Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban.

 

A családi kategória ládái egy kellemes, rövid sétára invitálják a játékosokat és családjukat. Ezekből a ládákból minden megyében és Budapesten is 1-1 található, összesen 20 darab. Ezek az eseményládák 2021. május 29-én jelentek meg és 2021. december 22-ig lesznek kereshetők. A családi ládákból az egyesület ajándékaként - amíg a készlet tart - kivehetsz egy geocaching logós, karabíneres kulcstartót. (Mármint összesen egyet, akkor is ha több ládát találsz meg, jó lenne, ha minél több játékostársunknak jutna kulcstartó.)

 

Aki mind a 20 családi ládát megtalálja, az biztosan kap egy ünnepi alkalomra készült pólót és egyedi emlékérmet. Az eseményládák rejtőinek ugyanez az ajándék automatikusan jár, persze önszorgalomból még megkereshetik a maradék 19-et.

 

Itt találod a 20 családi eseményládát: lista vagy térkép

 

 

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját. A túrázós kategória multi ládái 2021. június 24-én, tehát pontosan a 20 éves évfordulón, jelennek meg és 2022. június 24-ig lesznek kereshetőek.

 

Itt találod a 20 túrázós, multi eseményládát: lista vagy térkép

 

Minden táblán található egy QR kód is, ha applikációval keresed a ládát, akkor a Geoládák és a g:hu+ be tudják olvasni ezt a kódot. Így nincs szükséged a jelszórészlet és a következő koordináta telefonodba történő bepötyögésére. Információ a geocaching.hu-n alkalmazott QR kódról (a QR generáló script-et petrot81 és bigmick készítette).

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]