FAQ
2928. Bánfalva - hősök temetője (GCBANF)

Mária Magdolna templom

Mária Magdolna templom

Emlékmű 1914-1946

Emlékmű 1914-1946

Barokk lépcső

Barokk lépcső

Karmelita templom

Karmelita templom

Fekete Madonna kegykép

Fekete Madonna kegykép

Sztálin-ábrázolás a templomban

Sztálin-ábrázolás a templomban

Hősi temető

Hősi temető

Hősi temető

Hősi temető

Hősi temető - I. vh. emlékmű

Hősi temető - I. vh. emlékmű

Ösvény a ládához

Ösvény a ládához

A régi temető elhagyott sírkövei

A régi temető elhagyott sírkövei

A régi temető elhagyott sírkövei

A régi temető elhagyott sírkövei

Láda az avarban

Láda az avarban

A lakat

A lakat

nyitva :)

nyitva :)

Ezt látja a láda

Ezt látja a láda
Szélesség N 47° 40,726'
Hosszúság E 16° 33,041'
Magasság: 266 m
Megye/ország: Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.03.15 10:00
Megjelenés időpontja: 2011.03.23 23:20
Utolsó lényeges változás: 2015.10.03 22:14
Utolsó változás: 2019.11.17 17:33
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: KLaci & ErkaBaba
Ládagazda: klaci
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1200 m
Megtalálások száma: 491 + 3 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.


[WAP ON]
1. Mária Magdolna templom - A templom bejáratától balra, a kilométer-jelző tábla oszlopon lévő szám (egy számjegy karakter).
2. Karmelita templom - A lépcsőtől jobbra lévő padok ülőfelületét biztosító lécek száma összesen? (Padok száma*5; két számjegy karakter.)
3. Hősi temető - A temető alsó bejáratánál található ismertető tábla két lábát összesen hány csavar rögzíti a talapzathoz? (Egy számjegy karakter. Ahányszor összesen átfúrták a két oszlop lábait.)
4. A geoláda - A láda dupla fedelű. A felső rész kinyitása után egy számzáras lakattal találkozunk, melyet az első három pont válaszaiban lévő számjegyek sorrendbe rendezésével képzett négyjegyű kód nyit. A lakat nyitása után eltávolítható a fémnyelv, és hozzájutunk a naplófüzethez. Hogy biztosan ne kelljen bosszankodni, a lakat nyitókódját elhelyeztük a láda közelében (keletre) lévő fa gyökerénél található kőhalom alján. Kérjük, hogy a ládát ne emeljétek ki., illetve ne feledjétek a lakat visszazárását. Az első három pont a lakat nyitásához kell, a geocaching regisztrációhoz csak a naplófüzetben található regisztrációs jelszó.
[WAP OFF]

Ezzel a multi geoládával gyermekkorom helyszínére szeretnélek invitálni Titeket.
Mivel mi javarészt GPS nélkül vadásszuk a ládákat, e rejtésnél is fontos szempontként lebegett a szemem előtt, hogy a ládaleírás alapján meg lehessen találni a pontokat.

A láda pontjai
1. Mária Magdolna templom
 N 47° 40,726' E 16° 33,041' 266 m [GCBANF-1]
A templom bejáratától balra, a buszmegállónál az eMagyarország pont táblától 2m-re található, kilométer-jelző tábla oszlopon lévő szám ("?. km." - mi kerül a kérdőjel helyére, egy számjegy karakter).

2. Karmelita templom
 N 47° 40,672' E 16° 33,110' 276 m [GCBANF-2]
A barokk lépcső tetején jobbra fordulva, az ott található padok ülőfelületét összesen hány darab léc biztosítja? (Padok száma*5; két számjegy karakter.)

3. Hősi temető
 N 47° 40,747' E 16° 33,320' 264 m [GCBANF-3]
A temető alsó bejáratánál található ismertető tábla két lábát összesen hány csavar rögzíti a talapzathoz? (Egy számjegy karakter. Ahányszor összesen átfúrták a két oszlop lábait.)

