XI. Geocaching Fesztivál és Verseny - Bér-Virágospuszta - 2007. május 19. szombat

{'table:viragospuszta'}

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1.5 MB]. Ebből OziExplorer .plt vagy .gpx fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).Az idei tavaszi verseny a nógrádi dombok között Bér-Virágospusztán lesz 2007. május 19-én.

A helyszín megközelítése autóval: Az M3-ast vagy matrica hiányában a 2/A-t célszerű megcélozni. Az M3-asról a hatvani csomópontnál letérve a 21-esre majd Szarvasgede-Szirák-Bér útvonal ajánlott. A 2/A-ról Rád-Acsa-Bercel-Szirák-Bér útvonal. Segítségképp használjátok a GPS-t! :-) Ingyenes térkép Garmin GPS-ekre (útvonaltervezési lehetőséggel) elérhető a turistautak.hu oldalon.

Vonattal: Nem egyszerű a galgagutai és a jobbányi vasútállomás is messze van.
Busszal: Budapest, Stadion aut. pu-ról 7:15-kor indul közvetlen busz Bérre (9:25), innen kb 1.7km a bázis.

N47.87910 E19.50120 A bázis előzetes koordinátái: N47 52.746 E19 30.072

Szálláslehetőség: A bázis az Andezit Hotel területén lesz, így itt lehetőség van különböző szálláslehetőségeket is igénybe venni. Részletek itt, foglalás egyénileg! A bázis mellett lehet sátrazni, az ilyen igényeket kérjük jelezzétek közvetlenül a Hotelnek! Ha van 15 nyugodt percetek - anélkül ne kezdjetek bele! – találtok egy igazán érdekes írást a "hajdani" házigazdánkról itt

Eledel: az immáron hagyományos geomenü ezúttal sem úszható meg, nevezésenként egy adag mindenképpen jár, további plusz geomenük kérhetők, pl. csapattagoknak (800,-Ft/adag). A geomenü gulyás és túrósbatyu.

A geomenü a bázison lesz felszolgálva, ahol üdítő és sör is kapható majd! További étkezésre az étteremben van lehetőség.

Verseny: az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél, kb. 2,5km sugarú körben 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése.

Valószínüleg nem lesznek tiltott területek, de ha mégis akkor ezeket a versenylapon közöljük, illetve a turistautak.hu Garmin-térképe is tartalmazza majd ha időben sikerül a felmérés. E területekre való belépés, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog is azonnali kizárást jelent!

A Garmin-térképen a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. E felületek az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában rét, legelő vagy bokrokkal borított). Praktikus hosszúnadrágban és vízhatlan cipőben járni az erdőt, mert gyakori a szúrós növény és az egész nap megmaradó víz/sár/harmat.

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX. Erről az "ugrókódos" táblázatról bővebb információt olvashattok itt, de természetesen a helyszínen, élő szóban is szívesen mesélünk róla.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 09:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 18:30
Napnyugta: 20:16

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz. MGKE tagok: 2500 Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak:
  • iPAQ rx5900 útitárs
  • A legendás gyártója ezúttal is egy-egy pár bakanccsal jutalmaz két szerencsés nyertest.
  • A ManagerToys felajánlásában egy HBX Bonzer RC-autó
  • HECT meglepetés ajándék
  • Mese DVD-k (KelvinMaster felajánlása)
  • Interneten keresztüli távoli szoftveres hibaelhárítás az összes versenyzőnek aki kihúzásra kerül + néhány saját készítésű póló. (PcErőd felajánlása)
  • 3 ajándékcsomag a EUROPE DIRECT Pest Megyei Európai Információs Ponttól
  • 3 új, nagyon részletes Magyarország kombi (Budapesttel kombinált) autóatlasz a Stiefel Eurocart Kft.-től

Várjuk szponzorok további jelentkezését!

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info@geocaching.hu címen!

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat minél hamarabb jelezzétek az alábbi űrlapon! Köszönjük!

FIGYELEM: A szállásfoglalást mindenki egyénileg intézze, ezért nincs az űrlapon szállásra vonatkozó adatmező.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]