FAQ
Szilasliget látképe északi irányból
Szilasliget látképe északi irányból
A Szondi utca és a Mártírok útja kereszteződésében
A Szondi utca és a Mártírok útja kereszteződésében
Még egy utcarészlet
Még egy utcarészlet
A HÉV-megálló és környéke
A HÉV-megálló és környéke
Típus:
településrészturistautak.hu-n
Név:Szilasliget
Szélesség (lat):N 47° 34,369'
Hosszúság (lon):E 19° 16,171'
Magasság:222 m
Település:Kerepes
Megye:Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Silvius
Felhasználó:Silvius
Dátum:2005.06.08

Szilasliget és az attól délnyugatra fekvő Széphegy nem szerepel a legtöbb térképen, nem említik külön a település listákban sem. Annak ellenére sem, hogy lakosainak száma jelentősen meghaladja Kerepesét. Kerepestarcsa széthullásakor, az alakuló kerepesi önkorményzat azzal nyerte meg a szilasligeti szavazókat, hogy az új település neve Kerepes-Szilasliget lesz. Sajnálatos módon ezt az ígéretüket nem tartották be. A szilasligetiek személyigazolványában a Kerepes név szerepel. Természetesen az önkormányzati pénzek is a kerepesi településrész fejlesztésére folytak el, ami Szilasliget folyamatos devalválósásához vezetett. Egyre erősödik a helyi lakosságban az elszakadás gondolata, amely reméljük nemsokára megvalósul majd.

2006 őszén szerencsére egy új polgármestert választottak a lakosok, Franka Tibor személyében. Talán az ő vezetése alatt megoldódhatnak Szilasliget és Széphegy problémái.

Szilasligetet Wéber Ede, svájci származású tanító alapította a XX. század első felében, Helvécia-telep néven. Mai nevét 1945 után kapta. A 70-es évek közepéig inkább üdülők, kiskerttulajdonosok alkották a lakosság nagyobbik hányadát, majd ezt követően egyre többen települtek erre a festő településre. A XXI. század kezdetekor Szilasliget már az egyik legjelentősebb agglomerációs település, lakóparkokkal és főként a fővárosból kitelepült új lakosokkal.
településrész-lista
településrész-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]