FAQ
Felhasználónév:kulisz
Leírás:2015 február: sajnos a lényeg nem változott, az elnökségben többséget alkot dc 3 clown-ja: feri60, radpeter és zakany. Mivel nem rejtem véka alá, hogy keményen számon kérném a tetteiket, ezek a figurák nagyon félnek ettől, és továbbra sem merik visszaállítani a jogaimat. Ez egyébként kíváló példája a hatalommal való visszaélésnek. Látszólag demokratikus (az új elnökség szavazott a kérdésről), gyakorlatilag azonban a formailag határozatlan idejű kitiltás örököst jelent. Legalábbis amíg olyan figurák regnálnak, akikhez képest a csiga gerincoszlop.

2014 április: a bukott elnök(ség) lemondott. Jobb későn, mint soha. Reméljük legalábbis, hogy nem csak színház az egész, és nem jön vissza a dc3-mikulás rezsim bábokat mozgatva (mint anno mrzerge), vagy ismét ők maguk, csak új összetételű csapattal. Jut eszembe: a felügyelő bizottság miért is nem mond le testületileg? Vastagon benne vannak az elmúlt években ők is. A remény hal meg utoljára: hátha tényleg egy új, hozzáértő és nem személyes bosszúvagyaktól hajtott vezetés lesz. Ennek jele az lehet, ha azonnal visszavonnák a jogtalan kitiltásokat. Félreértés ne essék: nem saját magam miatt. Én meg vagyok így is. Szimbolikus lépés lehetne ez, elhatárolódás az elmúlt 4 év tévútjától.

2013.10.20.: Sajnos bekövetkeztek azok a dolgok, amiket az alábbi két bejegyzésemben(is) leírtam. A mindenki számára legnyilvánvalóbb működési zavar technikai jellegű: a szerver akadozása. Továbbra sincs fejlesztés. Ezek háttere azonban szervezeti: alkalmatlan, dillettáns, a hatalmát féltő, azzal visszaélő, arrogáns irányítás. Folyamatosan mondanak le a tisztviselők - bár csuhásért speciel nem fáj a szívem, de a természetvédelmi ügyeket intéző Juju már érzékeny veszteség. Akiknek viszont távoznia kellene, azok kapaszkodnak a bársonyszékbe (a 4.0 elnök, a játékostársait mi fajtánkra és más fajtákra - lásd tmod fórum 19015 - skatulyázó fb elnök, a kesserek észrevételeire a "faszalgás" szót bevezető jóbarátja, a fagyivisszanyalós baka). Úgy látszik az elnök által alkalmazott problémamegoldás nem igazán jött be: bár még mindig ki vagyok tiltva, ettől még nem jött el a kánaán. Sőt, ellenkezőleg.

2013.02.07.: Megjelent a főoldalon, hogy az egylet idén is számítana az adó 1% felajánlásokra. Azt sajnos nem írják, hogy mire kell. Közölni persze sok minden mást is elfelejtenek a néppel. Például, hogy mikor is lesz a lemondások miatt sürgősen szükséges közgyűlés. Esetleg az is fellendíthetné a felajánlási kedvet, ha a feltett kérdésekre méltóztatnának tisztességesen válaszolni. A legújabb - egyben nagyon bizarr -esemény, hogy egy játékostársunk egyéb logját többször is törölték. Történetesen a láda, amihez a bejegyzést tette, az elnök 4.0 ládája. A logban afelől érdeklődött, hogy miért kereshető a láda, amikor lejárt a természetvédelmi hatósági engedélye. A látszat az, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek - az érdeklődő log mindenesetre eltűnt szőröstül bőröstül. Annyi kiderült nagy nehezen, hogy a logtörlések a ládagazda elnök IP címéről, a ládagazda elnök nicknevével történtek. A 4.0 állítása szerint visszaélés történt. Ebben egyetértünk. Reméljük a tagság levonja a következtetést, és megfosztja a hatalomtól az arra érdemtelen névtelenül törölgető gyáva alakokat, és megköveti és rehabilitálja azokat, akik ellen vétkeztek a vezetők. Ha nem az a működés módja, hogy a problémák megoldása helyett - pld. természetvédelmi engedélyek, fejlesztés hiánya - pótcselekvések, fagyivisszanyalások történnek, és olyan vezetés van, akinek nem borul el az agya, és nem gurul el a gyógyszere, abban a pillanatban, amikor jószándékú kritikák érik, vagy egyszerűen csak kérdezni merészelik őket, talán ez esetben a tagság létszáma, és a támogatások összege is előbb-utóbb növekedésnek indul.

