geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

nepsterhozzászólásai | válasz erre | 2014.12.03 08:56:11 (71775)
+1
Az első gondolatom a ládacsere programról pont ez volt. Egy csomó felvetés elhangzott mit lehetne tenni, a vita lezárult és megjelent ez a program. Remélhetőleg nem ez lesz az egyedüli megoldás a régi bajokra, egy nagyobb összeg el lesz költve, de ettől még az inaktív rejtők továbbra is megmaradnak tulajdonosnak és kezdődik minden elölről.
Komolyan érdekelne mi az oka annak, hogy egyes embereket miért nem lehet "zavarni" azzal hogy a nem gondozott ládájukat egyszerűen elvegyék. Van aki a sok ládáért jutalékot kap, vagy ezek köztiszteletben álló emberek akik érinthetetlenek? Valaki világosítson fel mert ezt nem értem.
Esetleg a ládacsere program csak az első lépés és azokból is megvalósul valami ami korábban felvetődött?
[előzmény: (71774) Strombus, 2014.12.03 00:49:35]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2014.12.03 00:49:35 (71774)
A nem beteg státuszú, de a logok alapján egyértelműen beteg (azaz állapota miatt örömteli megtalálást nem nyújtó) ládákat miért is nem állíthatja/állítja a ládadoki betegre?
Az egyenládák bevetésével azt a rejtőt jutalmazzuk, aki még arra se veszi a fáradságot, hogy megváltoztassa a ládája státuszát. Én ezt az egész irányt rossznak látom. Tudom, nem számít. De azért leírom.

Szerintem az lenne az ésszerű, ha a ládadoki betegre állíthatna ládákat. Beteg láda, státusz módosításról levél rejtőnek, felkérés a javításra. Türelmes várakozás. Második levél rejtőnek. Türelmes várakozás. Adoptálhatóvá tétel. Mindez akár automatizálva, ahogy gusty javasolta. Akkor nincs érzelem, nincs sértődés, mindenki által ismert, a közösség érdekeit szolgáló szabály és annak betartása van. Így rövid távon valószínűleg emelkedne az adoptálható ládák száma. Aki vállalja, hogy ládát örökbe fogad, az kapjon egyesületi dobozt!

Ezzel nemcsak a ládák javulnának, hanem a rejtések színvonalának emelkedésének is esélyt adnánk. Mert mi van ha mint jólelkű kesser egy szétázott, ezer éves ládát találok? Sőt, nem is kell találnom, esetleg majd listáról szemezgetek! Az egyesületi dobozzal visszarejtem eredeti helyére. A fa tövében rőzserakás alá vagy a vízfolyás útjába vagy a fölülről védtelen tuskóba, ahova az akkor még tapasztalatlanabb ládagazda eredetileg is rejtette (és esetleg épp a rossz helyválasztás vezetett a doboz tönkremeneteléhez).
De mi van, ha a frissen örökbe fogadott ládámat rejtem újra? Az enyém! Nem másnak teszek szívességet! Gondosabban választok neki új helyet, elbíbelődöm a rejtéssel, nem probléma ha módosítani kell a koordinátákat.

Mi értelme van inaktív vagy simán nemtörődöm rejtők kezében hagyni elárvult ládákat? Meggyógyítjuk most, majd pár év múlva meggyógyítjuk ismét? Csak egyszer megérteném végre, hogy miért ez az út tetszik az elnökségnek!

[előzmény: (71759) feri60, 2014.12.02 13:56:35]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2014.12.02 13:56:35 (71759)
Akkor pontosítanék: ez az akció nem a hivatalosan beteg ládákról szól!

Valamennyien találkoztunk már olyan ládával, amelyik nem beteg, csak "lepukkant". Sokan közülünk a ládászmotyóban hurcolunk javító készletet, dobozt, logbukot, stb. Eddig ezt saját költségen szereztük, szereztétek be. Most az egylet átvállalja a ládánként, készletenként akár 1000.- Ft-os kiadást, ezzel ösztönzi az önkéntes, helyszíni dokizást.
Ennyi.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]