FAQ
1488. Szigetcsépi hókonyvilág (GCHOKN)

Hókony

Hókony

Holtágban

Holtágban

Úszóláp

Úszóláp

Hókony úszóláppal

Hókony úszóláppal

"Tavacska" a nádasban

"Tavacska" a nádasban

A láda eredeti tartalma

A láda eredeti tartalma
Szélesség N 47° 16,402'
Hosszúság E 18° 58,547'
Magasság: 102 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.10.23 17:00
Megjelenés időpontja: 2006.10.26 22:50
Utolsó lényeges változás: 2021.04.28 00:20
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Brogan
Ládagazda: Brogan
Nehézség / Terep: 3.5 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 345 + 8 sikertelen + 50 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetenteA ládába TravelBug helyezhető.

(wap) Öt pontból álló multiláda. Csak az első pont koordinátái publikusak:  N 47° 16,402' E 18° 58,547' 105 m [GCHOKN-1]. Az első négy pont mindegyikén a következő pont (különféle módokon elrejtett) koordinátáit kell keresni, az 5. ponton pedig egy kb. 2 liter űrtartalmú doboz található. .com-on is bejelentett, TB mehet bele! (wap vége)

A multiláda a Szigetcsép környéki Duna-holtágakat, szigeteket, úszólápokat mutatja be, és a kalandokat, az ötletes rejtéseket is kedvelő természetbarátoknak szeretnék örömet szerezni vele. Akinek a Csepeli Riviéra ládám tetszett, annak minden bizonnyal ez is tetszeni fog! Hogy a rejtések, illetve azok megtalálása az utánatok jövőknek is jó szórakozás legyen, ezúttal is kérem, hogy a rejtekhelyekről, rejtési módokról az itteni logjaitokban ne közöljetek információt (fényképet sem)! Természetesen most is adok egy kis segítséget a megtaláláshoz, arra az esetre, ha valaki elakadna (lásd a szöveg végén)

Aki autóval érkezik, az első pont közelében parkolhat. Továbbindulás előtt érdemes szétnézni, vannak sportpályák, nyáron strandolni is lehet. Innen a második pont kb. 1,2 km-nyi séta, de aki nem akar ennyit gyalogolni és kerékpárja sincs kéznél, az autóval is folytathatja az utat a második pontig, feltéve, hogy nem bánja a göröngyös földutakat. A második pont közelében is le lehet állítani az autót a földút mellett. Ezután azonban mindenképpen gyalog (vagy kerékpárral) folytassátok az utat!

Figyelem, 2011 nyarától kezdve a harmadik pont megközelítéséhez gumicsizmára, gumicipőre, strandszandálra, stb. lehet szükség, időjárási viszonyoktól függően! Nem biztos, hogy elkerülhető a legalább bokáig érő vízben tapicskolás, végső esetben mezítláb is kivitelezhető. Ezért lett 4-es a terep nehézsége.

Bővebben a helyszínről: Szigetcsép a Csepel-sziget középső részén, a Ráckevei-Soroksári-Dunaág mentén található. Ezen a helyen különleges természeti képződmények figyelhetőek meg: a Duna jeges áradásai cikkcakkos nyomot hagytak maguk után, így kacskaringós, fűzfákkal és nádasokkal szegélyezett holtágak alakultak ki. Ezeket nevezik hókonynak, s Szigetcsépnél nyúlnak be legjobban a Csepel-szigetre. A Duna-ágat nád, gyékény és sás kíséri, s a nádas helyenként szigeteket alkot: ezek az úszólápok, melyek egyedülálló természetvédelmi értéket képviselnek. Az úszóláp fő szövetét a nád gyökérzete adja, mely mintegy másfél-két méter vastag szövetet képezve a vízen úszik. Ezen a lebegő aljzaton más növények, többek között mohák, tőzegmohák telepednek meg. A Ráckevei-Soroksári-Dunaág Európa úszólápokban második leggazdagabb vidéke, s a legszebb úszólápok éppen Szigetcsépnél, a Csupics-sziget körül találhatóak. A multiláda pontjainak bejárása során ezeket is alkalmatok lesz közelről megszemlélni, de aki nyitva tartja a szemét, a gazdag növény- és állatvilággal is megismerkedhet, hiszen itt élnek a következő védett növények: sárga tavirózsa, tőzegmohafajok, hússzínű ujjaskosbor, mocsári nőszőfű, tőzegpáfrány-telepek, tündérrózsa-hínár; valamint a következő védett állatok: bütykös hattyú, réti csík, vágócsík, mocsári teknősök, bölömbika, törpegém, récefélék, vöcsök, pettyes vízicsibe, haris, vízicickány, vidra.

