XLIII. GEOCACHING FESZTIVÁL és VERSENY

Siklós, Máriagyűd

2022. október 08.

 

2022. őszén a Tenkes-hegy oldalába, Máriagyüdre invitálunk minden érdeklődőt, egy újabb találkozóra, könnyed erdei kalandra.
A Siklós-Máriagyüd Közösségi Házban találkozunk, innen indulva kell a versenypontokat felkeresni, miközben akár néhány hagyományos geoládát is találhattok.
Mindenkit szeretettel várunk!

 

Tovább a nevezési tudnivalókra

 

Tovább a nevezésre

Bázis

Verseny központ: Siklós-Máriagyűd Közösségi Ház

Siklós, Máriagyűd, Járó Péter u. 1.

N45 52.456 E18 16.220

Parkolási lehetőség: Parkolni a templom alatti parkolóban lehet, a Járó Péter utca végén.

N45 52.647 E18 16.384

Szálláslehetőség: a környékbeli településeken egyénileg

 

Verseny

A bázis körül 2-3 km sugarú körben kihelyezett 30-35 pontból, a versenyszámnak megfelelő számú pont felkeresése, az abban található multimátrix kód kiolvasása. A különböző kategóriákban megkereshető pontok nem teljesen ugyanazok!

 

 Versenyeredmények

 Versenyanimáció

 

 

Kategóriák

Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek. A rejtett pontokból 6-8 db-ot kell megkeresni. A Rövid táv kategóriában a nevezés feltétele, hogy legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy 55 év feletti felnőtt is legyen a csapatban! 

Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás. A rejtett pontokból 8-10 db-ot kell megkeresni. Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat, edzett turistáknak. A rejtett pontokból 12-15 db-ot kell megkeresni. Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

A megkeresendő pontok száma a versenylapon lesz pontosítva!

 

Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

 

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Nem lehet több távon indulni.

Figyelem! A 11:00 után induló versenyzők idejét nem az indulástól, hanem 11:00-tól számítjuk!

 

Beérkezés

Legkésőbb 16:00 óráig. A 16:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

 

Eredményhirdetés

A verseny központ területén, 16:20

 

A verseny menete

Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők. A Szervezők minden GPS-re egyenként töltik fel a versenypontokat, mobiltelefonos indulás esetén a versenypontokat lehetőség szerint email-ben küldjük a készülékre, amennyiben nem lehetséges, akkor bluetooth kapcsolaton keresztül.

A készülék és a versenylap átvételének időpontja a versenyző rajt ideje.

A versenylapon szerepelnek az adott kategóriában megkereshető pontok nevei, rövid nevei, koordinátái, egy áttekintő térkép ezekkel a pontokkal és egy táblázat a megtalált pontok adatainak rögzítéséhez (rövid név, leolvasott multimátrix kód). 

A versenylapokon szereplő pontok rövid nevei nem, a hosszú nevei részben utalhatnak a pont jellemzőire.

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről a Multimátrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track (rögzített nyomvonal). A MultiMátriX ellenőrző rendszerről a MultiMátriX használati útmutatóban olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

A versenypontok a szokásos rejtett palackokban lesznek kihelyezve. Kérjük a lapokat ne vegyétek ki, azok a palack felnyitása nélkül is leolvashatók és az eredeti helyére rejtsétek vissza.

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása!

 

A résztvevők utakon (közút, turistaút, erdészeti út, gyalogút) közlekedhetnek, azokról letérni tilos!

 

Célbaérkezéskor a versenyző gps készülékéről, ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. Telefonnal való versenyzéskor a célbaérkezés után a versenyző köteles a tracket elküldeni a geocachingverseny@gmail.com címre, ha ez nem lehetséges, bluetooth-on továbbítani a szervezőknek. (Strava és egyéb linkeken keresztül való megosztás nem túl szerencsés.)

A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéshez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az útontartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, kb. 4 méteres közökkel.

 

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások használhatók, de célszerűbb a GPS készülék használata. Amennyiben a telefon használata mellett döntenél, légy tisztában vele, hogy a készülékeden hogyan kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt betölteni az általad használt programba, miként kell a trackelést/nyomvonal rögzítést elindítani, beérkezéskor hogyan tudod az elkészült tracket lementeni és azt a szervezőknek elküldeni.

