Előzmények

csszihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.27 12:56:20 (75843)
Hátha működik az ami Oregonoknál:
Bekapcs gombot nyomva tartva csatlakoztatod a pc-hez, s kb további 1 percig nyomva tartod!
Variáció2: OTG kábellel csatlakoztatod androidos eszközhöz, s így esetleg a fájlrendszert látva lehet újratenni a firmware-t.
[előzmény: (75842) szferix, 2016.12.27 12:11:50]

szferixhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.27 12:11:50 (75842)
Köszönöm, ez így rendben is lenne, de hogyan férek hozzá a készülék fájlrendszeréhez? Ahogy írtam, a fő probléma szerintem az, hogy nem tudom felismertetni a készüléket a windows-zal. Ha az sikerülne, valószínű az online frissítések is mennének. Nem biztos, de nagyon valószínű. Valahogy a csatlakoztatás lehetetlennek tűnő problémáján kellene túljutnom.
[előzmény: (75841) csszi, 2016.12.26 21:11:57]

csszihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.26 21:11:57 (75841)
Szerintem a frissítést két részre kellene osztani. Egyrészt az aktuális Firmware, másrészt ezen a készüléken elvileg előre telepített TopoActive kelet európa van, amit évente kétszer lehet frissíteni( ez térképállomány)

Javaslatom, én így tennék (felelősség a tiéd):

1. Mentsél le mindent a készülékről
2. Majd pl . innen: (http://whiter.brinkster.net/generated/LatestGarminFirmwares.html) töltsd le a készülékednek megfelelő legfrissebb 2.50-es, 12471kb-os firmware-t, amit átnevezel gupdate.gcd-nek. Ezt a készüléked Garmin mappájába téve újraindítod a készüléket, engedélyezed a frissítést, és ha más nem is, de legalább magyar nyelv visszatér!!!
3. A következő a Topoactive kelet európai állomány frissítése, amit szerintem a Mapupdater-rel tudsz végigvinni. Azonban ez tényleg sokáig eltarthat, mert az állomány 1,5-2 Gb. Ezt letölteni sem kevés (szervertől is függ), továbbá ezt át kell másolni a készülékedre, amivel a létezőt felülírja. Ez tényleg nem kevés idő lehet. Én hagynám egy napig is, ha kell, s persze figyelj, hogy a pc-d ne menjen alvó módba…

Én ilyen sorrendben és így tennék!
Sok sikert!
[előzmény: (75840) szferix, 2016.12.26 17:02:18]

szferixhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.26 17:02:18 (75840)
Segítséget szeretnék kérni. Vadi új Garmin eTrex 30x használatba vételével vannak gondjaim.
Kiinduló pont a szoftver frissítése. A Garmin Express felismeri a készüléket, de azt mondja ő nem jó hozzá, frissítsem a Garmin Map Updater-rel. Azt indítva megtörténik a szoftver letöltése, készülék jelzi, hogy a fájl átvitele megtörtént. Innentől kezdve csend. Megáll, semmi nem történik. A Map Updater bezárási kísérletére figyelmeztetés jelenik meg, hogy nincs kész a művelet, így meg úgy jársz, ha mégis bezárod. Ezért az első próbálkozásnál hagytam jó fél napig, nem történt semmi. Azóta többször indítottam, a helyzet változatlan. Következő próbálkozás a Garmin Lifetime Updater volt. Készüléket felismeri, letöltés látszólag megtörténik, de azt mondja "A Garmin kiszolgálókon műszaki hiba lépett fel. Később próbálja újra.". (10 napja rendszeresen újra próbálom, nincs változás, nyilván nincs semmiféle műszaki hiba, főleg nem ott.) Következő a Garmin BaseCamp belső eszköz frissítési lehetősége. Készüléket látja, frissítést elindítja, "Updated file corrupted" felkiáltással megáll. Garmin WebUpdater a következő (lényegében megegyezik a BaseCamp előbb említett belső frissítő eszközével). Készüléket felismeri, frissítést indítja, "A frissítési fájl sérült" jelzéssel megáll.

Az a gondolatom, hogy az eszköz és a windows (Win10 Pro x64) csatlakoztatásával van a probléma, nem a frissítéssel. Az eszközkezelőben a készülék kék kérdőjeles hiba jelzéssel, de hibátlan, használatban lévő eszközként van jelen. Alap esetben ez driver problémát jelentene. A driver frissítése, cseréje dolgában mindent megtettem, ami elképzelhető. Napokig kutattam a külföldi fórumokat, nem találtam használható megoldást. Olyanokon, mint kábel, port, számítógép csere, eszköz eltávolítása, újra telepítése többszörösen túl vagyok, abba az irányba nem szükséges elmenni. Amennyiben tárhelyként csatlakoztatom, jelen van. Ha SD kártyát teszek bele látja a gép. Amikor Garmin eszközként csatlakoztatom semmi nem történik, csak az említett kérdőjeles jelenlét. Itt fogytam ki az ötletekből és ezért kérek segítséget, hátha valaki, valamit...
(Menet közben annyi öröm még ért, hogy a menüből az angolon kívül az összes nyelv eltűnt, mint búcsúi gyűrűről az arany. A magyarral együtt.)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]