geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Felhasználónév:lypapp
Születési év:1964
GPS: mobil telefon [iPhone 8 + Geoládák app.]
Település:Fót
Leírás:2012-ben, 48 évesen kezdtem bele családommal ebbe a lebilincselő, nem káros (sőt: jótékony, gazdagító, örömöket szerző) szenvedélybe. Az első megtalálásunk az Ördögrágta kő (GCRAGT), amelyhez kiskoromban eredetileg veszprémi lévén Nővéremmel és Apámal (aki akkor a Bakonyi Múzeum, később a budapesti Természettudományi Múzeum természettudósa volt és fürkészdarazsakból (Hymenoptera Braconidae) nagydoktorált) gyalog kirándultunk el sokszor a veszprémi Fekete Sas Gyógyszertár fölötti lakásunkból, amíg Anyánk a vasárnapi főzéssel és takarítással foglalkozott otthon. Apám valami okból következetesen Sasbérc sziklának nevezte ezt a helyet, így jegyeztük meg hát mi, gyerekek is. Aztán 9 éves koromban Budapestre költöztünk, és az évek során elfeledtük az oda vezető utat. Apám halála után felnőttként Sasbérc szikla néven kerestem, hogy elmenjek oda immár saját 5 tagú családommal - persze hasztalanul. Végül a geocaching.hu oldalon a GCRAGT rejtés oldalán ismertem rá gyermekkorom ikonikus kirándulóhelyére. Fel is kerestük a helyet, és jóllehet alaposan megváltozott (a fák és cserjék elborítják, gyerekkoromban szinte kopasz volt és sokkal jobban érvényesült a szikla jellegzetes vadregényes alakja), mégsem volt kétséges, hogy ez "a Sasbérc". A GCRAGT rejtést ekkor még GPS készülék nélkül, a fotók és a leírás alapján találtuk meg családommal. Akkor még 4-5 éves fiaimnak nem volt veszélytelen a láda feltárása (keressétek meg, és meglátjátok, miért :-) ), de rendkívül élvezték.

Így kezdtünk el ládázni Családommal, bejárva a Cserhát, a Börzsöny, a Duna-kanyar, a Pilis, a Balaton-felvidék és a Bakony, a Szigetköz, a Gerecse, a Tisza-tó legszebb tájait, és mindent, ahova elvetődünk. És ez tart lányomnál, a fiaimnál, és úgy sejtem, hogy folytatódni fog az Ő jövőben születő gyermekeiknél majd, azaz az unokáinknál.

Így is van ez jól.

2018 novembere óta családunk 6 főre bővült egy négylábú taggal: Monty nevű border collie kutyával, aki természetesen mindenhova velünk tart, így ládázni is mindig visszük, nem is kell kétszer hívni, boldogan csatlakozik.

lypapp (Papp család)
Regisztrált:2012.10.20 (azóta átlagosan 0.7 megtalálása volt hetente)
Ládák száma:1, megtalálásaik száma: 558 + 6 egyéb
Ládáinak értékelése: KRW értékelés (254 db): környezet: 4.74 rejtés: 4.67 web: 4.72 átlag: 4.71
Megtalálások száma:288 + 1 sikertelen + 4 egyéb, statisztika
Értékeléseinek átlaga: KRW értékelés (195 db): környezet: 4.41 rejtés: 4.11 web: 4.35 átlag: 4.29
POI pontok száma:0
Térkép az ő szemszögéből:

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.