2013.01.09.: Úgy látszik fogy a rezsim ereje, nem is tiltottak ki, nem is vették el a ládáimat. Remélem ez így is marad. Közben az mgke válságának újabb jeleként az egyik elnökségi tag (Attibati) lemondott. Így rövid időn belül közgyűlést kell összehívni, és betölteni az üres 1 elnökségi, és 1 felügyelő bizottsági tagi tisztséget. Természetesen ha csak ennyi történik, a további leépülés garantált, újabb és újabb lemondásokkal. Most is érvényes, az amit 2011.09.19-én a tmod fórumon leírtam. Ha maradnak a nonprofit keretek, a tagságnak kell a sarkára állnia, egy teljes tisztújítással, az összes jelenlegi vezető lecserélésével, talán van egy kis esély egy jobb működésre és nem fordulhat elő, hogy akadozik a szerver működése, egyáltalán nincs fejlesztés, vagy hogy évekkel ezelőtt lejárt nemzeti parkos engedélyek megújítása érdekében az égvilágon semmi nem történik.

2013.01.01.: Tavaly év vége felé a vezetőség megüzente, hogy 2013 elején adoptálás címszó alatt el kívánja tulajdonítani a ládáimat, és kitilt a geocaching.hu-ról.

2012.11.30.: Gyorsan utolért a rezsimvezetés bosszúja, úgy látszik figyelik a júzeroldalamat. A repülős kilátásba helyezte, hogy elveszik tőlem a ládáimat. Előkészítette persze már rég ezt a lépést: az érdemi tiltakozás lehetőségét elvette, amikor mondvacsinált okkal kitilitott a fórumról. A gc.hu felületeiről bármit letörölnek admin joggal, levelet meg hiába írok, azt csak ők olvassák. Ha netán mégis kilógna a lóláb, akkor persze tákolnak egy olyan szabályt, ami az érdekük. Az a legsúlyosabb az egészben, hogy olyan emberek vezetik az egyletet, akik hatalmukat a közjó érdeke, a problémák megoldása helyett személyes bosszúvágyuk kiteljesítésére használják. A retorikában persze mindez a kesserek érdekében történik, demokratikusan. Az nem zavarja őket, hogy mind az anyagi (adó 1%) mind a tagok létszáma erősen csökkenő trendet mutat, ami persze az ellenség aknamunkája miatt van.

Ismerős ez már a történelemből sajnos.

2012.11.25.: Az elmúlt hetekben súlyos zavarok jelentkeztek mind a szerver, mind a gittegylet működésében. Amikor ment a szerver, a fórumokon állt a bál: többek között bejelentette lemondását és kilépését az egyletből egy moderátor (H.Gábor) és a felügyelő bizottság egyik tagja (Csuhás). Az ellenvéleményeket, kritikákat megfogalmazó játékosokat kikoktatja, leugatja, zavart keltőnek minősíti az elnök. Éppúgy, mint engem. De lehet, hogy szerinte most is én állok a háttérben, bár ki vagyok tiltva. Ha következetes az elnök, most Fairy-t is ki kellene tiltani, hiszen sokkal vehemensebben nyilvánul meg, mint én bármikor is. A megoldás persze nem ez, hanem a teljes megújulás lenne: a jelenlegi vezető garnitúra többszörösen leszerepelt, gátja a fejlődésnek, követniük kellene Csuhás példáját és testületileg lemondani - és persze nem indulni újra a tisztségekért.

