A GCKUPA főoldala (belépés a normál userneveddel és jelszavaddal)

A GCKUPA fóruma

 

Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupa - 2024

 

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése céljából Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupát alapított.

A kupák elnyeréséért minden, a honlapon regisztrált játékos indulhat. A kupákat azok a játékosok nyerik, akik 2023. december 1. és 2024. november 30. között a legtöbb, a geocaching.hu honlapon megjelent hagyományos, virtuális vagy multi geoládát kerestek fel úgy, hogy egy nap alatt legalább tíz kilométert gyalogolt vagy legalább húsz kilométert kerékpározott. A multi ládák minden érintett pontja az értékelés szempontjából önálló ládának számít, tehát pl. egy 5 pontos multi minden pontjának felkereséséért összesen 5 pont jár, míg a hagyományos ládáért egy. A mozgó- és eseményládák megtalálása sajnos nem számít bele a versenybe, (kivéve azon eseményládák, melyek 6 hónapnál tovább maradnak kereshetőek. Ezeket a pontokat a mindenkori GCKUPA admin tudja jóvá írni, keresd őt!) mert feldolgozásuk aránytalanul sok további SW fejlesztést igényelne. A multi geoládák több részletben is teljesíthetők. Ha a multi geoládákat több részletben teljesíti a versenyző, mindegyik alkalommal el kell érnie az előírt távolság limitet.

 

További kategóriák: 

Női kategória: női versenyzőknek is van vándorkupa. Gyalogos/kerékpáros. Az adott évben, aki a legtöbb pontot gyűjtötte az elnyeri a vándorkupát 1 évre! Ha három alkalommal elnyeri a kupát, végleg tulajdonosa lesz.

 

Junior kategória: olyan fiatalok indulhatnak, akik 2024. november 30-ig még nem töltik be a 18. életévüket. Fontos: a Junior kategóriában más az eredményszámítás, a teljesített túranapok száma (gyalogos és kerékpáros összeadva)  alapján hirdetünk győztest, a gyűjtött pont és a megtett km a Junior kategóriában csak tájékoztató jellegű. Viszont minimum 200 pontot kell összesen gyűjteni, hogy a vándorkupa az övé lehessen!

 


A 2016-os eredményhirdetésA megadott kilométerszámot több részletben, több ládánál is össze lehet gyűjteni, de mindegyik helyszínen legalább 5 kilométert kell gyalogolni, illetve legalább 10 kilométert kell kerékpározni.

A kupa csak egyénileg teljesíthető, csapatok nem indulhatnak. A versenyben csak a fenti időszakban teljesített túrákkal lehet részt venni. Egy túra során több láda is felkereshető.

Fontos: a versenybe csak a már megtalált ládák érintése számít bele. Tehát ha most találtad meg először az adott ládát, akkor előbb jelentsd be (akár már a helyszínen) és csak másnap töltsd fel a track-et a gckupa.geocaching.hu oldalon.

Az eredmények számítása a gps-el rögzített tracklogok alapján, automatikusan történik.

A trackeket  egy héten belül kell beküldeni. Az évad lezárása után még 2 napod van feltölteni a track-eket, azaz a december 2. 23:59-ig feltöltött track-ek alapján hirdetünk eredményt. Késve beérkező tracklogokat csak indokolt esetben vesszük figyelembe (több hetes nyaralás, nethiány, stb). Kérjük, a feltöltött tracklogokban csak azokat az útvonalrészletek legyenek, amelyekkel a versenyző részt kíván venni a versenyben. A tracklognak olyan minőségűnek kell lennie, hogy kiderüljön belőle, hogy a versenyző tényleg a helyszínen járt. Célszerű 4 méteres ponttávolságot beállítani, de ha a GPS-ed nem alkalmas ilyen sűrű tracklog tárolására, akkor elfogadunk gyengébb minőségű tracklogokat is. Az ilyen tracklogokról egyedileg döntjük el, hogy megfelelő-e. A tracklogokat tartalmazó állományok elnevezése tetszőleges lehet.

Amennyiben egy trackloggal több személy szeretne regisztrálni a versenyben a résztvevőkről fényképet kérünk, amelyen a helyszín egyértelműen beazonosítható. A versenyzők az általuk már régebben megtalált ládákat is versenyidényenként és kategóriánként egy alkalommal kereshetik fel. Ha gyalogos és kerékpáros kategóriában is indul valaki, akkor összesen kétszer. A láda "megtalálása" akkor érvényes, ha a versenyző a ládát vagy a multipontot 20 méteren belül megközelíti. Ha valamelyik résztvevőnél visszaélést állapítunk meg, az illető kizárásra kerül a kupáért folyó versenyből.

 

A verseny állását a verseny oldalán folyamatosan lehet követni. Ha egy adott kategóriában legalább 5-en indulnak, és legalább 500 pontot elér (Junior kategória 200 pont) a legjobb versenyző, akkor az Egyesület kupával és tárgyjutalommal díjazza. A kupák átadására minden évben a geoszilveszteren kerül sor. A nyertes - aki egy évig őrizheti a kupát - nevét rávésetjük a kupára. Aki három alkalommal elnyeri a kupát, véglegesen a kupa tulajdonosává válik. Oklevéllel díjazzuk kategóriánként a verseny második és harmadik helyezettjét is. Egyenlő felkeresett ládaszám esetén a nagyobb távolságot teljesítő játékos nyeri a kupát. Az a személy, akit az Egyesület a részvevők és a teljesítések nyilvántartásával bíz meg, nem vehet részt a kupa elnyeréséért folytatott versenyben.

Minden egyéb esetben a díjazás nem garantált. A központi keretből nem díjazott kategóriák "szponzorálására" örömmel fogadunk felajánlásokat.

A 2019-es idénytől kezdve a "hónap játékosát" is lehet látni az eredményoldalon. A szabályok ugyanazok, de az eredményeket csak 1 naptári hónapra számoljuk, és évente csak egyszer lehetsz a hónap játékosa. Pontosabban: kategóriánként egyszer, azaz gyalogos és kerékpáros kategóriában összesen 2 hónap játékosa címet szerezhetsz.

Szintén a 2019-es évadtól informatív jelleggel egy alternatív pontszámítási mód is elérhető: itt egy adott játékos eredményét a saját korábban elért átlagteljesítményhez képest határozza meg így mindenki "magával versenyezve" esélyes jobb helyezésre. A módszer lényege, hogy minden feltöltött túránál kiszámolja az egy találatra eső megtett kilométert, és ha ez több mint a saját korábbi átlag, akkor a megtalált ládák számát is felszorozza ugyanazzal a hányadossal.

A versennyel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk a GCkupa fórumán, az esetleges friss híreket, információkat, változásokat és eredményeket is itt tudod követni. Amennyiben a track feltöltéssel, a track érvényességgel, az érintett pontok számításával kapcsolatos kérdésetek lenne, forduljatok a játék adminisztrátorához, Blue Mali - hoz.

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]