geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2435. Kerékpárral az érsek városába (GCKErs)

Szentendre

Szentendre

Leányfalu

Leányfalu

Dunabogdány

Dunabogdány

Pilismarót

Pilismarót

Esztergom

Esztergom

Kilátás

Kilátás

Ládarejtek

Ládarejtek
Szélesség N 47° 47,345'
Hosszúság E 18° 46,116'
Magasság: 314 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.05.17 09:00
Megjelenés időpontja: 2009.05.19 01:50
Utolsó lényeges változás: 2020.05.31 08:59
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H+1V)
Elrejtők: Blue Mali
Felhasználó: Blue Mali
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 46000 m
Megtalálások száma: 190 + 1 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP

5 pontos multi, mely a Duna kanyarba hív titeket. A láda hagyományos konyhai tároló. A jelszó az 1-5 pontokon megadott részletekből tevődik össze. "1. pont: mikroláda a parkban, derék magasságban, fa közepén. 2. pont: PET előforma fára rejtve. 3. pont: PET előforma a kápolna sarkánál, kavicsok közt. 4. pont: szobor hátulján, a tábla 2. sorának első karaktere. 5. pont: 5x12x16 cm-es láda, egykori villanypózna tövében."
WAP END


A ládába TravelBug helyezhető.


Szeretnélek titeket elhívni a Dunakanyarba s az Esztergomba az érsek székvárosába. Utunk során sok érdekességet láthatunk s fotózhatunk. Érintjük a Római őrtorony maradványait valamint megnézhetjük a kilátást a Dunakanyarba s a Dunántúli középhegység s az Északi középhegység között a Dömösi szorosban tekerhetünk el egészen Esztergomig.

FIGYELEM! A túra nem 1 órás, tehát mindenki úgy készüljön, hogy egy napot fog igénybe venni ez a láda

A terep nehézség azért 3-as, mert a vége elég combos, tehát emelkedik az út!!

Útvonal

Túránkat Szentendrén kezdjük a Pilis egyik kapujában, mely a festők városaként is van emlegetve. A parkolást itt érdemes megejteni, ebben az utcában, mert ez nem fizetős:  N 47° 39,548' E 19° 4,579' 123 m [GCKErs+parkoló]. De aki esetleg tömegközlekedéssel jönne az megteheti a Budapest Batthyányi térről közlekedő hévvel (kerékpárt is szállít).

Tehát akkor kezdjük a multinkat az első ponttal, ami itt található:  N 47° 40,473' E 19° 4,790' 106 m [GCKErs-1] A mikroláda a parkban a szobortól nem messze egy fa ölelésében, derék magasságban van elrejtve.

Az első jelszó részlet után északnak indulunk az Euro Velo kerékpáros úton Leányfalu irányába. A kerékpárút helyenként nem a legjobb minőségű, de legalább nincs autó forgalom, egészen Leányfalu központjáig megyünk rajta majd felkeressük a második pontot ami a
Római őrtorony -nál van.
Tehát ennél a pontnál:  N 47° 43,037' E 19° 5,305' [GCKErs-2] a jelszó második részlete, mely az őrtorony északnyugati külső felén lógósan rejtve vár rátok.

Innen vissza a kerékpárútra s kb. 2 kilométer után a kempingnél (sajnos) ki kell menne a főútra (ahogy a tábla is jelzi). Innen egészen Tahitótfalu végéig ezen kell menni, de utána vissza lehet térni a kerékpárútra ahonnan is csodás a kilátás a Naszályra, valamint a Börzsöny csúcsaira. Tehát itt gurulunk Dunabogdányig ahol is fel keressük a következő pontot valamint a mellette álló nevezetességet, ami nem más mint a Szent Rókus kápolna. Itt a kápolna tövében, kavicsok takarásában találjuk meg a mikróládát s a 3. jelszórészletet.  N 47° 47,866' E 19° 1,591' [GCKErs-3]. Valamint alternatív megoldás is van. A PET előformától 8 méterre a korlát vízszintes felső részére felírtam (a Duna felőli oldalra a 3. jelszórészt).

Innen folytatjuk megint csak a 11-es főúton a tekerést egészen Visegrádig is ahol elénk tárul a csodálatos s gyönyörű panoráma, a Prédikálószék, s a Börzsöny legdélibb vonulata a Hegyes tető valamint a Szent Mihály hegy megkapó látványa. Itt is megpihenhetünk egy pár fotó erejéig a Mária kápolnánál. Visegrád a fellegvárról híres, de meg kell említeni a Bertényi Miklós füvészkertet, valamint a Mátyás király múzeumot többek között.

