FAQ
Előzmények

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2015.01.13 13:39:11 (3343)
+1
Szegény Attibati! Kitalált, adminisztrált egy nagyszerű játékot "a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése". Én a második évben csatlakoztam (azt hiszem, az volt a második év) és teljesen evidens volt, hogy ládákat kell keresni. A kupa nagyszerűen motivált is erre, imádtam, sokat mentem. Leginkább önmagamért, nem azért, hogy mást legyőzzek. Mindenütt ugyanannyit időztem, ugyanúgy kiélveztem a megtalálást és a helyszínt, mintha nem kupáznék. Csak még hozzáadódott a biciklizés élménye, a gyűlő km-ek és pontok öröme. Abban az évben gyalogos találatom szinte nem is született, annyira élveztem. A következő év hasonlóan örömteli volt. Közben a 10 m 20 m-re változott, a multik értéke változott, aztán a program változott nagz döcögősen, most meg van aki azt hiszi, hogy már ládát se kell keresni. :-( Meg az egyenlősdi meg a kompenzálás! Teljesen megleptek ezek a hangok. Olyan szép, jó, egyszerű, tiszta játék volt! Annyira nyilvánvaló volt, hogy ládát kell keresni. Nem csoda, hogy ez így nem volt leírva, hisz az evidenciát nem írja le az ember. Hiszen ez geocaching! Kár, hogy, mint kiderült, többek számára egy ideje már egyáltalán nem az. :-( És még nekik áll feljebb. :-(
[előzmény: (3340) Attibati, 2015.01.13 09:06:35]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2015.01.13 09:06:35 (3340)
A gckupa célja a ládák - ahogy a kiírás első mondatában is szerepel - a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése, azaz hogy a játékosok ne drive in ládamegtalálásokat produkáljanak hanem gyalogosan vagy kerékpárral játsszák a geocaching nevű játékot.
Ezt az eredeti koncepciót aztán a különböző érdekcsoportok kezdték felpuhítani, így került bele az a szabály is a kiírásba, hogy a már megtalált ládákat is fel lehessen keresni, mivel a sok megtalálással rendelkező játékosok hátrányba kerültek volna.
Az eredeti koncepció további erodálását mindenképpen szeretném megakadályozni, mert így lassan már semmi köze nem lesz a gckupának a geocachinghez, hanem valami pontérintős játékká korcsosul.
[előzmény: (3338) Gábor75, 2015.01.12 23:44:05]

Gábor75hozzászólásai | válasz erre | 2015.01.12 23:44:05 (3338)
Egy gyors gondolat erejéig hozzászólnék én is. Tavaly nekem is volt olyan napom amikor csak érintettem a pontokat, de a ládát nem kerestem és így nem is tudtam logolni. Egyszerű az ok, nevezetesen az hogy hátrányba kerültem volna a kereséssel töltött idő miatt. Múltkor már leírtam, Szegeden kb 40 perc alatt 25 pontot érintettem. Volt hogy meg sem kellett állnom, mehettem lendületből a következőhöz. Ha ugyanezt a tracket "rendesen" megcsinálom, kb két órával több időre lett volna szükségem. Itt a hátrány. Az előny pedig a sok megtalálással rendelkezőknél lesz. Ezt lehetne kompenzálni azzal hogy eltekintünk a logolás kötelezettségétől, vagy több ponttal jutalmazzuk az új megtalálásokat. Tudom hogy most azt mondjátok hogy ez alapvetően a gc oldal. De a kupa pedig a versenyzésről szól. Ezért kellene egyenlő esélyeket biztosítani minden indulónak. Szerintem.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]