geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Bluedoghozzászólásai | válasz erre | 2012.04.01 18:15:58 (63413)
Ha a túraGPS-ekkel kapcsolatban akadtál a fogalomra, akkor az alaptérkép az a térkép, amit "beépítve" hozzáadnak a GPS-hez. Ez lehet "letörölhetetlen" vagy törölhető, cserélhető. Túl nagy jelentőséget ne tulajdoníts neki. Néhány gyártó földrészenként különböző alaptérképekkel árulja a terméket, így esetleg belefuthatsz olyan GPS-be, ami pl. észak-amerikai alaptérképet tartalmaz. Általában elnagyolt, pontos navigációra alkalmatlan térképekről van szó, ami arra jó, hogy lásd, éppen melyik országban vagy (plusz a nagyobb városok, főútvonalak esetleg)

Például a Garmin Oregon sorozatának x50-eseivel a Worldwide DEM Basemap néven futó alaptérképet kapod, ami egy magassági adatokat is tartalmazó elnagyolt világtérkép,

Van azért olyan túraGPS is, amihez komolyabb túrista v. hajózási térkép jár, de ezeket könnyen megismered az árukról... :) - pl. az x50t sorozat, aminek a nevében a "t" egy hozzáadott topotérképet jelöl.

Az eszköz használatát jó közelítésben nem befolyásolja, az esetek 99%-ában úgyis valamilyen másik térképet látsz a kijelzőn - Magyarországon jelenleg az ingyenes TuHu-nál, OMP-nél jobbat nem találsz túrázáshoz, ládázáshoz.
[előzmény: (63408) attbuda, 2012.04.01 17:54:24]

attbudahozzászólásai | válasz erre | 2012.04.01 17:54:24 (63408)
Üdv,
újabb kérdéssel fordulok hozzátok. Navigáció vásárláson agyalok.De hiába a részletes leírás,ha alapvető fogalmakkal nem vagyok tisztában.Áruljátok már el nekem mi az isten haragja az az alaptérkép? Miben különbözik egy általam a kütyüre tölthető túristatérképtől? Próbáltam gugliban keresgélni,de vagy annyira egyértelmű mindenki másnak hogy erre nem térnek ki,vagy nem látok a szememtől.
Előre is köszönöm! :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.