XII. Geocaching Fesztivál és Verseny - Komlóska - 2007. október 6. szombat

{'table:komloska'}

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1.2 MB]. Ebből OziExplorer .plt vagy .gpx fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).Idén ősszel a Zemplénbe látogatunk egy kellemes versenyre és találkozóra.
A pontos helyszín: Komlóska, Ruszin Park vendégház - N48° 21.005' E21° 27.650'
A helyszín megközelítése autóval: Miskolcot a 37-es úton Sárospatak felé elhagyva kb. 53km után fordulj Észak felé. Tolcsva után Erdőhorvátiba érkezel (a 37-es letérőtől 7km), itt jobbra fordulva jutsz el Komlóskára. A falu északi végén eltéveszthetetlenül érkezel a Ruszin Parkba.

Szálláslehetőségek:
-Sólyomvár Panzió és Étterem (32 fős igányes szálláshely, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal, étteremmel): Komlóska, Rákóczi u. 9., tel.: 47/538-016, mail: solyomvar@t-online.hu felszabadult 4 kétágyas szoba csütörtökön reggel, telefonon lehet érdeklődni ezek után.
-Veronika Vendégház (4 személyes, pótágyazható ingatlan): Komlóska, Ságvári u. 4., tel.: 47/338-165
-Önkormányzat Vendégháza (32 fős turistaszállás, emeletes ágyakkal): Komlóska, Szkalka köz 1., Ezt a szállást az önkormányzat kérésére mi magunknak kell beosztani. Kérjük, hogy aki itt igényel szállást, az az info@geocaching.hu címen jelezze ezt nekünk!
-Anna Vengdégház (10 ágyas kulcsosház, 3 szoba, konyha, nappali, fürdő): Komlóska, Rákóczi u. 71., tel: 70/632-5506, 70/262-7949
-Katalin Vendégház (2x4 ágyas kulcsosház, 2 szoba, nappali, fürdő): Komlóska, Rákóczi út 2., tel: 47/338-178 (este)
-Éva Vendégház (2x4 ágyas kulcsosház, 2 szoba, étkező, fürdő): Komlóska, Subanya köz 1., tel.: 47/384-199, 20/588-3713, www.eva-vendeghaz.xw.hu

Kommunikáció: a helyszínen a mobilszolgáltatók igen kevéssé képviseltetik magukat. Marad tehát a PMR (4/12), vagy dombtetőre mászva történő telefon-kísérletek. Ne hagyd otthon a rádiót!

Eledel: A fáradt versenyzőket ezúttal is geomenü várja. A nevezési díj egy adagot magában foglal, ezen felül 800Ft-os áron vásárolhatók további menü-jegyek. A geomenü gulyáslevest és egy extra ruszin sütit tartalmaz.

A geomenü a bázison lesz felszolgálva, ahol üdítő és sör is kapható majd.

Verseny: az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél, kb. 2,5km sugarú körben 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése.

Valószínüleg nem lesznek tiltott területek, de ha mégis akkor ezeket a versenylapon közöljük, illetve a turistautak.hu Garmin-térképe is tartalmazza majd ha időben sikerül a felmérés. E területekre való belépés, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog is azonnali kizárást jelent!

A Garmin-térképen a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. E felületek az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában rét, legelő vagy bokrokkal borított). Praktikus hosszúnadrágban és vízhatlan cipőben járni az erdőt, mert gyakori a szúrós növény és az egész nap megmaradó víz/sár/harmat.

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak szabadon választott 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX. Erről az "ugrókódos" táblázatról bővebb információt olvashattok itt, de természetesen a helyszínen, élő szóban is szívesen mesélünk róla.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 09:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 18:00
Napnyugta: 18:07

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz. MGKE tagok: 2500 Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak: (további felajánlásokat szívesen fogadunk!)
- GARMIN Nüvi660 - [Októberben akciós készülék, 89.900.-Ft-os áron: teljes Európa térkép, NaviGuide Magyarország SD, TMC-vevő, Bluetooth-kihangosító!] (NaviGate-Garmin)
- GARMIN ajándékok
- Másfélmillió lépés I-III, ... és még egymillió lépés I-V és 4 további természetfilm-DVD a MOKÉP és dc3 jóvoltából,
- A "Tatai bakancs" ezúttal is két pár túrabakancsot ajánl fel.
- 5 db mikroSD 512 MB kártya, rekasi játékostársunktól
- 20 db mese DVD, a dvdbazis.com felajánlása
- szép dolog a HECT-től :)
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]