Innen kerékpár úton mehetünk tovább Dömös felé (elég rossz állapotban van, s keskeny is). Majd mikor megérkezünk Lepencére ismét ki kell menni a főútra s tekerni Dömösön keresztül Pilismarótig ahol is majd lesz a következő mikroláda. Dömösről amit tudni érdemes az itt megtalálható. Amit én kiemelnék az a Prépostság. Továbbá Dömösről indul több turista út is a Pilisbe (aki vissza szeretne térni gyalogtúrázni).

Tehát innen folytatjuk az utunkat a főúton Pilismarótig ahol is a katolikus templomnál, a szobor hátulján található táblán a második sor első karaktere, a jelszó 4. része, azaz itt:  N 47° 47,024' E 18° 52,534' [GCKErs-4]. Pilismarótról amit tudni érdemes s aki kíváncsi rá az itt olvashat róla bővebben. Innen is indul több gyalogos turista út is valamint aki visszajön az feltekerhet Mexicón át Dobogó kőre, vagy a Király-kúti-nyergen át Szentendrére vagy Pilisszentlászlóra.

Innen már csak egy megálló lesz ami nem más mint Esztergom az érsek városa ahol áll a Bazilika s mely a Pilis egyik gyöngyszeme, valamint 1950-ig Komárom-Esztergom megye székhelye. Utunk során érintjük Basaharcot is mely Esztergomhoz tartozik, de áttekerünk a Búbánatvölgyön is, mely a Szamár-hegy, és a Vasarc között fekszik, egyébként horgászparadicsom. Mikor beérünk Esztergomba elkanyarodunk balra a vaskapu úton s megkezdjük a mászást a ládáig. Az út minősége itt sem pompás, ezért kérek mindenkit, hogy figyeljen a gödrökre.

Azért hoztam fel a ládát, ilyen magasra, mert innen gyönyörű a kilátás a Börzsönyre s a Szlovákiai Burdára.

Itt a végláda s vele együtt az 5. jelszó is. Hol is lenne mint Esztergomban, a Vaskapu-hoz vezető út mellett egykori villanypózna tövébe rejtve itt:  N 47° 47,345' E 18° 46,116' 319 m [GCKErs-5]
Innen pedig felkereshetjük a Bazilikát, mely csoda szép látvánnyal vár minket. De aki érez magában még erőt az felkeresheti a GCvasit.

Sok sikert kíván: Blue Mali

Ládatörténelem

2014.05.12: Köszönöm szépen a segítséget, és a végláda gyógyítását pötyimikinek.
2016.04.02: A ládát áthelyeztem jobb helyre.
2018.03.09: A ládát áthelyeztem, dzsindzsa nélküli helyre!- Blue Mali
2020.05.30: A 2. 3. pontotSzabó Família pótolta, hálás köszönet Neki!- Blue Mali
Állapot: kereshető

KRW értékelés (118 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.35 web: 4.60 átlag: 4.52

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


lelcache 2020.09.19 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.50
Régóta szemezek ezzel a ládával. Kiváncsifáncsival kitaláltuk, hogy teszünk egy nagyobb bringás kört. A budai oldalon elkerekezünk Esztergomba, és összeszedjük ezt a ládát nekem, majd Szobnál átkompolva, a pesti oldalon visszafelé meg összeszedjük a GCgoze ládát Fáncsinak. Ebből egy szép, 145km-es kör kerekedett, amit még 930m szintemelkedéssel meg is fűszereztünk.
Reggel 6-kot indultunk Budakalászról. Hideg volt még nagyon, szinte lefagyott a kezem. De aztán szépen felmelegedett az idő. Jól meghajtottuk az első szakaszt. A megállásokkal együtt is 2,5 óra alatt Esztergomban voltunk. Jó kis menet volt.
Sok helyen nincs bicikli út, de néhol a 11-esen sokkal jobban lehet menni, mint a bringíúton. Több helyen is frissen aszfaltozott, szép sima felületen gurulhattunk.

Reggel nagyon jól nézett ki a Duna felett közvetlenül képződő párafoltok. Kár, hogy fényképen nem lehet olyan jól visszaadni.
A Vaskapuhoz való feltekerés kicsit lassabban ment, de gond nélkül abszolváltuk. Utána keresgéltünk még a környéken, és összeszedtük Fidorkát a vasútállomáson, aki csak a nap második felére csatlakozott hozzánk!

