XLIV.  GEOCACHING FESZTIVÁL és VERSENY

Ajka, Hubertus Erdei Iskola

2023. május 13.

 

Sajnos a bürokrácia rejtett bugyrai miatt egy picit megcsúszva, de törve nem invitálunk mindenkit a tavaszi versenyünkre.

 

Tovább a nevezési tudnivalókra

 

Nevezés a versenyre, leadott nevezések

Bázis

Verseny központ:  

Hubertus Erdészeti Erdei Iskola
8451 Ajka 01064/6 hrsz.

N47 03.844 E17 35.903

Megközelítés:  

Az erdei iskola Ajka felől közelíthető meg, kérünk mindenkit, hogy ne az Úrkút felőli erdészeti magánútról közelítse meg a bázist!


Szálláslehetőség: a környékbeli településeken egyénileg

 

Verseny

A bázis körül 2-3 km sugarú körben kihelyezett 30-35 pontból, a versenyszámnak megfelelő számú pont felkeresése, az abban található multimátrix kód kiolvasása.

 

Kategóriák

 • Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek. A rejtett pontokból 6-8 db-ot kell megkeresni. A Rövid táv kategóriában a nevezés feltétele, hogy legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy 55 év feletti felnőtt is legyen a csapatban!
 • Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás. A rejtett pontokból 8-10 db-ot kell megkeresni. Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.
 • Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat, edzett turistáknak. A rejtett pontokból 12-15 db-ot kell megkeresni. Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

A megkeresendő pontok száma a versenylapokon lesznek pontosítva!

 

Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

 

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Egy versenyző vagy csapat csak egy kategóriában indulhat!

Figyelem! A 11:00 után induló versenyzők idejét nem az indulástól, hanem 11:00-tól számítjuk!

Beérkezés

Legkésőbb 16:00 óráig. A 16:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

 

Eredményhirdetés

A verseny központ területén, 16:20

 

A verseny menete

Az induláskor bélyegzővel ellátott, a távnak megfelelő versenylapot kapnak a versenyzők. A Szervezők minden GPS-re egyenként töltik fel a versenypontokat, mobiltelefonos indulás esetén a versenypontokat lehetőség szerint email-ben küldjük a készülékre, amennyiben nem lehetséges, akkor bluetooth kapcsolaton keresztül.

A készülék és a versenylap átvételének időpontja a versenyző rajt ideje.

A versenylapon szerepelnek az adott kategóriában megkereshető pontok nevei, rövid nevei, koordinátái, egy áttekintő térkép ezekkel a pontokkal és egy táblázat a megtalált pontok adatainak rögzítéséhez (rövid név, leolvasott multimátrix kód). Figyelem! A különböző kategóriákban megkereshető pontok nem teljesen ugyanazok!

A versenylapokon szereplő pontok rövid nevei nem, a hosszú nevei részben utalhatnak a pont jellemzőire, de a Szervezők ezt nem garantálják.

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről a Multimátrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track (rögzített nyomvonal). A MultiMátriX ellenőrző rendszerről a MultiMátriX használati útmutatóban olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

A versenypontok a szokásos rejtett palackokban lesznek kihelyezve. Kérjük a lapokat ne vegyétek ki, azok a palack felnyitása nélkül is leolvashatók. A leolvasás után az eredeti helyére rejtsétek vissza.

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása!

 

A résztvevők utakon (közút, turistaút, erdészeti út, gyalogút) közlekedhetnek, azokról letérni tilos!

 

Célbaérkezéskor a versenyző gps készülékéről, ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. Telefonnal való versenyzéskor a célbaérkezés után a versenyző köteles a tracket elküldeni a geocachingverseny@gmail.com címre, ha ez nem lehetséges, bluetooth-on továbbítani a szervezőknek. (Strava és egyéb linkeken keresztül való megosztás nem túl szerencsés.)

A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéshez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az útontartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, 4 méteres közökkel.
Segítség a GPS-ek helyes trackbeállításaihoz

 

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások használhatók, de célszerűbb a GPS készülék használata. Amennyiben a telefon használata mellett döntenél, légy tisztában vele, hogy a készülékeden hogyan kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt betölteni az általad használt programba, miként kell a trackelést/nyomvonal rögzítést elindítani, beérkezéskor hogyan tudod az elkészült tracket lementeni és azt a szervezőknek elküldeni.

A szervezők igyekeznek segíteni, de minden programot és verziót sajnos nem áll módunkban ismerni!

 

Figyelem! A Geoladak applikáció Android 12 verzió és az felett nem olvassa be a GPX file-okt!
Kérünk mindenkit, ellenőrizze a telefonján a verziószámot és hogy a GPX olvasás után megjelennek-e a pontok a készüléken! 

 

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen. Az igényeket a készlet erejéig van lehetőségünk figyelembe venni. A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybe vevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem)

 

Hibás Multimátrix-kód kiolvasás esetén, minden hibáért időbüntesét kap a versenyző. 1. hiba +20 perc, 2. hiba +6 perc, 3. hiba +12 perc, 4. hiba +24 perc. 5, vagy több hiba esetén automatikusan kizárásra kerül a versenyző! 

 

A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) célbaérkezőknél az eredmény a kategória legrosszabb ideje+a célbaérkező ideje alapján lesz megállapítva!