4. A geoláda
 N 47° 40,543' E 16° 33,315' 293 m [GCBANF-4]
A geoládához a következőképpen lehet eljutni: a karmelita templomtól a hősi temető felé indulva, a temető templom felőli bejáratát  N 47° 40,616' E 16° 33,307' 287 m [GCBANF+bejárat és ösvény] elérve ösvény vezet be jobbra az erdőbe. Az 1870-es évekig itt volt a temető, néhány elhagyott sírkő még ma is felismerhető, erre az ösvénytől kicsit feljebb egy ma már szinte elolvashatatlan, valaha vélhetően Anton Summer feliratú jelzőtábla is felhívja a figyelmet. Az ösvény e helyre kalauzol minket. Itt túlhaladva, az árok előtt úgy 10m-rel, balra befelé, az álló, golyó lyuggatta kőtől déli irányban, 30m-re található a láda, picit a földbe mélyítve. Nem fa mellett, hanem a környező fáktól pár méterre, avarral és gallyakkal fedve, lásd képek. Kérjük, hogy a ládát ne emeljétek ki. A láda dupla fedelű. A felső rész kinyitása után egy számzáras lakattal találkozunk. A lakatot az első három pont válaszaiban lévő számjegyek sorrendbe rendezésével képzett négyjegyű kód nyitja. Ha kinyitottuk a lakatot, eltávolítható a fémnyelv, és hozzájutunk a naplófüzethez a regisztrációs jelszóval, a geocaching regisztrációhoz csak ezt kell megadni. Hogy biztosan ne kelljen bosszankodni, a lakat nyitókódját elhelyeztük a láda közelében (keletre) lévő fa gyökerénél található kőhalom alján. Kérjük, ne feledjétek a lakat visszazárását. A ládát nem kell nylonba bugyolálni, elegendő a tetejére helyezett nylon visszahelyezése. Ha a visszajelzésekből kiderül, hogy beázik, majd kitalálunk valamit. A láda kb. 25*25 cm-es alapterületű, így jó sok gally álcázza. Kérünk, ügyelj a gondos visszarejtésre.

Kiegészítő információk
Parkolás
Bár a séta egészségesebb ;)
Az 1. és 2. pontnál meg lehet állni autóval, ha a két pont között gépjárművel megyünk, egy házon is átautózhatunk. :) Az 1. ponttól jól kivehető a hegyen álló karmelita templom, ne hagyjuk ki a gyönyörű barokk lépcsőt, ha kocsival mentünk is odáig. A barokk lépcső a Pálosok teréről indul felfelé:  N 47° 40,679' E 16° 33,084' 266 m [GCBANF+A barokk lépcső alja - Pálosok tere]. A hősi temető megközelítése a templom mellett elsétálva, a legtöbb időjárási helyzetben gépkocsival is járható földúton lehetséges. Ha autóval mennénk tovább, lehetőség szerint akkor se parkoljunk a temetőnél, hanem menjünk el a  N 47° 40,588' E 16° 33,560' 294 m [GCBANF+parkoló GCBANF+GCTarV+GCsglt] ponton található parkolóba. Innen mondjuk kb. ugyanolyan messze található a 3. pont, esetleg akkor érdemes erre autózni, ha utána a GCTarV, GCsglt vagy a Lőverek felé vennénk az irányt. A kérdéses parkoló a GCTarv és GCsglt leírásában megjelölt parkoló.

Étkezés
Megfáradt kesserek figyelmébe ajánlom a  N 47° 40,682' E 16° 32,911' 264 m [GCBANF+Lángos ház] koordinátán található Lángos házat. A nyitvatartási idő megtalálható a belinkelt picasa albumban.

