VIII. Geocaching Fesztivál és Verseny - Aggtelek - 2005. szeptember 24. szombat



Az iPAQ forgalmazás szakértője

A térképszakértő

A VARTA-specialista
{'table:aggtelek'}
Versenypontok megtalálásai:
{'eloszlas:aggtelek'}

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1 MB]. Ebből OziExplorer .plt fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).


Aktuális őszi versenyünket az Aggteleki Nemzeti Park meghívását köszönettel elfogadva Aggteleken rendezzük meg, 2005. szeptember 24-én.

A helyszín megközelítése: Budapestről az M3-M30-ason Miskolc majd Sajószentpéter - Múcsony - Felsőnyárád - Aggtelek útvonal az ajánlott.
Az ország többi részéből is Miskolcot érdemes megcélozni, majd a fenti úton.
Segítségképp használjátok a GPS-t! :-)
A bázis pontos koordinátái: N48 28.298 E20 29.541 331 m
Az előzetes terepszemlén készült fényképek itt vannak.

Szálláslehetőség: A bázis a Baradla Kemping és Turistaszálló területén lesz, így itt lehetőség van különböző szálláslehetőségeket is igénybe venni. Részletek itt a szálláshelyek - ANP-Aggtelek menüpontban!
Foglalás: 48/503005

Eledel: az immáron hagyományos geomenü ezúttal sem úszható meg, nevezésenként egy adag mindenképpen jár, további csapattagoknak plusz geomenük kérhetők (800 Ft/adag). A menü egy tányér babgulyás és két palacsinta (egy ízes és egy túrós).

A geomenü a közeli étteremben lesz felszolgálva, itt további étkezési lehtőség is van!

Verseny: az eddigi feladathoz hasonlóan 2,5km sugarú körben 15 db pont felkeresése a cél, tetszés szerinti sorrendben. (Figyelem! E kör átnyúlik Szlovákiába is, a határt csak a kijelölt átkelőhelyen érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehet átlépni. A verseny hétvégéjén az aggteleki határátkelő 0-24h üzemel péntek 08:00-tól vasárnap 20:00-ig! A versenypontok többsége nem Szlovákiában lesz.) A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX. Erről az "ugrókódos" táblázatról bővebb információt olvashattok itt, de természetesen a helyszínen, élő szóban is szívesen mesélünk róla.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
(Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 9:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A későn érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: 18:00
Napnyugta: 18:35, sötétedés: 19:00 ;)

Nevezési díj: 2500-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz.

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak:
  • HP iPAQ 3715 PDA
  • GARMIN ajándékok
  • TopCom TwinTalker 3800 PMR rádió
  • Legendás "Tatai" bakancsok
  • VARTA 3-in-1 fejlámpa
  • VARTA akkutöltők
  • VELAMP lámpák
  • Cartographia turistatérképek és turistakalauzok
  • Harmónia Háza tornabérlet

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info@geocaching.hu címen!

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat minél hamarabb jelezzétek az alábbi űrlapon! Köszönjük!

FIGYELEM: Idén a szállásfoglalást mindenki egyénileg intézze, ezért nincs az űrlapon szállásra vonatkozó adatmező.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]