Nagyon kellemes délelőtt volt!

lelcache

A Duna reggelA második pontnál
A harmadik ponton a kápolnaA negyedik
Mi is ezeket keressükSzép fa
KaptatóKökénybokor a ládánál
KökényKilátás
A bazilika 
Ásványvadász 2020.07.27 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A környék ládáinak megkeresése mellett, hosszabb és rövidebb sétákkal, ennek a multinak is összeszedtük a pontjait.
Az első és második rejteket még 2018.12.30-án találtuk meg. Azt hiszem akkor még a 2. pont rejtése más volt mint most.
A 3. jelszó dobozát 2019.06.17-én kerestük meg.
A 4. részlet tegnap került a birtokunkba és a ládát ma találtuk meg. A doboztető rosszul volt rázárva, de szerencsére a belseje száraz maradt. Viszont a külseje kicsit szurkos lett a rejtekben. Óvatosan bánjatok vele, ragad!

Szabó família 2020.05.30 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

erdei.laszlo 2020.01.10 16:05 - Megtaláltam
Sajnos a második ponton nem találtam meg a ládát a többi szépen a helyén volt. E-mailben küldtem a többi jelszórészletet így kérnék jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2020.01.18 19:00]

Hűlt helye a második mikroládának 
ChefBogi 2020.01.05 14:02 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.2.1]

Ancs 2020.01.05 14:00 - Megtaláltam
Az utolsó Pilisi Vándorlás túrán, még decemberben megkerestük az utolsó pontot a Vaskapu alatt. Mivel a 11-es úton való tekerés cseppet sem vonz, ezért ma tettünk egy autós karikát ChefBogival a maradék jelszó részletekért.
Az első pont rendben, a kültéri edzőtermet most is használták. Itt még nem voltam. A második ponton nem találtuk a kapszulát, köszönjük Gábornak a segítséget. Meglepően sok őrtorony volt a Duna mentén, sajnos kevés maradt fent belőlük.
A harmadik ponton kellemeset sétáltunk a part mentén, a negyedik ismerős volt a Vándorlásról.
Szép helyeken vezet a multi, de bringával majd akkor, ha lesz normális kerékpárút végig.
Köszi

20200105_122658_HDR20200105_122931
20200105_124141_HDR20200105_124150_HDR
20200105_13230520200105_133112_HDR
20200105_133210_HDR20200105_133432_HDR
20200105_13394320200105_140249
20200105_140304_HDR20200105_140541_HDR
20191208_09074720191208_132154_HDR
20191208_13301420191208_133026
20191208_13312820191208_133555
20191208_14455620191208_145903
sergeant 2019.09.15 23:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Putz. Zoltán 2019.08.25 17:59 - Megtaláltam
A vége kemény volt, de sikerült. Köszi a rejtést!

Mizo6869 2019.08.04 12:30 - Megtaláltam
Kedves Blue Mali!

Az 5 pontos multit a következő sorrendben próbáltuk megkeresni.

Először az 5. ponton jártunk sikerrel.

Majd a 4. pont is meg lett.

Az 1-es pontot is megtaláltuk.

Jártunk a 2. pontnál Leányfalun a Római őrtoronynál. Sajnos nem sok sikerrel. Ugyan találtunk egy ládádat, de az nem volt jó.

A 3. pont Dunabogdány. Körbe ástuk a kápolnát, de nem találtunk semmit.

Privátban küldöm a jelszó részleteket.

Kérlek, ezek alapján az elfogadást.

Üdv: Zoli Mizo6869 Mia, Zoli

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2019.08.06 08:44]

IMG_20190804_113418IMG_20190804_113421
IMG_20190804_150906IMG_20190804_150922
zaskl 2019.07.04 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

OsiOsi 2019.06.09 12:00 - Megtaláltam
Sajnos a 2. ponton a gclfal ládája van, de amúgy is kellett segítség Blue Malitól a jelszóban. Köszi.

V_Gabor 2019.05.25 14:40 - Megtaláltam
Ezt sok év alatt szedtem össze. Mára a végpont maradt. Ezt nagyon élveztük.
A 11-es úton nem túl szerencsés bringázni. Szerintem életveszélyes.

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

2019-05-25 14.23.28R2019-05-25 14.24.42R
2019-05-25 14.38.15R 
SandorCsaba 2019.05.12 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sinus90 2019.05.10 14:00 - Megtaláltam
Csak összejött!
Az hogy ez a láda is meglegyen az adta a lökést, hogy megkerestem az 5. pontot a végládát. Azaz felkapaszkodtam a Vaskapu hegyre. Aznap több ládát is felkerestem.
A pilismaróti pont már megvolt korábbról, a kálváriára mentem fel és leolvastam a 4. pontot.
Dunabogdányban többször is sétálgattam, de a 3. pontot csak legutoljára vettem kézbe. Viszont a Bicikli út végétől a Főkertig 1x egyhuzamban is gyalogoltam. Van ott pár comos doboz.
A 2. pont helyén egy másik dobozt találtam, de a rejtő kisegített az ottani részlettel. Köszi! Aznap a Gyulai Pál emlékkő volt a látogatás célja.
Szentendrén az 1. pont helyén még sosem jártam, mert az kiesik a jobbnál-jobb látnivalók köréből. Szerencsére a Japánkertben nem volt senki, aki láthatott volna. Itt a Danubius megállótól a Hév végállomásig nézelődtem.
Szóval semmi bicikli, csak részletekben gyaloglás, itt-ott. Nem is lehet gyalog végig menni, itt nincs végig kerékpárút, mint a Velencei-tó mentén.
Köszi a rejtést