A geoláda gondolatvilágához köthető további emlékművek
Nem építettem be a pontok közé, de ha nem vagytok éhesek, akkor is érdemes elsétálni az első ponttól a Lángos ház irányába. A Hajnal tér sarkán, az evangélikus templom hátsó kerítésénél egy szomorúfűz árnyékában található az I. és II. világháború, valamint az 1946-ban kitelepített németajkú, vagy épp csak német felmenőkkel rendelkező bánfalviak emlékművét:  N 47° 40,672' E 16° 32,973' 264 m [GCBANF+Emlékmű]. E parányi területen tömörítve láthatjuk a település XX. századi drámai eseményeit. Az emlékmű feliratai, a különböző csengésű nevek hosszú sora mind ugyanazt üzeni, mint amit a hősi temető is sugároz: mi értelme felégetni a világot, nem lenne jobb némi tolerancia, egymás elfogadása?
A Hajnal téren az 1848-as forradalom emlékére állított zászló, valamint a millenniumi kettőskereszt emlékműve is megtekinthető.
Az Ady Endre úton, az óvodánál látható egy, az 1700-as évek elejéről származó Madonna szobor, mely eredetileg az út túloldalán állt, az 1970-es években, a Rák patak beboltozásakor, az Ady Endre út mai formájának elkészítésekor került áthelyezésre. Nem fordították meg, így a gyalogosoknak szemből, az autósoknak háttal áll.  N 47° 40,779' E 16° 33,246' 261 m [GCBANF+Madonna-szobor]

Rövidítés :)
Akik nem szeretnek ugyanazon az úton kétszer végigmenni. ;)
A ládától az ösvényen felfelé továbbhaladva eljutunk a  N 47° 40,514' E 16° 33,308' 300 m [GCBANF+kereszteződés] kereszteződéshez, ahol balra haladva eljutunk a zöld sáv Zöld sáv jelzésre, majd a parkolás címszó alatt megjelölt közös parkolóba.
Ha a kereszteződésnél jobbra indulunk el, szép házak között érkezünk meg a Gesztenyés körútra, ahonnan egy-két perc alatt elérjük a Karmelita templomot.

Javasolt útvonal
Ha nem szeretnétek rohanni, én azt javasolnám, hogy a második pontnál parkoljatok le, majd csillagtúra szerűen járjátok be a pontokat. Nézzétek meg a második pontot, aztán sétáljatok le a barokk lépcsőn az első ponthoz, majd a Hajnal téri emlékműhöz. Utána akár az Ady Endre úton, a Madonna szobor érintésével, a szobornál leágazó Szikla utcán sétálva is elérhetitek a 3. pontot, a hősi temető alját. Itt felsétálva eljuttok a ládához, majd vissza a második ponthoz. Ha sétálnátok picit az erdőben, olvassátok el a rövidítés címszó alatt írtakat. :) Ez a kör 2,2km.

Leírások
A leírás kicsit hosszú lett. ;) A moderátorok kérésére külső oldalon helyeztük el, hogy a középső oszlopba tömörített sok szöveg ne törje szét ezt az oldalt. A zanzásított változatot alább olvashatjátok.
A teljes leírást erre a linkre kattintva érhetitek el.

1. Mária Magdolna templom
Mária Magdolna templom helyén korábban kelta település, majd római villa állt. A falut először 1277-ben említik. Ekkor Zuan vagy Zovány néven várföld volt. A 15. századtól kezdve Wandorfnak hívták, a 19. század elejétől Bánfalvának nevezték.

A kis templom fallal körülvett kert közepén áll. A falu közepén álló templom a 12. században épült. Hajója még ma is román kori. A tornyot a 14. században építették. A torony az oromzat csúcsáig négyszögletes, innentől kezdve nyolcszögű. A templom belső padlószintje a kinti járószintnél egy lépcsőfokkal mélyebben fekszik. A templom szószéke is középkori.

A kápolna a román stílus és a kora gótika egyedülállóan szép hazai emléke egyszerűen formált részleteivel, hajójának falfestményeivel. A barokk - bár csak kevés nyomot hagyott rajta, de - ezt a templomot sem kerülte el: a nyugati homlokzati torony két oldalán Szent József és Remete Szent Antal XVIII. századi barokk kőszobra áll. (Mondjuk e - több leírásban is szereplő - szobrokat én nem láttam.)

2. Karmelita templom és kolostor
A községben 1441-ben építettek templomot, melyet egy pálos remete gondozott, és pár év múltán megtelepedtek itt a rendtársai is. Sopron város 1482-ben adta át a templomot a pálosoknak, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendnek.

