geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

fruzsahozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 21:42:28 (27861)
Relatív, hogy kinek hol túl sok a láda. Annak idején úgy gondoltam, a Velencei-hegységbe elég egy. Most van vagy húsz. Budán lenne egy tuti ládaötletem, talán még Neked is tetszene, de nincs kedvem küzdeni érte, elsőre biztos kirúgnák, mert BP.
Meg aztán arra a kis időre minek? A sok elégedetlen biztos csinál egy másik, jobb egyesületet és honlapot. Vagy nem?
Inkább be kellene rakni a sarkunkat a résznyire nyitott ajtóba, megcsinálni a NKLP-t és jelentkezni, hogy na, mit lehet még tenni? Hátha ez hatékonyabb, mert szvsz akik ellen a közhangulat van, nem is olvassák a fórumot.
[előzmény: (27858) vgttv, 2008.01.12 21:20:25]

vgttvhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 21:20:25 (27858)
Huhh... az ember egy kicsit elmegy kesselni és máris millió oldalt kell viszaolvasson..

A bp.-i ládapéldából jellemzően megint nem a mondanivalót szedték ki páran, hanem a széndékosan eltúlzott számokat... istenem.. eszméletlenek vagytok. Nem engednek vidéki városokban, erdőkben, stb. helyeken ládákat telepíteni, mondván nincs jó helyen, nem tetszik, vagy nem érdekes hely (mondja ezt pestről a gép mögül valaki...), eszetleg "mert csak" (ideológiát mindig lehet gyártani), miközben (és szándékosan nem írok ládanevet) érthetetlen és semmitmondó ládák sokasítják a fővárosi megtalálásokat... de hagyjuk ehhez a részéhez közöm nincs és nem is kell legyen...

Az alapítóknak minden elismerés, tényleg. Biztosan nagy munka és biztosan a két szép szemünkért csinálták eddig... Tényleg.. ennyire rossz biznisz volt?
De nehogymár az unokáik is abból éljenek, hogy ők voltak az alapítók és ezért sem újítást, sem jobbítást ne engedjenek be az egyesületbe... Most már nem 100-200 kesser keresgél az országban...

Ahogy azt olvashattuk szép summa folyt be a kasszába. Ennyi pénzből bőven lehet honlapot fentartani, rendezvényt csinálni, stb. Mielött a vezetés jönne nekem a fal dumával hogy milyen bonyolult a dolog, meg milyen körültekintőnek kell lenni... Hát kérem itt és most kijelentem, amennyiben megfelelő kondíciókat kínálnak ezt a részét elvállalom, csak hogy ne lehessen azt mondani "csak a szája jár". (Természetesen csak elméleti kérdés, hiszen erre a posztra sosem kérnek majd fel így ez sosem lesz kérdés).
Viszont, ahogy azt már valaki leírta, senki nem akar havi bruttó 20.000 Ft-ért a vezetés csicskása lenni, akit ugráltathatnak, akire mutogatni lehet.. és megbocsásson minden érintett, de vezetői oldalról én itt még jobbára csak arroganciát láttam azokkal szemben, akik nem voltak a klikkben (ha már itt tartunk).
Aki emlékszik egyszer már leírtam, hogy van olyan navi cég, aki az egyesület jelenlegi vezetése miatt nem támogat MGKE rendezvényt.. biztos véletlen... no comment.

Mielött nekem ugranának a pitbullok, elmondom, hogy nekem, mint cégnek sem állna szándékomban támogatni az egyesületet.. hogy miért? A vezetők hozzállása és stílusa miatt. Még ismeretlenül, első "találkozásra" is olyan arrogáns és visszautasító stílusban volt részem, hogy elmondhatatlan. Ennek ellenére azt gondolom a veszprémi rendezvény inkább hírnevet ad a geocachingnek, mint rossz hírét kelti... (ahogyan annak idején a stílust és az elutasítást ideologizálta a vezetés).


..és mégvalami, hogy egy másik félreértést eloszlassunk. A "GEOCACHING", mint szó nincs védjegyoltalom alatt. Nem is lehet. A geocaching.hu és a "geocaching.hu" logo van. Nem kell ferdíteni, fenegetni senkit sem marhaságokkal. (mint ahogyan azt nem egyszer tették már páran).
De ez nem jogosítja az egyesületet, hogy kisajátítsa a geocachinget, még ha ezidáig igazi konkurenciájuk nem is akadt.

Magyarországon jelenleg az geocachingel aki akar, az csinál geocaching rendezvényt aki akar. Ha a feje tetejére áll az egyesület, akkor is. Ez van...