 

A verseny kategóriánként lesz kiértékelve. A kategóriákban a sorrendet a versenyző ideje fogja meghatározni (óra perc). Azonos idők esetén az a versenyző lesz előrébb sorolva, aki rövidebb táv alatt találta meg a megfelelő számpu pontot és érkezett vissza a bázisra (távolság a leadott tracklog alapján lesz számítva!)

 

Napnyugta: 20:11

Az eseményláda megtalálásának bejelentése

A verseny előtti napokban fog megjelenni a verseny eseményládája. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be szigorúan egy 9:00 utáni időponttal és a versenynap dátumával, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. Az ennél korábbi időponttal való bejelentés érvénytelen, azt nem fogjuk elfogadni. A 9:00 előtti időponttal való bejelentés csak a hosszútáv győzteseinek engedélyezett, a dobogós sorrenddel megegyező módon. Így a Piros 1-es (P1), illetve annak dobogós helyei a verseny hagyományok értelmében minden esetben a verseny hosszú távjának győztesét és 2., 3. helyezettjét illeti. Az indokolatlan 9 óra előtti logok nem lesznek jóváhagyva az érvényes időpontra való módosításig. Az érvényes megtalálás nem csak a versenytávot teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy akár kísérőként, látogatóként részt vett a fesztiválon, vagy csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem neveztél, csak elindultál egyik csapatban, esetleg csak látogató voltál, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínről készített azonosítható fotót.

 

Előnevezés

 • Előnevezéssel és előreutalással 2500,- Ft/GPS (/csapat)
 • MGKE pártolóknak és tagoknak: 2000,- Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Előnevezési határidők:

 • Előnevezés, pólórendeléssel: 2023. április 26. éjfélig
 • Előnevezés, póló nélkül: 2023. május 07. éjfélig

 

PÓLÓMÉRETEKET (S-M-L-XL-XXL) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.

A pólórendelés gördülékenysége érdekében kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

Plusz pólók rendelésére: 2000 Ft/db. a nevezési felületen, a pontos fazon (férfi, női), méretek megadásával lehetséges. Ezeket is a helyszíni regisztráció során vehetitek át.

 

Az előnevezések csak a teljesült átutalással együtt érvényesek.

 

A nevezés díjat, a rendelt geomenük és pólók árát egyösszegben kérjük átutalni legkésőbb a nevezést követő napon. A közlemény rovatban mindenképpen tüntessétek fel a felhasználó azonosítót az alábbi formában: userid=xxx és nicknév, hogy a beérkezett összegeket a jelentkezőhöz tudjuk párosítani.

Az összeget az alábbi számlára kérjük utalni:

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

A beérkezett utalásokat a versenyoldal nevezési részén lehet nyomonkövetni.

 

Pólótervek: (férfi/női)

 

(A pólókkal kapcsolatban -az elérhető raktárkészlet és méretválaszték figyelembevételével- a változtatás jogát fenntartjuk. A képek nem színhelyesek!)

Figyelem!

Pólót csak 2023. április 26. éjfélig beérkezett, és méretet pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani, amennyiben az átutalás is megérkezett.

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet, illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

Előnevezés lemondása

Előnevezés lemondására korlátozottan tudunk csak lehetőséget biztosítani! Kérlek olvasd el az alábbiakat, hogy később ne legyen belőle félreértés!

 • Amennyiben nem tudtok mégsem eljönni a versenyre, úgy a nevezés összege beváltható a következő versenyre, amennyiben ezt a versenyt megelőző napig éjfélig jelzed a szervezőknek a verseny@geocaching.hu emailcímen.
 • A lemondott verseny ajándékpólóját nem tudjuk odaadni!
 • A megrendelt geomenük árát nem áll módunkban megtéríteni (amennyiben tudod, természetesen eladhatod másnak, de kérünk erről értesítést a verseny@geocaching.hu emailcímen, hogy ne legyen probléma).
 • Amennyiben ingyenes pólón felül rendeltél pólót, kérjük kérd meg valamelyik kesser társad, vigye el neked! Nincs rá kapacitásunk, hogy ezt egyénileg mi leszállítsuk, postázzuk vagy tároljuk!

 

Helyszíni nevezés

 • Helyszíni nevezés:3000,- Ft/GPS (/csapat)
 • MGKE pártolóknak és tagoknak: 2500,- Ft/GPS (/csapat)

 

Helyszíni nevezés esetén geomenüt, pólót nem tudunk garantálni, azt csak az esetleges többlet esetén tudunk biztosítani, érkezési sorrendben a készlet erejéig.

Helyszíni nevezés a verseny napján 10:50-ig lehetséges.

 

Geomenü

Gulyásleves, bukta
Ára: 2500 ,-/adag 

  

Díjazás

 • Kategóriánkként az első helyezett plakettel/kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.
 • A versenyt sikeresen teljesítők között az eredményhirdetés után sorsolást tartunk, ahol szponzor ajándékok, Geocaching ajándékok kerülnek kisorsolásra!

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, melyek egyeztetésére a verseny helyszínén, illetve az azt követő napokban kerül sor.

 

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

 

Előírások

 •  A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról letérni tilos.
 •  A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.
 •  Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!
 •  A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.
 • Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!
 • Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.
 • A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

 

Jogi nyilatkozat

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]