2012.09.23.: Nem tartott sokáig, a fagyi ismét ideges lett pár kiritikai észrevételem miatt - a fórumon boncolgatni merészeltem annak okait, hogy miért nincs fejlesztés az oldalon - és ismét agyatlanul, izomból kitiltottak a fórumból. Meg persze a szokásos fenyegetés, hogy ha nem viselkedek jól - magyarul nem húzom be fülem, farkam és borulok le őnagyszerűségük előtt - megint kitiltanak az egész oldalról. Elég érdekesen motiválnak arra, hogy tartsam karban a ládáimat, mert ezt persze elvárják az elvtársak, és párt-tolóik.

2012.07.29.: Az előző bejegyzésemet követően "visszanyalt a fagyi": minden értesítés, indoklás és jogalap nélkül, határozatlan időre kitiltottak még a turistautak.hu-ról is. Aztán egyszercsak - ki tudja miért - visszaállították a hozzáférésemet. Ezek a bizarr történések eszembe jutattak egy régebben olvasott júzeroldalt. Íme:

Miért is nem vagyok párt-toló tag? Ugyan paródia, de azért nem jár messze az igazságtól. Nem tartom helyesnek hogy az egész közösséget érintő ügyekben elvétve kiírt szavazásokon csak a pártolók szavazhatnak, hiszen ezek nem az egyesület belső ügyei. Egy kedves ismerős küldte ezt magán levél részeként, de mert témába vág megengedte hogy idézzem. Íme: "Még egy: engem kísértetiesen kezd emlékeztetni az MGKE a jó öreg szocializmusra. - a munkásosztályból kiemelte magát néhány aktivista - megalapították a pártot, amely irányítani kezdte a társadalmat - győzködték az elvtársakat, hogy támogassák az új rendszert - megpróbálták elhitetni, hogy azért ők és azért annyian a bölcs vezérek, - mert ez így jó, és hát ők teljes erőbedobással képesek képviselni a nagy célt - ha valakik egyet nem értésüknek hangot adtak, akkor először csak sötétben bujkáló ellenségnek, bomlasztónak titulálták őket, aztán már a szólásszabadságot is korlátozták. Aztán jött a deportálás ... - meg vannak győződve róla, hogy amit tesznek, az tökéletes, ezért minimum hála járna és nem értik, hogy merészelik az ő bölcsességüket kritizálni. Az is természetes, hogy egy életre szól az ő bölcs vezéri pozíciójuk, hiszen az ellenségtől csak ők tudják megvédeni a nagy eszmét. És természetesen minden törvényt úgy alkottak meg, hogy minden hatalmi eszköz a kezükben legyen. Nem értik, hogy miért nem áll be mindenki azonnal
párttagnak és nem támogatják nyíltan a bölcs vezérek pártját Vajon véletlen, hogy nekem tök ugyanígy néz ki jelenleg a geo-társadalom? A bölcs vezérek (Politikai Bizottság :) )az MKGE vezetői, illetve az egyesület tagjai, a párttagok a pártoló tagok, a munkásemberek a játékosok. Persze a párttagok között vannak, akik bírálják a vezéreket, de amíg a PB-ben nem kerülnek többségbe a reformerek, addig hiába. A bent maradóktól nem várható el más mint a pozíciójuk körömszakadtáig történő védelme.

2011.11.13.: Mivel újabban a stílus megváltozott, megpróbálkozom ládáim kereshetővé tételével a geocaching.hu-n.

