az aktuális helyzetét! Bízom benne, hogy végre lépések történnek vele és a hasonlókkal szemben. A birtokában lévő ládák nagy száma és térbeli szétszórtsága miatt rendszeres karbantartásuk még meglévő szándék esetén is a fizikai képtelenség határait súrolja, de mint az adatokból kitűnik, a szándék sincs meg vagy olyan minimális, hogy sosem lesz képes utolérni magát. Ugyanezt elmondhatjuk MikiCache-ről, kuminról, magpetről, H. Gáborról, Pilis50-ről hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsem, de vannak még páran a listámon sajnos.

Fairy ládáinak száma: 124
Ebből beteg státuszú:
1. Szeged-forrás (GCSzFo) - 2015. 07. 01. óta. A 12. ősláda! Egészen véletlenül került Fairy-hez. Szégyen, hogy azóta nem pótolta, három olyat tudok, aki szívesen lenne a gazdája.
2. Sellye, Draskovich kastély és arborétum (GCSKAR) - 2015. 03. 28 óta beteg.
3. Erős bogyiszlói (GCEROS) - 2015. 05. 11.
4. Gyűdi Szentkút (GCGY) - 2015. 06. 10
5. Komlói Borbála (GCOMLO) - 2015. 06. 07. - először a ládának esett baja, majd a látnivaló megszűnt, így nincs is miért ide újrarejteni
6. Szász-vár (GCSZ) - 2014. 10. 26 - a láda eltűnt, a helyszínen építkezés a pótlás elmulasztásának az ürügye. Valószínűleg ennek már vége vagy ha ennyire hosszadalmas, lenne sok más alkalmas hely
7. Forrás-túra a Farkas-árokban (GC3500) - 2015. 03. 07.
8. Szuadó-völgyi barlangok (GCszbL) - 2015. 04. 03.
9. Ágoston téri dzsámi maradványai (GCATDM) - 2015. 04. 23.
10. Hásságyi tó (GCHAST) - 2015. 03. 22.

Beteg, de nincs betegre állítva:
1. Nagyharsányi szoborpark (GCSZOB) - 2015. 12. 26. óta
2. Cigány-hegy, a Kelet-Mecsek egyetlen kőkilátója (GCIGAN) - 2015. 11. 07. óta úgy tűnik, hogy a jelszó olvashatatlan
3. Dobogó - Tolna teteje (GCDOBO) - 2015. 12. 17. logbook szétázva, penészes, jelszó alig olvasható
4. Mecsekszentkút (GCMSZK) - 2015. 09. 19 logbook szétázva
5. Kulisz-kockák a Kelet-Mecsekben (GCKKKM) - 8 pontos kemény követéses multi, ládák fele hiányzik, megcsinálhatatlan - 2014. 09. 27. óta
6. Kontra Mátra-bérc (GCKMB) - 58 km-es követéses multi, számos pontja beázott, jelszórészlet, követkeő koo. alig kivehető
7. Üszögi lovaskaland (GCUL) - láda eltűnt 2016. 01. 30. (Korábban pótolta napisten)
8. Test és lélek (GCSIKO) - a doboz üres vagy már egészen el is tűnt (korábban pótolta a beltartalmat pappcsalád, majd az egész ládát ládacsereprogramos ládával Mr Zerge 2015. 10. 23.

Hagyományosból rejtői lustaságból virtuális vagy egyszerűbb lett:
1. Kisberény (GCKBHV) - Korábban a ládát pótolta: fodor8peter 2012. 05. 01.
2. Sikonda (GCSKD)
3. Mánfai Árpád-kori templom (GCMANF)
4. Komlói bányászati emlékhely I. (GCkomt)
5. Abaligeti cseppkőbarlang (GCABAL)
6. Fehérhegyi víztorony (GCVIZT)
7. Misina Állatfarm (GCMISI)
8. Ormánsági kazetták (GCORKA)
9. Türjei romanika (GCTurj)
10. Lendva - Kerka összefolyás (GCLEKE) - csak pótjelszóval logolható, mégis hagyományosnak van feltűntetve 2013. 08 óta
11. Hős város (GCVU) - Mikulás 2012.10. 21-án pótolta. Az eredetileg rosszul megválasztott rejtekből a láda 2013 októberében ismét eltűnt. Azóta virtuális, de koo-k még mindig az eredeti rejtekre és nem a mostani jelszóhordozóra mutatnak.
12. Mecseki Láthatatlanok (GC00) - a sokpontosként moderált multi megjelenésére 6 pontossá zsugorodott, majd hamarosan csak 4 maradt belőle, az eltűnt ládák pótlásának hiánya miatt

