geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Bejárati kapu
Bejárati kapu
Híd
Híd
WC és kijárati kapu
WC és kijárati kapu
Távolabbról 1.
Távolabbról 1.
Típus:
épületturistautak.hu-n
Név:Kígyóösvény Erdei Bringapark
Szélesség (lat):N 47° 41,254'
Hosszúság (lon):E 21° 39,362'
Magasság:150 m
Település:Hajdúhadház
Megye:Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:M.Sasa
Felhasználó:M.Sasa

Hajdúhadház a pálya megépítéséhez 15,7 millió forintos támogatást nyert az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) közös pályázatán, az Aktív Magyarország Program részeként. Az önkormányzat a támogatás összegével megegyező mértékű saját forrást vont be a beruházásba, így annak összköltsége megközelítette a 31,5 millió forintot – olvasható az Aktív Magyarország közleményében.

Az Országos Bringapark Program keretében épült új, hajdúhadházi kerékpáros pálya a város nyugati szélén, a 4-es számú főút melletti 5 hektár nagyságú ligetes erdőben kapott helyet. Az erdei „single trail” pályán egyidejűleg 20 ember kerékpározhat.
A nyomvonalon fa, föld és murva akadályok kerültek elhelyezésre annak érdekében, hogy a haladó szintű kerékpárosokat is kiszolgálja, illetve a technikai tudás fejlesztésére is alkalmas legyen. A pálya elején egy szociális épület került kialakításra, női, férfi mosdóval és öltözővel.

A Kígyóösvény Erdei Bringapark területe korábban Nagylapos néven volt ismert, amit legelőként hasznosított a város. Az 1970-es években a Nagylapos területét elegyengették és beültették fákkal, így adottságai alapján a legmegfelelőbb volt a program kivitelezésére. A bringapark gyalogos és kerékpáros megközelítését az Arany János utcáról egy fahíd biztosítja. A pálya elején és végén 1-1 fakapu lett elhelyezve, amely az induláshoz és érkezéshez szolgál támpontként.

A bringapark változatos terepen vezeti a kerékpárosokat. Az első akadály a megközelítőleg 10 méter hosszú, murvából készült, „Hullámok” elnevezésű elem. Ezt követi a 15 méteres „North shore” egyenes, majd a szintén 15 méter hosszú palló szlalom és a 9 méteres „North shore slalom” következik. Ezek után két darab farakás akadály kapott helyet, végül pedig a célegyeneshez érve a sziklakert-elemmel zárul a pálya.
épület-lista
épület-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]