1718-ban, pálos remeték által épített barokk lépcső vezet hozzá, mellvédjén szentek kőszobrai vigyázzák a templomba igyekvőt. A lépcsőt 1750 körül díszítették 14 kőszoborral, amelyet fertőrákosi puha mészkőből faragtak. Ezek a szobrok (egy kivételével) 1980 óta újra eredeti szépségükben láthatók, miután meglelték és restaurálták őket.

A pálos kolostorokra jellemző volt a Mária tisztelet. Fekete Mária a pálos szerzetesek patrónája. A sopronbánfalvi pálos templom Fekete Mária kegyképe már a 16. században a pálosok tulajdonában volt, a czestochowai kegykép egyik legkorábbi hazai másolata.

A pálos rend 1786-os feloszlatását követően világi célokra használták az épületet. A kolostort 1892-ben a győri püspök vette meg, ő adta a karmelita nővéreknek. Ebben az évben került az ajtó fölé a félköríves fülke a Madonna-szoborral.

A szerzetesrendek feloszlatása után a kommunista uralom alatt szociális otthon működött a kolostorépületben. A rendszerváltás után a karmeliták visszakapták az épületet, de úgy látták, hogy abban a rendi élet folytatására nincs lehetőségük. 2004-ben Kovács Gábor vásárolta meg, majd szakszerűen felújíttatta. A felújítás során a kolostor boltíves étkezőjében, refektóriumában több mint száz meszelésréteg alól bukkantak elő az 1719 körül készült freskók. A kolostor 2011. március 1-jétől oktatási és meditációs központként üzemel.

Az 1667-ben felállított, öt stációs kálvária két restaurált stációja ma a kolostor bejárata mellett áll. (Itt azt írják, hogy az ötből további kettő Sopronban található, a feltámadás jelenete pedig már nincs meg. Ha valakinek van információja arról, hogy Sopronon belül, hol van a két stáció, kérem, jelezze.)

E hely a Mariazell és Csíkszereda között tervezett, leendő magyar zarándokútvonal egyik állomása lehet.

A templomnak van egy további érdekessége: valószínűleg a világ egyetlen templomfalra festett Sztálin-portréja látható itt.

3. Hősi temető
A Lővérek egy csendes, kissé kieső részén több ezer katona alussza örök álmát egy különleges hangulatú hősi temetőben.

A mai temetőtől délre, a Kolostor erdő alján működő katonai temető az 1870-es évekre megtelt. A régi temető helyén néhány elhagyott sírkő emlékeztet a valaha volt funkcióra.

A mostani temetőben tömeges temetésekre 1915-től került sor, amikor a katonai kórházba százával hozták a frontokról a sebesült és beteg katonákat, hadifoglyokat. Az elhunytakat - a szövetséges hadseregek katonáit és a hadifoglyokat egyaránt - nyilvántartásba vették, tisztességgel eltemették, és sírjaikra a ma is látható fejköveket állították. Nevük felett kereszt, kettős kereszt vagy félhold jelzi vallási hovatartozásukat.

A második világháború harci cselekményei 1944-ben érték el a várost. 1944. december 6-án a bombák nemcsak a sínekre, az ipari létesítményekre hullottak, hanem a belvárosra is. Soproni polgárok is áldozatul estek a támadásnak. Síremlékük közvetlenül az út mellett található, jelenleg sajnos törött.

Az alsó kapu közelében található az a nagyszabású emlékmű, amely magyar és német nyelven emlékezik meg az I. világháború áldozatairól. Felette az első magyar vadászrepülő - vitéz nemes Molnár László - különleges síremléke látható, aki 1944-ben halt hősi halált. Pár lépéssel arrébb a II. világháború szovjet hősi halottainak emlékműve áll, melyet a rendszerváltás után költöztettek át a Várkerületről, illetve a Szent Mihály templom kertjéből.

