geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

adalbert1977hozzászólásai | válasz erre | 2015.03.07 01:54:17 (73138)
• Az Osmand – bár nem birkózik meg a Garmin IMG és TYP állományokkal – „okosabb”, mint az OruxMaps, legalábbis abban a két darab tekintetben, hogy:
1) térképforgatáskor (amikor nem stabil az Észak) a térképen megjelenő megnevezéseket és megfordítja (az OruxMaps és a Locus nem; ők „raszteresebben” kezelik a térképeket);
2) offline útvonalakat képes tervezni, rajzolni.
Viszont éppenséggel az Oruxmaps-ot és a Locus-t is rá lehet bírni offline útvonaltervezésre a BRouter kiegészítésével. De ez egy térképen kívüli, egyoldalú útvonaltervezés lesz. Olyan, mintha a látható térkép mellé használná egy másikat, az útvonaltervezés térképét. A kettő nem mindig fogja egymást fedni, hacsak nem tiszta OSM térképről van szó.
• Több eszközön is tapasztaltam: az Osmand nem egy fürge program. Lomhább, mint a Locus, és lomhább, mint az Oruxmaps. (Az Oruxmaps a leggyorsabb a három közül: kellemesen pihekönnyű, jól megírt program.) Ez a lomhaság főleg iránytűforgatásban, térképforgatásban, térképrajzolásban jelentkezik. Gondolom, több áramot is fogyaszt.
• A Locus is beolvas Garmin-os IMG fájlokat, de TYP stílus nélkül, csúnyán, és nem mindig stabilan.
[előzmény: (73109) torolt_user_20210105, 2015.03.06 08:48:03]

torolt_user_20210105hozzászólásai | válasz erre | 2015.03.06 08:48:03 (73109)
Csak furcsállom, hogy míg a Tuhu oldaláról letölthető verziók alig pár száz megásak, zippelve 50, addig a Locus 10 gigát akar letölteni... vmi ott nekem nem kerek.

Ettől eltekintve még amúgy aránylag jó is lenne, bár maga az hogy odébb húzom a térképet és mire betölti, a régi wm6hoz képest lassú, annak ellenére, hogy nem egy hanem négy mag van és magonként is dupla órajel... szvsz, valami értelmesebb térképkezelő lenne jó.

Jelenleg még a g:hu-val próbálkozom jelen állásban. És igaz, hogy hú ócsóóó a kártya, de csak azért nem fogok 128 megás kártyákat venni, hogy 10-20 giga CSAK egy Mo. térkép. I-go 3D-vel sincs töredéke se. Főleg, hogylétezik 100-200 megás verziója. CSak egyszerűen nem értem mitől hízott meg egy funkcionálisan azonos térkép 100x-os méretre. Hanem muszáj nem támogatom a hardveripart, csak mert á jó az. Régen anno a távhő meg egyebek voltak így a szocializmusban, nem kell annyi szigetelés mert a hő szinte ingyen volt...

Visszatérve méretre: Locust akadozónak érzem a Russához képest és ebben szerintem benne vannak a túlméretes térképek is.

Még keresek én is vmi megoldást, ami értelmesebb mint a Locus...

[előzmény: (73107) Lipták Roland, 2015.03.06 08:34:13]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.06 08:34:13 (73107)
Nem igazán értelek.
Ha régen jobb volt GPS nélkül geoládázni, és amúgy is minden sz*r ami most van, akkor miért nem ládázol GPS nélkül?
Ha sz*rnak tartod a "sajnos android"-ot, akkor miért nem használsz windows phone eszközt vagy simán a PDA-dat?
Nem kötekedésbôl kérdem, tényleg érdekel.

A Navitel a Russa kvázi utóda. Megfelelô sminkkel és térképpel ( az OMP illetve Peter68 oldalán nézz körül ) teljesen jól használható. Nem ingyenes, ez tény, de a Russa sem volt az, amíg a fejlesztôk össze nem rúgták a port. De erre szerintem most ne várj. :)

A Locus jó kis program, de vedd észre, hogy az sem ingyenes. Tud offline módot is, akár vektoros, akár raszteres térképekkel. Képes önmaga letölteni a térképet mind online, mind offline módban, de fogad külsô forrásból is ( pl. MOBAC ), ami tök jó dolog, mert desktop gépen sokkal egyszerûbb ( és gyorsabb ) térképeket válogatni.

A mobilnet használatot simán meg tudod kerülni ha van wifid otthon. Illetve létezik a reverse tethering nevû feature, amikor USB-n dugod a telefont a desktopra, és annak a vezetékes netjét használja.

Az adattartalom mérettel jár, ezt el kell fogadni. A vektoros térképek tömörebbek, a raszteresek terjedelmesebbek, de egyiknek sem fog csökkeni a mérete, hozzáteszem, hogy szerencsére, mert ez jelzi, hogy folyamatos az adatbevitel.
Azért nem értem a méretfixációd, mert egy 32 gigás SD kártya kijön 7e HUF-ból, áfával, számlával, garanciával, IRL boltban vásárolva. Arra baromi sok térkép elfér ám.

Tudom, hogy nem válaszoltam a kérdésedre. Ennek az az oka, hogy látszólag te sem tudod pontosan, hogy mit is szeretnél. :)
[előzmény: (73106) torolt_user_20210105, 2015.03.06 07:29:31]

torolt_user_20210105hozzászólásai | válasz erre | 2015.03.06 07:29:31 (73106)
Sziasztok. Régen sokat geoládáztunk, igaz eleinte még GPS nélkül, de úgy jobb is volt. A hozzászólásom, amiért írok, eddig windows mobile alatt RUSSA-t használtam, volt is vagy pár száz mega a térkép. Most sajnos Androidom lett, erre keresnék valami Russa-hoz hasonló épelméjű programot. A Locus nevűről olvastam több helyen, de kapásból Mo.-ra le akart tölteni vagy 10 gigát... 100-200 megához képest sokallom, annyival több adat nem lehet benne, hacsak nem vmi rossz bitmapként tárolja az országot.
Navitel fizetős és azt sem találtam úgy hogy használható, legalábbis a próbaverzió nem túl életképes.

Tudnátok valami Russához hasonló programot ajánlani Androidra ami offline is működik, illetőleg csak offline? (Van mobilnet, igaz, csak 3GB-os,de nem szeretek állandóan netfüggő lenni, főleg ahol még térerő sincs)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]