geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

nmariahozzászólásai | válasz erre | 2016.04.01 20:30:19 (74214)
Ne viccelődjetek a szelfi-bottal! Az hasznos dolog, közeledve az 50-hez már időnként nekem is jól jön megtoldani a kezemet, hogy elolvassam az sms-eket.
[előzmény: (74191) Strombus, 2016.04.01 03:39:46]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2016.04.01 03:39:46 (74191)
Ez Pilis50-nek nagyon tetszeni fog. :-) Neki már van szelfi botja, így lehet, idén az élre tör a szabályszerű megtalálások tekintetében. (Rettegj, Mikulás!) Rejtései már tavaly is korukat megelőzően példamutatóak voltak. Ej, ha én ezt tudtam volna, vaskapalos ládadokiként nem igyekeztem volna a fejlődés útját állni! Most már nem is csodálom, hogy lemondásomat/visszahívásomat követelte.
Ugye minden vidámparkkal rendelkező településnél adott lesz a szelfibot átvételi lehetőség? Nincs pesti vízfejűség? A luna parkok számítanak? A volt pécsi Vidámparknál rejt a Szövetség egy új multit, ahol a második pontnál majd átvehetem a botomat? Talán még a piros egyes is az enyém lesz ha elég korán kelek? Ha már a piros tojásokból kifogytam, legalább legyen egy piros egyesem! Rejtett pontos lesz a multi? (Ettől egy kicsit félek, nehogy ne jussak el a második pontig.)
Kedves Rejto_Jeno, hogy van a kislányod? Bizonyára nem is kislány már, de még mindig szívében őrzi a Megtalálás Napi kajaktúrátok emlékét, polcán pedig a sok szép csereajándékot, amit akkor gyűjtött be.
[előzmény: (74190) Rejto_Jeno, 2016.04.01 03:08:39]

Rejto_Jenohozzászólásai | válasz erre | 2016.04.01 03:08:39 (74190)
Figyelem!
Az MGKE közleménye.
Mint bizonyára észrevettétek az utóbbi néhány évben erősen felhígult a a geokessingben résztevevő játékosok professzionalizmusa. Nagyon sok a rejtések hanyag értékelése, sőt sokszor a bejelentés logja nem több két-három bekezdésnél amit a rejtők bizony elég sértőnek találnak. Már arra is volt példa, hogy valaki egyest adott a Vidámparki ládára ami ugye teljesen abszurd, hiszen a Vidámparkot mindenki szereti. Felháborító!
Na, az ilyen dolgok miatt döntött a T. Elnökség, hogy drasztikus változásra van szükség, hogy megőrizzük a magyar geocaching méltóságát, erősítsük kicsi Hazánk vezető szerepét a nemzetközi geocaching arénában és -nem utolsósorban- megelőzzük a rejtők esetleges sértődöttségét.

Tehát,
2016-04-01 kezdétével a ládarejtés mostani szabályai drasztikusan megváltoznak.Minden új rejtés 100% szelfi-bot kompatibilis kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy csak olyan ládák rejthetők amiket a megtaláló egy kézzel fel tud emelni, és a láda fedelén levő QR kóddal egy szelfit tud készíteni természetesen a szelfi botot a másik kezében tartva. A ládába jelszót nem kell írni, hiszen a megtalálás csak akkor lesz elfogadva ha a szelfit minimum 1024x768 felbontásban a megtaláló feltölti Instagram-ra és a geocaching.hu logjában (aminek minmum három pragrafusnak kell lennie) ezt a képet belinkeli.
A rejtés helyére is van egy új szigorítás: kizárólag olyan helyre lehet ládát rejteni ahol a környezet megfelelő hátteret biztosít a szelfihez. Ez alatt azt kell érteni, hogy a szelfiből egyértelműen meg lehessen hatérozni, hogy a megtaláló tényleg a helyszínen járt és nem csak fotoshoppolt. Megfelelő helyszín például egy híres kastély, templom, erdőben jellegfa amin azonosítható hogy milyen évszakban készült a szelfi (tehát örökzöldek kizárva). A T. Elnökség azt is javasolja, hogy a megtaláló a szelfit úgy készíti, hogy azon egy friss újság vagy magazin dátum-azonosítható címlapja látszódjon (természetesen kérjük tekintsetek el pornografikus vagy extrém politikai kiadványoktól.)

Hogy az Április 1-je utáni rejtések logolásában fennakadás ne legyen, a Szövetség speciális akciót hirdet: Minden egyesületi tag a Szövetségtől díjmenetes szelfi-botot kap. A botokat a következő két hónapban minden péntek délután a Vidámpark multiláda második pontjánal lehet majd átvenni.

A régi ládák 2016-03-31-ig logolhatók lesznek szelfi nélkül, de a T. Elnökség bízik benne, hogy a rejtők legkésőbb 2016 nyarára szelfi kompatibilissé teszik ládáikat.

Jó ládázást és ládászást kíván a Szövetség!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.