Az évtizedek folyamán, a hősi halottak és áldozatok tiszteletére további emlékműveket is állítottak. Már 1917-ben felavatták - a fent említett - az I. világháborúban meghalt hősök emlékművét, 1947-ben a bombatámadások áldozatainak emlékművét építették meg, 1995-ben avatták az itt eltemetett német katonák emlékkeresztjeit és emléktábláit, 2007-ben pedig az Orosz Föderáció állított emlékművet az I. világháborúban itt meghalt orosz hadifoglyok tiszteletére. Az emlékművekből is sugároznak az elmúlt század végletei, a mára bokor mögé "rejtett" 1947-es emlékművön például ez áll: "Itt nyugszik az imperialista törekvések kb. 120 áldozata".

A temetőkertben a Hősök napján - május utolsó vasárnapja - és a Halottak napján rendszeresen tartanak megemlékezéseket.

"Ellenfél voltál idegen, majd rabja magyarnak, kik most testvérként őrizik álmaidat."


Kattints ide részletesebb leírásért, a fent említett érdekességek további linkjeiért.

Képek
Ebben az albumban számos kép található a fent bemutatott helyekről (ahová esetleg nem sikerül eljutni/bejutni, illetve "étvágygerjesztőnek").

Egyéb
Köszönet Imre barátomnak a szép ládáért!

A láda kiinduló ajándékai nemzeti színűek és a láda kihelyezésének időpontjához kötődnek. ;)

Ládaüzem, ládaállapot
2019.07.10. Láda karbantartva, elhelyezés javítva, talán kevésbé ázik majd be. Logbook csere + laminált jelszó a láda aljában. A lakat két hónap alatt eltűnt. Mivel nem szeretném a környék lakat bizniszét finanszírozni, egyelőre lakat nélküli üzemmódban fut a láda, a korábban meghatározott egy év egy lakat előirányzatom alapján. Bocsánat minden kessertől, sajnos valaki(k) a környéken megállhatatlanul nagy értéket lát(nak) egy számzáras lakatban...
2019.05.08-09. Láda karbantartva, toll cserélve, nedvesség kitörölve, lakat és logbook pótolva.
2018.06.26. Láda karbantartva, lakat pótolva, toll cserélve, nedvesség kitörölve. Valójában lakat nélkül is nyitható, hogy biztosan ne kelljen feszegetni. Remélhetőleg a lakat kibírja az előirányzott egy évet és nem megy világgá.
2017.02.25. Láda tisztítva, logbook és toll cserélve.
2015.10.04. A tegnap jelzett hiányosságok is javításra kerültek, minden üzemképes.
2015.10.03. Kessertárs jelzése alapján a láda megsüllyedt, javítottam, viszont a ládát sok avar veszi körül. A lakatot visszatettem, meglátjuk, reménykedem, hogy nem tűnik el. A belső ajtó törött, így a lakat inkább emblematikus, javítás folyamatban. Az első pontnál a szám igen megkopott, javítás folyamatban.
2014.07.16. Láda karbantartva, lakat pótolva, logbook cserélve, toll cserélve, nedvesség kitörölve.
2013.07.11. 15:40 A láda javítva, újra teljes értékű. A geocaching leírást és a lakat-útmutatót hagyjuk a lezárt részen kívül (a külső fedél belső részén lett erre tok kialakítva), különben kevésbé hasznos, akinek szüksége lenne rá, nem fog tudni hozzáférni. :)
Időnként érkezik panasz a koordináták pontosságára. Mivel nincs jó GPS-em, örömmel veszem és átvezetem, ha valaki pontosabban bemér egy-egy koordinátát, az én műszerem sajnos csak a megosztott értékekre volt képes.
2013.07.06. A láda ideiglenesen piros műanyag dobozra (12*12*6cm) cserélve, a logbook cserélve.
2012.08.23. Ahogy többen is jelezték, a láda szét volt szedve. Ma visszaállítottam. Igazándiból minden oldhatóra van összerakva, hogy a nagyon kíváncsiak akár kód nélkül is kinyithassák, a kíváncsiság ne vezessen romboláshoz. Sajnos ez most nem volt elég. Szerencsére az alkatrészek ott maradtak, így a láda újra a régi, kivéve a külső fedelet, ami most nincs a ládához erősítve. Légyszi körültekintően illesszétek vissza, akkor nem ázik be. Sajnos most pár hétig nem tudom ezt megjavítani.
2012.07.18. Belső ládafedél javítva.
2012.07.09. A belső ládafedél beszorult, én sem voltam elég erős hozzá. :( Amíg komolyabb szerszámokkal és valamilyen ötletes megoldással ki nem tudok menni, jegyezzétek be kérlek jelszó nélküli megtalálásként, ha nem sikerül felnyitni. Tudom, hogy azért nem ugyanaz az érzés, bocsánat!
2012.03.28. A lakat visszakerült.
2012.03.23. Láda lakat pótlása folyamatban, zárólemezt kell szereznem. Átmenetileg a láda lakat nélküli üzemmódba került. Köszönöm a jelzéseket!
(Összeszedtem a szemetet - amennyire tudtam -, hogy méltó környezetben mehessünk a ládához. Úgy féléves gyakorisággal szedegetem, de sajnos újratermelődik. :( Akinek van kedve, illetve zacskója, szálljon be pár percre a szélmalomharcba.)
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt; lásd a logot.