2011.09.12.: A geoláda-élet fórumon az egyik fb-tag folyamatosan rágalmazott engem és alapító tagtársaimat, tolvaj bandának, gengsztereknek nevezve (egyszer még lelövést is emlegetett) az alapító atyákat. Miután felléptem az alaptalan vádak, és az ordenáré stílus ellen, a rezsim eljutott a végső megoldáshoz: mindent moderálnak, ami az egyesület belső ügyeivel kapcsolatos, mondván, hogy az nem a fórumokra tartozik.

update 2011.08.13: A minden jogalapot nélkülöző, személyes bosszúllásukat kielégítő kitiltást érvényesítették. Amikor rájöttek, hogy kitiltani nem tudtak, csak azt hitték, egy szánalmas hozzászólásban úgy állították be a történteket, hogy a vajszívű vezetés megkönyörül rajtam :D

Az MGKE egyes vezető tisztségviselőinek rágalmazó, sértegető, fenyegető, arrogáns stílusú megnyilatkozásai, valamint önkényeskedő, hatalmukkal személyes sérelmeik megtorlása érdekében visszaélő tevékenysége miatt a tulajdonomat képező geoláda leírásokat és fényképeket eltávolítottam a geocaching.hu-ról. A geoládák természetesen továbbra is kereshetőek, a játék nemzetközi oldalán, illetve a geocachinghez kapcsolódó egyéb honlapokon hamarosan megtalálhatóak lesznek!

Update: a felügyelő bizottság egyik tagja megírta levélben, hogy erőszakot alkalmaz és odacsap azért, mert kritizálni merészeltem a rezsimet. Egy másik tag szintén levélben közölte, hogy tönkre fog tenni emberileg. Így kezeli az egyesület az ellenvéleményeket. Szerintük métely vagyok a geocaching testén, amit ki kell vágni. Ezen kivágáson ügyködnek a felügyelő bizottság bábjai: a magyar geocaching 10-ik évfordulóján elrabolják tőlem a 7 éve folyamatosan karbantartott ládáimat, a szellemi tulajdonomat képező ládaleírásokat is eltulajdonítják, és hogy ne kellemetlenkedjek tovább, kitiltanak a geocaching.hu-ról.

Történelmi előzmények:

2011 május végén a gc-n uralkodó rezsim tagdíj nem fizetése miatt rájuk jellemzően pitiáner módon az első adandó napon törölt az általam egyik alapítóként létrehozott egyesületből, és egyben a geoláda moderátorok közül. Remélem nem hangzik nagyképűen, de 2900 moderálással a hátam mögött, a kb. 7-8 éves egyéb munkámmal a gc érdekében olyan teljesítményt nyújtottam, és olyan befolyással voltam a játékra, amit soha senki már utol nem tud érni.

Talán ez a magyarázat arra, hogy az egyesület vezető tisztségviselői közül többen is folyamatosan a lejáratásomban utaznak, rágalmazó, fenyegető, becsületsértő hangvételben nyilatkoznak rólam a fórumokon, belső kommunikációban. Ezzel saját jellemükről és sajnos az egyesületről is szegénységi bizonyítványt állítanak ki.

Természetesen a rezsim működését továbbra is figyelemmel kísérem, kérem, hogy aki szereti a véleményét objektíven, kiegyensúlyozott tájékoztatás alapján kialakítani, érdekli a geocaching.hu, és a mögötte álló szervezet működésének háttere, dobjon egy mailt a következő címre: (Itt az mgke.hu linket a gittegylet diktátora figyelmeztetés nélkül törölte!)
Ládák száma:2, megtalálásaik száma: 329 + 5 sikertelen + 10 egyéb
Ládáinak értékelése: KRW értékelés (194 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.25 web: 4.62 átlag: 4.56
Megtalálások száma:571 + 9 egyéb, statisztika
Értékeléseinek átlaga: KRW értékelés (567 db): környezet: 4.09 rejtés: 3.63 web: 3.90 átlag: 3.87
CITO részvétel:3 alkalommal
POI pontok száma:154
Trackek száma:81, ebből feldolgozott: 81
Koordinátásított POI pontok száma:11
Hozzászólások száma:3010 (gc-n 2598, tuhu-n 231, közös fórumokon 181)
Térkép az ő szemszögéből:
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]