A környék egyben horgászparadicsom is, így (ritkán ugyan, de) előfordulhat, hogy a multi egyes pontjainak megtalálását egy-egy horgász jelenléte megnehezíti. Ha egy mód van rá, a rejtekhelyeket a horgászok előtt ne fedjétek fel!

És most a segítség a pontok megtalálásához, megfordítva, szóközök nélkül:

1. ?nogázaléveL
2. !tóksutadsáL
3. ?lüneltelévzsllaatjarmeN
4. ?eyguynávtálsukitengametnizS
5. (Ehhez nem kell segítség.)

Jó ládavadászatot!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (246 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.66 web: 4.61 átlag: 4.63

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


W0nko 2023.01.01 15:30 - Egyéb
Csak egy gyors helyzetjelentés, bringával rápróbáltam, az első 2 pont simán meglett, a harmadik felé már nem mertem elindulni, hogy világosban biztos kiérjek. Nem láttam semmi utat arrafelé, sötétben egy lápon, bringával a háton nem tűnt jó ötletnek tovább menni. Majd gyalogosan valamikor, eddig nagyon tetszett a környék. [Geoládák v3.12.10]

KIAX 2022.12.02 11:09 - Megtaláltam
megvan

Páratlanpáros 2022.09.12 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Harmadik nekifutásra, köszönhetően kissbertinek, aki a 3. pontot elérhetővé tette. [Geoládák v3.12.10]

Korábbi próbálkozásokkal csak a 3. pontig jutottunk, ott azonban a jelszóhordozó hosszas keresgélése közben volt szerencsém az alattam "hullámzó"úszólápba combtőig beszakadni. Nem vagyok majrés, de azért jól jött, hogy a feleségem kinyújtott kezébe kapaszkodhattam, így aztán sikeresen "kicuppantam" a csapdából. Később sikerült elérnem a ládagazdát, aki segített volna a 4. pont koordinátáival, de nem kértük, mert mindenképp szerettük volna megtalálni a lápban lévő rejtést. Az egyértelmű volt, hogy jó helyen jártunk, de a koordinátákhoz vezető kijárt "út" úgy tűnik megszűnt, a horgászok másik helyet kerestek, így aztán a sűrű nádban, gyékényben elérhetetlenné vált a rejtés. Mivel később lelcache kessertársunknak is meggyűlt a baja a 3. ponttal beletörődtünk, hogy az eredeti rejtés nem elérhető. Miután kissberti javította a ládákat újból nekivágtunk és a 3. próbálkozásra már sikerült végigjárni a multit. Izgalmas, kalandos láda volt, nekünk a nehézségek ellenére nagyon tetszett. Most teljesen rendben van, nagyszerűek a rejtések, a 3. pont is biztonságosan kereshető, köszönet érte kissbertinek is.

WP_20220812_09_52_35_ProDSC_6887
DSC_6876DSC_6882
DSC_6885 
kissberti 2022.09.01 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.29
Sikerült!

Többszörös segítség kérés után ma sikerrel jártunk, köszönjük a rejtőnek és a többieknek! Nekünk az első pont volt a legnehezebb. A műút felől kell keresni, ezt korábban is írták, de így sem volt egyszerű.
A 2. pont rendben van.
A 3. pont tényleg veszélyes, itt egy társunk beszakadt a lápban. Én már nem mertem beljebb menni, a "léket" ma min. 120-130 cm mélynek mértem iszappal az alján.
A 3. pontot kb. 6 méterrel kintebb hoztam, itt még biztonságosnak ítéltem a terepet.
Másrészt aki korábban próbálta, nem találta a 3. pontot, én már nem is mertem ma próbálni megtalálni. "nórakcáka"
A 4. pont is eltűnt, mi sem találtuk. Szintén újraélesztve. "nomutkejbosav"
Az 5. ponton a láda rendben. Apró gond lehet, hogy ládától kb. 10 méterre lódarázs fészek van, elég komoly. Méhész vagyok, láttam már ilyent. Ne menjetek arra, egy kb. 3 méter magas, függőleges fatörzsben vannak, lásd a képeknél. Sajnos mi épp arról közelítettük be a ládát.
A ládát hangyák őrzik. A 3. pont miatt most így nem kell vízi cipő, de bakancs, csizma ajánlott, sok szeder, szúrós bokor, stb. van. Zárt ruha is ajánlott.