Dunabogdányban egy másikPilismarót
LeányfaluSzentendre
Vaskapu 
akosgy 2019.03.30 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
A sok gyalogos és autós találat után jöjjön most egy bringás is. :)

Kellemes időben egy 80 km-es Budapest-Esztergom bicajozás közben jártuk végig a pontokat (a 2. kivételével, azt régebben a leányfalui multi kapcsán véletlenül megtaláltam, így most ott nem álltunk meg, amúgy is az alsó kerékpárútról vétek itt letérni).

Itt-ott próbáltuk kerülni a 11-es utat, de sokszor kellett az autók közt tekerni. Szerencsére még előszezon van a fejekben, nem rajzottak ki tömegesen a népek. Tény, hogy a Duna túlpartja bringás szempontból sokkal jobban el van látva infrastruktúrával, itt csak ötletszerűen, foltokban építettek ki szakaszokat.

A végén a feltekerés a Vaskapura már nem hiányzott, de kárpótoltuk magunkat fent egy finom, naplementés vacsival. :) Tele hassal már csak le kellett guruni a sötétben a vasútállomásig és elnyúlni a vonaton. :)

Köszi a multit.

Volt, nincs, újra lettBudget kilátó :)
KP1965 2018.10.10 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Több, mint másfél év telt el az első és az utolsó jelszórészlet megszerzése között. Az első két pont ténylegesen kerékpártúra során lett meg, a harmadikat autós ládázgatás során, a negyediket és az ötödiket pedig gyalogtúrák alatt gyűjtöttem be.

ErdőCsöndje 2018.10.07 16:21 - Megtaláltam
Részletekben kezdtem, aztán ma autóval befejeztem. Köszönöm!

EmesESE 2018.09.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Köszönöm a rejtést, mi sem kerékpárral tettük meg ezt a távot, amit a végén nem is bántam meg, mert elég meredek volt az utolsó szakasz.
A 3-as pontnál a korláton a tartalék jelszó elég kopott volt megpróbáltam átirni, de az első betűt nem láttam, az kimaradt, a logolásnál ez a betű nagyon hiányzott, bár e nélkül is értelmes tartalom kerekedik.
Kérlek keressétek itt a mikroládát. (és ha tudjátok egészítsétek ki a jelszót)

hitamas 2018.09.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Hát ... nem kerékpárral. A dunabogdányi mikro rommá ázott, szárítottuk, amennyire tudtuk. :)

Pogánypeti 2018.08.10 08:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.4]
Ennek a multinak a jelszórészleteit még az áprilisi egyhetes szentendrei tartózkodásom alatt kezdtem el összeszedegetni, de megrögzött "bakancsosként" szigorúan gyalogosan!!! A végládát a mostani kétnapos esztergomi ládázásomkor kerestem fel...
Miután kialudtam magam a Duna-parton, reggel fél 7-kor megindultam felfelé a Vaskapu Menedékházhoz, miközben az útba eső GC3MAS ládát is levadásztam.
Ezt a ládát is könnyedén megtaláltam, köszönhetően a pontos koo-nak és leírásnak. A láda köszöni szépen, száraz, jó állapotban van. Logolás és visszarejtés után döngettem tovább felfelé a menedékház irányába.
Köszönöm a rejtést Blue Mali, tetszett! :)

GYEZegzug 2018.08.03 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
No! Ez nem volt semmi, az elejét még tavaly elkezdtem. Mondanom sem kell rosszul írtam fel, mert szakadt az eső. Kicsi csalás van benne, mert autóval kombináltuk az unokákkal. Jó volt ismét Esztergomban lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

tádé 2018.05.19 18:16 - Megtaláltam
Évek alatt, részletekben. Köszönöm!

Zolas21 2018.05.12 16:20 - Megtaláltam
Közel 3 hónap alatt meglett :)

Fixis 2018.05.12 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönöm a rejtést!

vidoree 2018.04.28 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (197 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.