geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2010.04.19 15:05:31 (49159)
Félreértettél. Én nem azt mondtam, hogy nem létezik olyan megoldás, amit te leírtál, mert tudom, hogy van és nem is szeretem. Szerintem a túl sok felé osztás áttekinthetetlenné teszi a fórumokat. És igazad van, a legtöbb fórum ilyen, de nem is szeretem őket :)
Szerintem olyan nem létezik, ami tökéletes és mindig azt a választ adja, amit vártál.
A com fórum és maga az oldal struktúrája sem tetszik és nem is szeretem használni. Számomra nehezen áttekinthető de lehet, hogy ez az én hibám. A szavazásos dologban egyetértek veled, de a jelenlegi vezetésnek nem érdeke ezt kitenni az oldalra, mert könnyen előfordulhat, hogy nem olyan eredmény születne, amilyet szívesen látnának. A többi lehetőség meg ezen a fórumon is elérhető, úgymint link beszúrás, szöveg formázás, beidézés, stb. Szóval szerintem ez a fórum sem hibátlan, de azért elég jó.
Mondom ezt én, aki elég sokat mozog az interneten és már akkor elkezdtem használni, amikor még a web nem is létezett és a legtöbb ember még csak nem is hallott az internetről.
De mondom, ez nagyrészt ízlés dolga is, azon meg nem érdemes vitatkozni :)
[előzmény: (49151) herrbert74, 2010.04.19 14:32:53]

herrbert74hozzászólásai | válasz erre | 2010.04.19 14:32:53 (49151)
Nem hogy létezik ilyen megoldás, de ma (2010-t írunk!) a fórumok 99%-a ilyen, amit leírtam. Nem kell messzire menni, elég megnézni a Geocaching.com fórumát: fórumcsoportok->fórumok->fórumtémák. Ugye nem akarod azt mondani, hogy ez a mi fórumunk áttekinthetőbb annál? A 255 vs 765 példa is jobban működik nálam. Létezik ún. link beszúrás és idézet lehetősége egy normális fórumon. Nem beszélve arról, hogy nem esne szét még ez a fórum sem, ha lenne benne poll, azaz szavazási lehetőség.
Hidd el, aki egy kicsit többet mozog az interneten, annak ez a fórum már kényelmetlen. Mintha egy Audi A3-asból vissza kellene ülni egy Trabantba.
Jó, tudom, most fontosabb kérdések is vannak ennél. Majd ha azok rendeződtek, újra felvetem.
[előzmény: (49118) Yoss, 2010.04.19 12:07:38]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2010.04.19 12:07:38 (49118)
Ha minden témának külön fórumot készítenének, akkor a végén átláthatatlan lenne az egész, mivel nem biztosítható, hogy pl a 255 nüvi fórumán ne hivatkozzanak egy 765-re és akkor azt a hozzászólást megint csak keresni kellene. A fórum struktúrája szerintem nem rossz, de hát ízlések és pofonok ugye.
A sűrűn előforduló problémáknak ott a FAQ, ahol linkek is vannak további, külső oldalakra is, ahol további infó található az adott kérdéskörben. Végső esetben ott a keresés funkció, ami megkeresi neked a fórumban az adott kérdés előfordulásait. Azt is meg lehet tenni, hogy átállítod a megjelenítést alul mondjuk 500 hsz-ra és akkor böngésző keresőjében is kereshetsz. Sőt a böngésző címsorában ilyenkor pl. az 500-at átírhatod akár 50000-re is és akkor egy lapon megjelenik a teljes topik évekre visszamenőleg, kereshetsz kedvedre. Olyan megoldás meg nem létezik, ami pontosan azt eredményezi, amit éppen keresel. Egyszóval kicsit használgasd többet a fórumot és meglátod, egész jól el lehet boldogulni vele.
[előzmény: (49115) herrbert74, 2010.04.19 11:58:24]

herrbert74hozzászólásai | válasz erre | 2010.04.19 11:58:24 (49115)
Kicsit megszólítva érzem magam, mert azok közé tartozom, akik csak olvassák a fórumot, de nem szólnak hozzá. Néhány hete teszem ezt, úgy érzem, a következő néhány évben a geocaching lesz az egyik fő hobbim.
A tiltakozással azonban csak kívülről szimpatizálnék, nem csatlakozom, mert nem vagyok még pártoló tag sem, az alapszabályt, az egyesület működését és tagjait még nem ismerem és ez a része kevésbé érdekel. Gondolom, sokan vagyunk ezzel így.

Ha már hallatom a hangom, elmondom, mi az én legfőbb problémám most, ami egyben megmagyarázza, miért nem szóltam hozzá eddig, bár lett volna mit mondanom, kérdeznem.
Szerintem a fórumot kellene az oldalon legelőször fejleszteni, mert az a 90-es évek színvonalát tükrözi. Gondolom, volt is erre fejlesztői szándék, de épp a fórum vissza(nem)kereshetősége, ömlesztettsége miatt nem tiszta nekem, hogy mi történt. Kirúgták a fejlesztőt, miért, mikor, miért nincs fejlesztő, miért lehet írni neki mégis? Nem tudom. Megértem, hogy előbb a nagy problémákat kell megoldani, de mégis...
Szóval szeretnék külön fórumot a kütyü csereberének, a kütyü leírásoknak, kérdéseknek, az egyesületi dolgoknak, a láda kérdéseknek, stb., és szeretnék ezeken belül külön fórumtémát az eladó Garmin Nüvi 255WT-mnek, a Garmin Oregon 550-nel kapcsolatos kérdéseknek, a májusi versenynek, a nyílt levélnek, az alsóröcsögei láda problémáinak, stb.
Jót nevettem azon, amikor valaki egy kérdésre úgy válaszolt, hogy ez már egy évvel ezelőtt felmerült, keresd vissza. Ez itt most lehetetlen.
Nem szeretek low content (kb. vegyes saláta, ha úgy tetszik offtopik) fórumokhoz hozzászólni, ezen a fórumon pedig csak ilyen van.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]