A szervezők igyekeznek segíteni, de minden programot és verziót sajnos nem áll módunkban ismerni!

 

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen. Az igényeket a készlet erejéig van lehetőségünk figyelembe venni. A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybe vevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem)

 

Hibás Multimátrix-kód kiolvasás esetén, minden hibáért időbüntesét kap a versenyző. 1. hiba +20 perc, 2. hiba +6 perc, 3. hiba +12 perc, 4. hiba +24 perc. 5, vagy több hiba esetén automatikusan kizárásra kerül a versenyző! 

 

A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) célbaérkezőknél az eredmény a kategória legrosszabb ideje+a célbaérkező ideje alapján lesz megállapítva!

 

Napnyugta: 18:09

 

Az eseményláda megtalálásának bejelentése

A verseny előtti napokban fog megjelenni a verseny eseményládája. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be szigorúan egy 9:00 utáni időponttal és a versenynap dátumával, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. Az ennél korábbi időponttal való bejelentés érvénytelen, azt nem fogjuk elfogadni. A 9:00 előtti időponttal való bejelentés csak a hosszútáv győzteseinek engedélyezett, a dobogós sorrenddel megegyező módon. Így a P1, illetve annak dobogós helyei a verseny hagyományok értelmében minden esetben a verseny hosszú távjának győztesét és 2., 3. helyezettjét illeti. Az indokolatlan 9 óra előtti logok nem lesznek jóváhagyva az érvényes időpontra való módosításig. Az érvényes megtalálás nem csak a versenytávot teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy akár kísérőként, látogatóként részt vett a fesztiválon, vagy csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem neveztél, csak elindultál egyik csapatban, esetleg csak látogató voltál, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínről készített azonosítható fotót.

 

Előnevezés

• Előnevezéssel és előreutalással 2500,-Ft/GPS (/csapat)

• MGKE pártolóknak és tagoknak: 2000,-Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

 

PÓLÓMÉRETEKET (S-M-L-XL-XXL) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.

A pólórendelés gördülékenysége érdekében kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

Plusz pólók rendelésére: 2000 Ft/db. a nevezési felületen, a pontos fazon (férfi, női), méretek megadásával lehetséges. Ezeket is a helyszíni regisztráció során vehetitek át.

 

Pólótervek (férfi/női)

 

 

(A pólókkal kapcsolatban -az elérhető raktárkészlet és méretválaszték figyelembevételével- a változtatás jogát fenntartjuk. A képek nem színhelyesek!)

Figyelem!

Pólót csak 2022.09.17. éjfélig beérkezett, és méretet pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani, amennyiben az átutalás is megérkezett.

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet, illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

 

Helyszíni nevezés

• Helyszíni nevezés:3000 Ft/GPS (/csapat)

• MGKE pártolóknak és tagoknak: 2500 Ft/GPS (/csapat)

Helyszíni nevezés esetén geomenüt, pólót nem tudunk garantálni, azt csak az esetleges többlet esetén tudunk biztosítani, érkezési sorrendben a készlet erejéig.

Helyszíni nevezés a verseny napján 10:45-ig lehetséges.

 

Geomenü

Gulyásleves+sütemény. Ára: 2000,-/adag 

 

Határidők

Előnevezés, pólórendeléssel: 2022.09.17. éjfélig

Előnevezés, póló nélkül: 2022.10.02. éjfélig

 

Az előnevezések csak a teljesült átutalással együtt érvényesek.

 

A nevezés díjat, a rendelt geomenük és pólók árát egyösszegben kérjük átutalni legkésőbb a nevezést követő napon. A közlemény rovatban mindenképpen tüntessétek fel a felhasználó azonosítót az alábbi formában: userid=xxx és nicknév, hogy a beérkezett összegeket a jelentkezőhöz tudjuk párosítani.

Az összeget az alábbi számlára kérjük utalni:

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

A beérkezett utalásokat a versenyoldal nevezési részén lehet nyomonkövetni.

 

Díjazás

Kategóriánként az első helyezett plakettel/kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, melyek egyeztetésére a verseny helyszínén, illetve az azt követő napokban kerül sor.

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

 

Díjak

- Szponzor ajándékok

- Geocaching ajándékok

 

Előírások

- A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról letérni tilos.

- A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.

- Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!

- A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!

Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.

A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

 

Jogi nyilatkozat

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]