LÁDA MOST JÓL KERESHETŐ, HAJRÁ!

2022.08.15.:
Kedves Ládász ismerőstől kaptam segítséget, az első helyen ott a koordináta, de mi nem találtuk meg, viszont utána sem egyszerű a terep!

2022.08.13.:
Hosszas keresés után, még az első ponton sem jutottunk túl. Érdekes volt az is, hogy 4 hónapja nem volt log.
Szerintem nincs semmi az első ponton, vagy nagyon kicsi, vagy rossz helyen kerestük?!
(Leírást, segítséget, logokat elolvastuk, de nem lettünk okosabbak...)
A rejtőt telefonja nem kapcsolható, de sms-re és e-mailre készségesen válaszol!

A környéket bicajjal bejártuk, szép vizes részek vannak!

IMG_20220813_175924IMG_20220813_175926
IMG_20220813_181753IMG_20220901_153150
IMG_20220901_160919_1IMG_20220901_160949
IMG_20220901_162305IMG_20220901_163125
lelcache 2022.08.28 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 4.58
Szigetszentmiklóson néztük meg a családdal a lepkefarmot. Utána jöttünk a ládát keresgélni, mert már jó rég óta szerettem volna ezt a helyet megnézni.

A terület tetszett, de a rejtésekkel meggyűlt a bajunk. Valahogy most nem állt rá a szemünk, vagy tényleg eltűnt egy-egy darabja.

Az első nehézkesen, de meglett. A második simán ment. A nádasban viszont akárhogy keresgéltem, nem találtam meg a rejtést. Pedig jó sok időt mászkáltam mindenfelé.

Segítséggel jutottam tovább a negyedik pontig. Itt teljesen egyértelműnek tűnt, hogy mit kell keresni, de itt sem találtam az objektumon semmit. A segítségből ítélve nem lehetett máshol. Szóval innen is csak segítséggel jutottam tovább. A láda már simán meglett.

A vízparti részek nagyon tetszettek. El is fogok majd ide jönni kenuval, mert érdekes lehet errefelé csalinkázni a vízen. A pontokat összekötő részt már kevésbé szerettem. Sok helyen jó nagy a növényzet. Szandálban és rövidnadrágban kerestem, és így a szederinda be is tudott vinni néhány övön aluli ütést. A bokámról több helyen szépen leszedte a bőrt. A köcsög! :-)

Különben a hely, és a kaland is tetszett!

Köszönjük a rejtést!

lelcache

DSCN2887DSCN2888
DSCN2889DSCN2890
DSCN2891DSCN2893
DSCN2894DSCN2896
Vöcsök 2022.07.02 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Regnal 2022.04.10 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam Ádámmal BigYear-en, köszönöm a rejtést! Nagyon tetszett a túra, máskor is jövünk! Hangyák őrzik a ládát. [Geoládák v3.12.6] 49.

BereznaiMiki 2022.03.13 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

OsiOsi 2022.02.05 13:53 - Megtaláltam
A 3. pontnál a koordináta egyik száma egyértelműen nem kiolvasható. Két tippem volt rá, de térképen nézve azok nem voltak a 3. ponttól megközelíthetők.
Szerencsére a rejtő hamar megírta a jó számot. Innen is köszönöm. Az lett volna a 4. tippem. Nem túl jó. :-/
Szerinrtem a 3. ponton lévő koordináta egyre rosszabb álapotban lesz, hiszen az év nagy részében víz éri.

Eddamuvek 2022.02.04 15:59 - Nem találtam meg
Rengeteg szemét között turkálva sem találtam meg egy óra keresgélés után. Ágon nincs, földön a szemét és avar miatt lehetetlen megtalálni. Kérdésünkre a rejtő annyit mondott, hogy a susnyásban. Hát szomorú, mert jó útnak ígérkezett volna a gyerekekkel. [Geoládák v3.12.5]

izeke 2021.11.07 14:18 - Megtaláltam
Felfedeztük, megleltük, visszatettük.
Köszönjük a rejtést!
Cukiék :) [Geoládák v3.12.2]

GroverMen 2021.10.23 12:33 - Megtaláltam
Meg találtuk köszönjük

Ambró 2021.09.19 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

neogeo 2021.05.30 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.79
Dunaharaszti cukrászdázásnak indult és ez lett belőle.
Rég voltunk ilyen szó szerint úttalan, vadregényes rejtésen. Kicsit megijedtünk, hogy sok volt a "nemtalálom", de pontosan meg tudtuk találni az összes pontot. És tényleg van, ahol kell a csizma vagy vízálló cipő.

