geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Munkában
Munkában
100. találat. GCXMAS 2005
100. találat. GCXMAS 2005
Dudu, aki mostanában "sétáltat" :)
Dudu, aki mostanában "sétáltat" :)
Egy boldog pillanat
Egy boldog pillanat

Felhasználónév:Kokó

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület tagja
Születési év:1963
GPS: Garmin [60Csix]
Település:Verőce
Leírás:A Kofola BT alapító tagja.A ládák kereshetőségének megóvása érdekében összeszedtem néhány gondolatomat. Lehet kiegészíteni, de akár vitatkozhattok is vele. Egy végleges ajánlás pedig jó lenne a FAQ-ban.

- A láda megszerzése előtt érdemes tájékozódni a rejtő ajánlásairól. A segítség használata leginkább városi rejtéseknél javasolt, mivel ott sokkal feltűnőbb a kereső.
- A rejteket elsőként szemrevételezéssel keressük. (Általában olyan helyet kell keresni, amit szóban is könnyű leírni.) A gyanús helyet óvatosan bolygassuk meg, és ha nem azt kerestük, akkor könnyen helyre is tudjuk állítani a területet.
(A szétrugdosott, szétdobált darabokkal csak dúlásnyomokat tudunk hagyni.)
- Ha a ládát megkaparintottuk, akkor óvatosan nyissuk ki. A hiper minőségű dobozt is egyetlen mozdulattal el lehet törni éppúgy, ahogy a gyengébbeket is meg lehet óvni.
- A láda legnagyobb ellensége a víz. A nedvességet elsőként a logfüzet fogja felszívni, ami írhatatlanságot, lapozhatatlanságot, olvashatatlanságot, végül penészedést eredményez. Ezért a doboz tartalmát - legfőképp a logfüzetet - mindenképpen tartsuk szárazon. Esőben is védjük a dobozt az elázástól. (Magam részéről inkább egy jelszó nélküli log, minthogy ettől ázzon el a tartalma.) A füzet gyakran simítózáras zacskóban van. Beírás után tegyük vissza a zacskóba és gondosan zárjuk vissza azt.
- Tartsuk szem előtt, hogy egy füzetlapnak két oldala van! Gyakran olvashatjuk, hogy "betelt a füzet", pedig a lapok jó részére még lehet írni - csak nem időrendi sorrendben.
- A láda kereshetőségének megőrzése érdekében gondosan járjunk el visszarejtéskor. Tartsd szem előtt, hogy most Te vagy a rejtő, és kezeld úgy a ládát mintha a sajátod lenne! Száraz és szemétmentes tartalommal zárd vissza a dobozt. A rejteket állítsd helyre. A hiányzó darabokat szükség szerint pótold. Amennyiben nem voltak kövek, akkor utánad se legyenek. Kerüld a sokat sejtető párhuzamos pálcákat. Hagyd meg a keresés élményét a következő kereső számára!
- Amennyiben a láda valamilyen betegséggel küzd, azt próbáld orvosolni. Gyakran segítséget jelent egy papírcetli, amin a jelszó olvashatóbbá válik.
- Ha új dobozt rejtenél de nem sikerült megszerezned a jelszót, akkor használj újat, és írd meg a rejtőnek valamint az elnökségkukacnak. Valaki biztosan segít a frissítésben.
- Ha nem sikerült megoldanod a problémát, akkor mindenképpen jelezd a ládaoldalon, hogy a ládagazda és a következő kereső is tudjon róla.


Helyek, ahova szerintem is láda kellene, de nekem túl messze vannak. (A távolság járművek segítségével lényegesen csökkenthető.)


Profile for Kokó


Statisztika:

Regisztrált:2004.12.27 (azóta átlagosan 2.6 megtalálása volt hetente)
Ládák száma:61 + 2 beteg, megtalálásaik száma: 15906 + 2 jelszó nélküli + 58 sikertelen + 250 egyéb
Ládáinak értékelése:értékelés (9061 db): környezet: 4.53 rejtés: 4.46 web: 4.58 átlag: 4.52
Megtalálások száma:2037 + 4 sikertelen + 101 egyéb, statisztika
Értékeléseinek átlaga:értékelés (987 db): környezet: 4.23 rejtés: 4.08 web: 4.40 átlag: 4.23
POI pontok száma:80
Trackek száma:63, ebből feldolgozott: 57
Térképszerkesztés:45 alkalommal 6 tájegységben
Koordinátásított POI pontok száma:72
Hozzászólások száma:2717 (gc-n 2451, tuhu-n 54, közös fórumokon 212)
Térkép az ő szemszögéből:

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu