FAQ
Előzmények

kovaripetihozzászólásai | válasz erre | 2013.08.29 12:31:20 (69179)
Köszi!
[előzmény: (69164) adalbert1977, 2013.08.29 09:24:29]

adalbert1977hozzászólásai | válasz erre | 2013.08.29 09:24:29 (69164)
Szerintem nagyon jól megfogalmaztad a lényeget az autós és túrás navigációra alkalmas eszközökről. Én is valami ilyesmit szerettem volna mondani, tapintatosan, mért számokkal jelezve :) Visszatérve kovaripeti kérdésére, figyelembe véve a vásárlásra szánt összeget és a hozzászólásaiból kiderülő egyéb részleteket, a következő a javaslatom: 1) jó választás a Dakota 10/20, ha egy-két napos geoládázásokra használja; 2) jó választás az eTrex 20/30, ha kemény, (magas)hegyi túrákra is megy.
[előzmény: (69162) Bl4st3r & Amy, 2013.08.29 09:08:47]

Bl4st3r & Amyhozzászólásai | válasz erre | 2013.08.29 09:08:47 (69162)
Én kifejezetten nem szeretem a garmint autóban használni. Ahhoz kicsi a felbontása, sötétebb a kép, ráadásul a térképeivel sem vagyok megelégedve. (ráadásul a hivatalos térképei még drágák is, főleg ahhoz hogy minden évben vegyél frisset, a tört térképei meg olyanok amilyenek.)
Autós navinak bármelyik garmint szembelehet állítani egy mezei 20ezer forintos wayteq960bt-vel pl, és el lehet csodálkozni. Még ha hivatalosan is veszi meg hozzá az ember a Navteq térképet, még akkor sem jár rosszul, de annyira azért nem nehéz ráakadni a teljesen eredeti másolatokra sem. Szerintem egy ilyen készülék autós szolgáltatása ma verhetetlen. (hd filmnézés, fm transzmitter, bluetooth, telefonkezelés, tmc, autóba ez teljeskörű szolgáltatás, aki kipróbálta szerintem nagyon hamar megszerette)
Viszont nyilván ki sem venném az autóból geoládázni (bár rajta vannak a geoládák -ja, és az ÖSSZES EGYSZERRE-) azért jó ha tudja odáig az utat, vagy magától eleve az ajánlott parkolóba visz. De onnantól legyen a túranavié a főszerep. Az pedig ott verhetetlen. Volt szerencsém kipróbálni jópár fajtát(mint ahogy itt is nyilván a legtöbb embernek rengeteg kütyüje volt eddig) és most is van a háznál legalább 4készülék amivel lehet menni ládázni. De pda, pna, okostelefon, felokosítva, plusz powerbankkal, nagy akksival, sem tud annyit mint a "mezei" dakotám terepen. Nem beszélve arról a nem elhanyagolható dologról, hogy amióta megvan azóta nem kellet piszkálni. Mielőtt elindulok, beledobok két elemet, küldök rá egy ládafrissítést és kész... Menet közben pedig nem kell resetelni, programlefagyásokkal kínlódni, állítgatni, pecekig műholdat keresni, tokba elrakosgatni mászás közben, akksiját folyton kímélni stb. stabil, megbízható rá bízhatja magát az ember. Volt olyan hogy majd egy hónapig jártam ugyanazzal az alkáli elemgarnitúrával (mert egyszer otthon hagytam az akksikat és beszaladtam az egyik kisboltba venni 2elemet 300ft-ért :) ) mert csak ilyen pár órás túrák voltak kilátásba, és a végén már én csodálkoztam h. mikor döglik már meg. Ezeket erre találták ki.
Egyszer még egy fullos csúcs garmint azért kipróbálnék (olyan még nem volt nálam soha) valami oregon 600 vagy valami hasonló nagyvadat, hogy azok mit tudnak, mennyivel jobbak h. ennyivel többszörösébe kerülnek a többinek.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]