emmerwald 2021.05.18 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.26
Az 1. pont a helyén. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy az út felőli oldalon érdemes nézelődni.
2. és a 3. pont simán meglett, bár ez utóbbihoz elkélt a vízálló cipő.
4. pontot nem találtam meg. SMS-t küldtem a Rejtőnek, de nem válaszolt. Mathau kessertárs viszont megerősített telefonon, hogy jó helyen keresgélek. Majd az instrukciói alapján elindultam felkeresni a végládát. Ez jó állapotban elő is került.
Egy dobozban lévő matricára felírtam a láda koordinátáit és visszavittem a 4. pontra, hogy az utánam érkezőnek legyen támpontja (amíg az eső le nem mossa).
Egyébként szép környék, köszönöm az invitálást!

Ezt látja a ládaIMG_20210518_162745
IMG_20210518_164338IMG_20210518_163619
IMG_20210518_171024 
Brogan 2021.04.28 00:21 - Egyéb
Első pont javítva, újra kereshető, a koordináták kismértékben módosultak. Köszönet Mathaunak a javításért!

Brogan 2021.04.02 14:20 - Egyéb
A favágók ismét működésbe léptek és eltüntették az első pontot. Javításig betegre állítva.

graffz 2021.04.02 13:45 - Nem találtam meg
Összeesküdtek ellenem. A favágók meg a Xiaomi...
1. Az első pontot nem találtam semmiféle faágon, mert 3 méter alatt mindent levágtak pár napja, látszottak a friss vágások.
2. Írtam SMS-t a rejtőnek. Mi közben a barátaimmal mászkáltunk a környéken ;-)
3. Megjott az SMS a rejtőtől, de pont a koordináta nem látszott benne (lásd első képem!). A Xiaomi telefon nem szeret engem. Újra írtam a rejtőnek, hogy csak a számokat kuldje. Mi közben haladtunk tovább a víz mellett, nagyon klassz hely.
4. Megkaptam a számokat, az SMS-ek listajaban lattam a kordinatakat, de az uzenet megnezesnel megint nem mutatta...
5. Láttuk, hogy már rég eljöttünk a 2. pont mellett... Na majd visszafelé!
6. Meg is kerestük. Aztán a 3. pontot is. Száraz lábbal megúsztuk, épp jó a vízállás.
7. Láttuk, hogy az 5. pont pont arrafelé van, ahonnan épp most jöttünk el...
Na ekkor adtam fel. Két barátom nem geoládás, és kevésbé strapabíró. Megkíméltem őket.
Majd valamikor talán...

smsg1
g3g5
Spártaiak 2021.03.28 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Megtalálható 2 pont kb 1 órát kerestünk de rafinált.

ésKata 2021.03.27 14:30 - Megtaláltam
Szép tavaszi időben tettünk egy körtúrát a szigeten. Nem volt magas a víz, száraz lábbal jártuk végig.

Zergi 2021.03.27 14:20 - Egyéb
Élveztem a nosztalgiázást! Emlékeim szerint mára sokat szelidült a rejtés.

IMG_1878IMG_1879
IMG_1880IMG_1881
IMG_1882IMG_1883
IMG_1884IMG_1885
IMG_1886IMG_1887
IMG_1888IMG_1889
IMG_1890IMG_1891
IMG_1892IMG_1893
IMG_1894IMG_1895
IMG_1896IMG_1897
IMG_1898IMG_1899
IMG_1900 
Bimy 2021.03.21 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
másodszorra sikerült, előzőleg a 4. pont hiányzott... [Geoládák v3.9.6]

Wilka74 2021.03.07 12:25 - Megtaláltam
Korábban lyukra futottam a ládával. Most, mivel nem rég lett rendbe téve, nagy reményekkel indultam neki, de kicsit a rejtettpontossága miatt tartottam is tőle. Az első két pont között még kocsival mentem, de onnan bringára váltottam. A pontok mindegyike rendben volt, talán az 1-es és a 4-es lehet problémás elveszés szempontjából, bár ezek most a helyükön voltak jól. Jót bicikliztem, egy fácánnal kölcsönösen megijesztettük egymást, más állatot nem láttam az egész út során. Köszönöm a rejtést!

IMG_8402IMG_8406
IMG_8407IMG_8410
Aniko & Gyuri 2021.03.06 09:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Brogan 2021.02.21 18:21 - Egyéb
Karbantartva, kereshető.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (403 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]