geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.03.26 19:49:37 (31672)
Oké, köszi a választ. Eképp fogok eljárni.
[előzmény: (31661) Old Eye, 2017.03.25 09:18:54]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.03.25 09:18:54 (31661)
Kedves Pongi57!

Csak a Te esetedet nézve - egyértelmű, hogy a keresett ládával baj van, darabjai szétszórva vagy hiányzik a logfüzet, a jelszó vagy áll benne a víz vagy hegyomlás, favágás, bomba végzett a rejtekkel stb - felvetésed jogos.

Strombus szívatása nem volt egyszeri eset. Nemcsak a rejtők, a ládadokik is kapnak email-t ládakarbantartás kérésekről. Sajnos, szép számmal érkeznek bekapcsol villáskulcsos 'Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.' típusú üzenetek - indoklás nélkül. Mind a játékkal még csak ismerkedők küldték. A kamu villáskulccsal ellátott ládák azonnal megjelennek az új táblázatban, a lelkiismeretes rejtő, a gyógyító lelkű játékos, a ládadoki rámozdul, a logbíró döntésében figyelembe veszi a hamis információt.
Ezért láttuk szükségesnek a 75-ös szabály bevezetését.

Azt javasoljuk a kezdő játékosoknak, az ilyen esetekben fényképezzék le a ládát, a rejteket, a környékét és/vagy írjanak pontos helyzetjelentést és küldjék el a ládadokiknak. Lépni fognak.
Fotót a gyakorlottabbaktól is kérünk, lássa mindenki, mi az ábra, mivel kell készülni.
[előzmény: (31656) Pongi57, 2017.03.24 19:45:13]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.03.24 19:45:13 (31656)
Köszi a fejlesztést. Egyfelől érthető a 75 ládás limit, másfelől én a 11 ládás "tapasztalatommal" vettem a bátorságot jelezni a ládaoldalon, (GCarpd) hogy vizes a logbook. Hallottam egyszer egy mondást, miszerint ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy egy tojás záp, ahhoz nem kell tudni tojást tojni. Azt egy kezdő is látja, hogy ha valami nem stimmel a ládával. Persze erre ott a szöveges log, csak nem biztos, hogy kitűnik, ha egyébként az illetékesek átszoknak a villáskulcsra és esetleg elsiklanak a szöveg mellett. Ez persze csak egy vélemény a sok közül.
[előzmény: (31652) Old Eye, 2017.03.24 12:10:25]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.03.24 12:10:25 (31652)
T. Játékosok, Rejtők!

2017. február eleje óta használjuk a ládák karbantartását támogató új ficsör próbaverzióját.
Alapjában véve jól vizsgázott. A felhasználók (néhány rejtőtől eltekintve) hasznosnak tartják, azonban jogosan kritizálják merevségét, nehézkes használatát.
Az összegyűlt észrevételek alapján elkészült a véglegesnek tekinthető verzió.

Fontosabb újdonságok:

- Terepről WAP-on (g:hu-n) küldött hozzászólásokhoz utólag asztali gépen a karbantartás igénylés még hozzákapcsolható három napon belül.

- A játékos egy ládánál nem csak beállíthatja a karbantartás szükségességét, de javasolhatja is annak kikapcsolását.

- A rejtő saját ládáján - miután azt meggyógyította vagy a jelzést indokolatlannak tartja - a villáskulcsot ki tudja kapcsolni.

- Tekintettel arra, hogy itt, geocaching.hu-n a 'kereshető' és a 'beteg' állapot nem zárja ki egymást (kereshető láda lehet beteg, beteg láda lehet kereshető), nem teszünk különbséget köztük.

- Annak eldöntéséhez, hogy egy láda karbantartásra szorul vagy nem, kell némi tapasztalat, ezért - mint ládarejtés jogánál - a processz csak 75 ládatalálatnál többel rendelkező játékosnál jelentkezik.


Reméljük, a bevezetett finomításokkal sikerült az elmúlt másfél hónapban megfogalmazott igények java részét kielégíteni.
Ne feledjük, az új processz nem csodaszer, csak egy segédeszköz ládáink - egyben a JÁTÉK - minőségi színvonalának emelésére. Ez csak rajtunk, játékosok és rejtők hozzáállásán múlik.

Észrevételeteiteket, javaslataitokat továbbra is vár a fejlesztő
Old Eye


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.