KRW értékelés (280 db): környezet: 4.66 rejtés: 4.62 web: 4.67 átlag: 4.65

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


johnnycache 2022.07.03 12:25 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt!

nemlac 2022.07.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Végigjártam a pontokat, a ládikó is megvan, szegény élt szebb napokat is. Mai második láda.

20220702_162633 
Gropius & Ruffy 2022.06.18 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hinia lux 2022.06.18 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Log és képek később. [Geoládák v3.12.10]

Antalbeus 2022.06.05 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Mirus, Beus
[Geoládák v3.12.7] [Geoládák v3.12.10]

edusanya 2022.06.05 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Apuska 2022.06.05 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

tevelady 2022.05.07 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval, köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2022.05.07 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Megtaláltam Teveladyvel a soproni túránk során. Köszönöm, hogy megmutattad a helyet. [Geoládák v3.12.8]

SirLes 2022.03.15 10:40 - Megtaláltam
ok

Jujujuduit 2022.02.26 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.12.6]

Szilvási család 2022.02.21 11:11 - Megtaláltam
Nagyon érdekes sétát tettünk Bánfalván a multinak köszönhetően. Tetszettek a templomok, a hősi temető megrázó volt, pláne a most, amikor háború dúl Európában. Egyébként az egész település igen jó benyomást tett ránk. A rejtést sajnos nagyon kikezdte az idő vasfoga, lakat már nincs, a belső láda kicsit arrébb volt, és több apró kincs is szészórva hevert. Próbáltam összébb pakolni a rejteket. Köszi a rejtést!

vajasfok 2022.01.11 07:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megrázó élmény volt ennyi sír között...
Tisztelet a hősöknek!

pappvm 2021.12.31 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

dory 2021.12.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.33 súly: 1.00
Sajnos darabokban van!

tirpákok 2021.12.18 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést és a leírást a régi temetőről!

Aniko & Gyuri 2021.12.17 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

Rastaman 2021.11.03 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a fa láda teljesen szét volt rongálva a lakatja se volt meg, a kisláda be volt ázva teljesen ,de a loog az olvasható volt valahogy összeraktam de karbantartást igényel. [Geoládák v3.12.2]

K.L. 2021.10.23 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

MoMaszter 2021.10.18 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

kohlhedi 2021.10.01 21:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!❄️ [Geoládák v3.12.2]

Kusz 2021.10.01 21:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

infernus 2021.08.23 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
A láda meglett, de a végláda jelen formájában nem jelenti azt a kihívást, amit a leírás ígér, sőt több ponton is mást tapasztaltunk. Pl. fa tövében találtunk rá a megadott koordinátától kicsit arrébb. El is van ázva kicsit. Nem jelölöm betegnek, de ellátásra szorul. [Geoládák v3.11.3]

krino30 2021.08.20 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Balear 2021.08.20 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (495 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]