geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Gábor75hozzászólásai | válasz erre | 2018.11.27 13:18:54 (4167)
Ez mind nagyon szép és jó de...Erre az Egyesületnek biztos nem lesz kapacitása. Ezt programozni kellene, és örüljünk hogy működőképes a rendesen egésze. Ne terheljuk ilyen bonyolult dolgokkal. Egyszerűbb változtatásokban kell gondolkozni. Szerintem
Bár én is javasoltam olyat hogy a számítás történjen másként, tisztában vagyok vele hogy semmi nem lesz belőle. Ezért javasoltam a kötelező láda megtalálás eltörlését. Azt jóval egyszerűbb kivitelezni. Meg a track számának korlátozását is.
[előzmény: (4166) Marton Zoli, 2018.11.27 13:02:55]

Marton Zolihozzászólásai | válasz erre | 2018.11.27 13:02:55 (4166)
Elmondom nekem mi a legnagyobb gondom a kupával.

Ha - valamennyire - eredményes szeretnél lenni és mondjuk akár csak a huszadik helyért valódi versenyben lenni valakivel és a szabadidőd és/vagy az anyagi kereted véges akkor úgy kell szervezzed a túráidat, hogy nagy ládasűrűségű helyeket kell választanod és egy túra alkalmával a legtöbb pontot össze kell gyűjtened. Az hogy ezt meg tudod-e oldani az igenis lakóhely függő. Azonban ez a stratégia még ha kivitelezhető is homlokegyenest szembe megy mindennel amiről a geocaching szól. Az ilyen túrák azok amin csak végigrohansz egy útvonalat - mert már du 3 van de még van 10 láda meg 80 km - új láda megkeresésére alig, látnivalóra meg pláne nincs időd. A ládát - ha már korábban megvolt - meg se keresed csak eltekersz mellette pedig lehet nincs is meg vagy felujításra szorul. Ha meg nehezen begyűjthető, időrabló ládát gyanítasz egy rejtés mögött azt eleve szkippeled. Többek közt ezért baj hogy egyedül a megtalált ládák száma számít a versenyben.

Ha megfontolnánk a javaslatomat, hogy ti. számoljuk ki hogy egy túrán mennyi az egy találatra eső megtett táv, ezt vessük össze az induló korábbi években kialakult éves átlagával - ha nincs korábbi éves átlaga mert első évben indul akkor a közösség átlagával - és a kettőt osszuk el egymással akkor kialakulna egy szorzó ami azt mutatná meg, hogy az induló önmagához képest mennyivel jobban vagy gyengébben teljesített az adott túrán. Ezzel a szorzóval lehetne módosítani a találatai számát. Ha mondjuk 7 km/láda átlagod van de mész 50km-t egyetlen ládáért az 7,14 pontot jelentene. Persze ez emelné az km/láda átlagodat tehát a következő szezonban ugyanez a túra már kevesebb pontot érne de akkoris csak magadhoz lenne mérve a teljesítményed.

Ami hasznos lenne ebben a módszerben, hogy érdemes lenne akár egyetlen ládáért is akár 200+ kmt-t is tekerni és érdemes lenne egy hatótávon belüli várost akár ládánként levadászni és nem fogynának el júniusra a hatótávon belüli ládák. Ezzel több idő jutna egy egy láda körüli látnivatóra dokizásra stb.

Ahogy már többször is jeleztem én a jelenjegi lebonyolítás mellett is megtalálom a magam örömét a kupában - alig van találatom amit kupán kívül szereztem - és nem szeretném mindenáron gyökeresen megváltoztatni a szabályokat. Ha minden így marad akkor is indulni fogok jövőre is és tudom hogy minden percét élvezni fogom. De nagyon hálás lennék, ha a következő szezonra kapnánk egy oszlopot a kupa összesítőbe amiben az általam javasolt számítás szerinti pontok -a részletek kidolgozása után - bekerülnének. Aztán majd a gyakorlat megmutatja, hogy lehet vele valamit kezdeni a jövőben vagy halva született ötlet az egész. Természetesen ha bárki felkarolja az ötletet munkával is hajlandó vagyok segíteni a kivitelezést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]