geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

GPSMAP60CSx saját logóval

GPSMAP60CSx saját logóval

Gázló 2008

Gázló 2008
Felhasználónév:jekaeff
GPS: Garmin [GPSMAP 60CSx]
Leírás:
Az általam készített CSIXlogo program legfrissebb verziója elérhető az alábbi oldalon:


-= CSIXlogo homepage =-


Ugyanitt letölthető pár egyéb programom is:


- CSIXgpx : az "x"-es Garmin-ok ritkán előforduló GPX fájlsérüléseinek (tipikusan hiányzó GPX tag-ek és félbeszakadt sorok formájában jelentkeznek e hibák az áramellátás váratlan megszűnésekor ill. szoftverhibából adódóan) megkeresésében és orvoslásában segítő program. (ÚJ VERZIÓ!!! Garmin Zümo készülékekkel is kompatibilis)

- GPX_Dist : trackhossz számító program, mely bemenetként gpx fájlt vár és képes nagy pontosságú Vincenty formulával - mely a szabvány WGS-84 ellipszoid felületén számolja ki a trackhosszt -, valamint szabályos gömb alakú földmodellel (Great Circle formula) is távolságot számolni.

- TrkShift : GPX fájlban lévő Track-ek és waypoint-ok eltolására szolgál (0.000001 fok pontossággal) megadott szélességi és hosszúsági fokkal.

- GPX2HRM : GPX formátumú track-ből Polar HRM formátumú kimenetet gyárt, így az elemezhető a Polar Precision Performance szoftverben (Polar pulzusmérő computerekhez készült szoftver). Pulzusmérős Garmin Oregon CURRENT.GPX fájlból pulzusadatokat tartalmazó Polar HRM formátumot gyárt, "hagyományos" GPX fájlokból csak sebesség és magasságinformációk kerülnek a HRM fájlba. A PPP szoftverben a konvertált fájl megnyitása után "Select Entire Exercise" parancs kiadása is szükséges (majd egy mentési parancs, hogy a HRM fájlt legközelebb megnyitva legközelebb is a teljes információtartalmat kapjuk).

- SRTM_HUN : lehetővé teszi, hogy route-ból vagy track-ből szintemelkedést számoljunk. Track esetén a GPX fájlban tárolt magasságadatokat használja fel a program, míg route-ot tartalmazó GPX fájl megnyitásakor 3 ívmásodperces felbontású SRTM adatbázisból (Magyarországon ez kb. 60x90m-es vízszintes rácsot jelent) veszi az adatokat. Az SRTM adatbázis Magyarországot lefedő részlete konvertált formában megtalálható a programban. Új funkció: waypoint-ok ábrázolása a szintprofilon (track és route esetén is).

- SRTM_HUN_SK : Az előző program Szlovákiát is kezelő verziója (pontosabban: N45° E15° - N50° E25° koordináták közé eső területet fedi le). Amíg el nem készül az univerzális, bármely SRTM szelvényt szabadon kezelő programverzió. Ha elkészül valaha...

- GMXT2GPX : Garmin Mobile XT által készített aktív (GARMIN_ATRK.NVM) és mentett nyomvonalakat (GARMIN_STRK.NVM) konvertál GPX formátumúra

- PihenoK : bemenetként egy GPX formátumú track-et vár, megkeresi benne azokat a helyeket, ahol megálltunk (pontosabban ahol sebességünk egy megadott küszöbérték alá csökkent) és Waypoint-okat gyárt az adott helyekre (a Wp neve tartalmazza a pihenő hosszát). Újabb Garmin túra GPS-ek esetén ajánlatos a nyomvonalakat tartalmazó GPX fájlokat Mapsource-ban megnyitni majd újra elmenteni (szintén GPX formátumban). Ezek a GPS-ek ugyanis nem használnak soremeléseket a GPX fájlban, ami viszont a program helyes működésének feltétele.

- TrkSplit : GPX fájlban lévő track-ek feldarabolása megadott számú trackpontból álló szeletekre.

- UndulatR : geoid unduláció korrekciót végez GPX fájlban tárolt track-eken (azon GPS-vevőknél használatos, melyeknél a WGS-84 ellipszoid feletti magasságot rögzíti az eszköz, nem a geoid felettit). Egyelőre bilineáris interpolációt használ hacsak rá nem jövök, hogy mifene az a spline-interpoláció. :o)


Regisztrált:2006.07.24
Ládák száma:0
Megtalálások száma:0
POI pontok száma:0
Trackek száma:19, ebből feldolgozott: 19
Hozzászólások száma:3742 (tuhu-n 131, közös fórumokon 3611)
Térkép az ő szemszögéből:
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]