Más pótolta:
1. Réka-völgy (GCRKV) - Mars3696 és MiMaszter 2015.05.24., Boysza és sirgalahad 2011. 06. 13.
2. Szálkai-tó (GCSZIL) - Párdu50 2014. 07. 06.
3. Szabolcs-táró (GCtaro) - szétázott ládában logbookot macikupac 2015. 11. 06.
4. Rockenbauer Pál sírja (GCROCK) - Kadorca 2015.04.12., Pogánypeti 2014.09.30., picuresnagyur, Boysza 2011. 02. 03.
5. Éger-völgy (GCEGVO) - Kis-Molnár 2013.03.09.
6. Mausz kápolna (GCKAPO) - Kis-Molnár 2013.04.14.
7. Lámpás-völgy (GClamp) - logbookot Párduc50 2014. 03. 07., ládacsereprogramos ládával teljes ládát Hulope 2015. 04. 25.
8. Hollófészek (GCHF) - Péter60 2011. 10. 19.
9. A Hidasi-völgy vízesése (GCHIDA) - Párduc50 2015. 03. 21., Kis-Molnár 2012. 10. 13.
10. Malomvölgyi-tavak (GCMATO) - tartalomfrissítés Strombus 2011. 12. 04.
11. Pécsi kisvasút (GCPKVU) - Párduc50 ládacsereprogramos ládával 2015. 01. 20.
12. Őrtilos (GCORT) - Strombus és Péter50 ládacsereprogramos ládával 2015. 01. 23.
13. Karasica völgye - Máriakéménd (GCKARA) - Dr. Lada 2015. 01. 07.
14. Malom-hegy (GCMALO) - logbookcsere Strombus 2013. 10. 19.
15. Remete-kápolna és forrás (GCREKF) - Kata&Sanyi 2015. 07. 03.
16. Szent Gaál kastély (GCSZGK) - Dévidzon 2015. 03. 14.
17. Nemzeti Radioaktívhulladék Tároló (GCNRHT) - tartalomcsere és 2 m-rel arrébb, száraz rejtekbe helyezés Strombus 2014. 05. 01. - a rejtő azóta sem frissítette a ládaoldalt, így mindenki a bűzös vízzel teli oduban keresi
18. A siófoki zsilip (Schomodei) (GCDUGO) - sucuka 2010. 04. 03. és 2011. 07. 13., Levin 2015. 08. 31., flórásítás BiharyG 2012.05.03., koordináták pontosítása Párduc50 2014.12.26.
19. Málom - a bekebelezett falu (GCMALM) - korg_ns 2011.12.28, Bugár-orienteering 2014. 12. 23
20. Malom múzeum a Vízfő-forrásnál (GCMMVF) - ttiti 2012.08.27
21. Haramia a Sötétben (GCHASO) - Párduc50 2013. 12. 24.
22. Sárkányos séta (GCSASE) - tartalomcsere Strombus 2015. 09. 10.
23. Újpetrei Golgota (GCUJ) - Párduc50 2013. 11. 01. - de rejtő kb. egy évig nem frissítette a ládaoldalt, nem állította kereshetőre a ládát
24. Török-vár (GC3ZER) - Legend 2015. 05. 10. - rejtő a leírást még mindig nem módosította
25. Borovo Selo - casus belli (GCBO) - Péter60 és Strombus 2015. 06. 03.
26. A nagy találkozás (GCDT) - Péter60 és Strombus 2015. 10. 04.
27. Rejtőzködő falvak - Kisgeresd (Schwäbische Türkei) (GCKG) - Strombus és Péter60 2014. 06. 20, ládacsereprogramos ládával Fazék 2015. 10. 25.
28. Sombereki pusztatemplom (GCSB) - SirLes 2015. 06. 13. ideiglenesen mikroládával pótolta a hiányzó normál méretűt. Azóta is ez van, de a leírás nem változott.
29. Víz és vér (GCVZ) - Péter60 2013.10.06 30.
30. Malomtelelő (GCMA) - Dr. Lada 2014. 04. 11.
31. Nyéki-tó Tanösvény (GCNY) - Mikulás 2012. 10. 21., Péter60 2013. 10. 06.
32. Kápolna a kanyarban (Dunántúl) (GCIS) - valójában Strombus-tól elbirtokolt rejtés, így a karbantartás is mindig rá hárul
33. Lapát-vár (GCLV) - Pogánypeti 2014. 10. 07."
[előzmény: (29815) Ajtony, 2016.03.28 17:59:58]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2016.03.28 17:59:58 (29815)
Balsorsunk a GCSIKO keresésére szólított. A koordinátán egy színültig üres fagyisdobozt találtunk tégla takarásában fa tövén, jelszófelirat nélkül. Most hazaérve elmélyedtem a rejtélyben, és ott is elkezdtem vakarni, ahol nem viszket. Ugyanis tavaly okt. 23-án a gondos MrZerge új ládát rejtett, és a logjában megadta az új koordinátákat, de azóta sincs ez a koo-pár a fejlécben átírva. Ha a leírásban benne lenne, hogy a valódi koo-k érdekében át kell olvasni a több hónapos logokat is, akkor megtesszük, de így ez kitolás.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.