Egyébként nem lenne jobb mindenkinek, h konstruktív lenne a hozzáállás? Tudom-tudom.. az veszélyes, mert pár embernek néhány év múlva már sehol sem lenne a neve... de akkor is.. a gc társadalom kedvéért esetleg? Vagy kapaszkodunk it is a székünkben, mint a parlamentben?... jellemző...
[előzmény: (27813) Walker, 2008.01.12 17:43:30]

Walkerhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 17:43:30 (27813)
Azt írtam, hogy alapvetően egyetértek, jópár dolgot én tartok olyan fontosnak mint mások. A módszerrel nem értek egyet, sem az egyesület néhány (egy-két és nem több) tagjáéval, sem azzal, amire itt reagáltam. Én más megoldáokat célravezetőbbnak látok. Csak röviden: itta listán, amit létrehoztatok jópáran jó személyes viszonyba vagytok az egyesület több tagjával. Vegyétek rá őket, hogy kényszerítsék ki az egyesület demokratikus működését. Nekik van rá lehetőségük. Csak megjegyzem, hogy egy gazdasági társaságnál 10% tulajdoni részesedéssel fel lehet forgatni a viszonyokat.
Pupunak: klikk nem egyenlő emberek bizonyes szempont szerinti csoportosításával. Minőségi a különbség
[előzmény: (27809) Gabe, 2008.01.12 17:04:01]

Gabehozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 17:04:01 (27809)
Azért dimenzinálom talán túl, mert gyakorlatilag a mainstreamet látom a listán. Oyanokat, akiknek a véleményére sokan adnak. Azzal együtt, hogy a véleményekkel alpvetően egyetértek, illetve egy jópár dolgot, amit ti igen, én nem tartok fontosnak, mégis azt gondolom, hogy nem jó az irány.

Vagyis nem jó annak az iránynak a képviselete, amivel egyetértesz?

Ennek a vége egy durva klikkesedés lesz, később talán egy káros és tartós szembenállás, mindkét, vagy sok oldal dafke hozzáállásával.

Nem lesz. Van. Az egyik oldal már régen szemben áll a többivel. Tartósan. Hogy mi a káros? Biztos, hogy Te tudod jól?
[előzmény: (27803) Walker, 2008.01.12 16:37:59]

Walkerhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 16:37:59 (27803)
Azért dimenzinálom talán túl, mert gyakorlatilag a mainstreamet látom a listán. Oyanokat, akiknek a véleményére sokan adnak. Azzal együtt, hogy a véleményekkel alpvetően egyetértek, illetve egy jópár dolgot, amit ti igen, én nem tartok fontosnak, mégis azt gondolom, hogy nem jó az irány. Ennek a vége egy durva klikkesedés lesz, később talán egy káros és tartós szembenállás, mindkét, vagy sok oldal dafke hozzáállásával. Ami nem visz előre semmit, inkább hátramozdít. Tegnap Bal3-al volt egy hosszabb telefonbeszélgetésem, ahol neki elmondtam, hogy én egyes dolgokra hol látnék megoldást de itt leírni talán túl hosszú lenne.
[előzmény: (27802) Pupu, 2008.01.12 16:21:46]

Pupuhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 16:21:46 (27802)
Talán túldimenzionálsz valamit. Ez nem "akció". Pusztán arról van szó, hogy néhányan arra a következtetésre jutottak, hogy naivan félreértettek egy helyzetet, és tagnak képzelték magukat ott, ahol nem tagok, csak balekok. Levonták a következtetést. Ettől még szépnek tartjuk a játékot, örömmel játsszuk, túlnyomók a pozitív érzések.
[előzmény: (27798) Walker, 2008.01.12 16:03:27]

Walkerhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 16:03:27 (27798)
Nem igazán értem miért jó ez az akció. Hova vezet? Mi lesz az eredménye? Egy picit dőljetek hátra, és gondoljátok át, hány százalék az amivel meg vagytok elégedve és hány százalék amivel nem ezzel a játékkal kapcsolatban? Nálam ez kb. 85%-15%. Nálatok tényleg ennyivel rosszabb az arány, hogy ilyen látványosan kell demonstrálni?
Van valaki , aki úgy gondolja, hogy ezt a sokféle részérdeket úgy tudná optimalizálni, hogy mindenki elégedett lenne? KiVi kicsit lejjebb összefoglalta a fórumon megjelent kifogásokat, ezeket mindenki magáénak érzi? És ezek tényleg olyan lényegesek mind, hogy megérnek egy ilyen demonstrációt?
Lehet hogy rosszul tudom, de úgy nagyjából 1,5 éve olvasva a fórumokat, nekem az jött le, hogy igazából egy két emberrel van baj, akik diktatórikus módon állnak hozzá a kérdésekhez, és esetenként szabotálják a meghozott döntések végrahajtását is, ráadásul a stílusukkal is sok a probléma. Ez a jó módszer a változtatáshoz? Szerintem nem. Én fenntartom a pártoló tagságomat, és áprilisban a szokásos összeget ismét elutalom.
Lehet, hogy nem leszek népszerű most, de úgy érzem, ez az út amin elindultatok több kárt okozhat a játéknak, mint az összes meg nem valósult ötlet, felvetés, kifogás.
[előzmény: (27796) jspanyik, 2008.01.12 15:15:15]

jspanyikhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 15:15:15 (27796)
Mivel szeretem és játszom ezt a játékot a tavaly novemberben lejárt pártoló tagságom az Egyesület költségeihez való hozzájárulásként meghosszabbítottam. De szeretném kinyilvánítani, hogy az alább felsorolt játékosok által megfogalmazott kritikával egyetértek és az Egyesület jobbítására irányuló törekvésüket támogatom. Ezért hozzáírom a nevem a listához!

- Bal3
- Scele
- Szab
- @david
- Mikulás
- Gabe
- SagiK
- ID=12082
- radpeter
- Csigabiga (ugyan hátravan 3 hét a tagság lejártáig, de a szándék megvan, hogy ne hosszabbítsak)
- NaSza
- Attibati
- feri60
- BiharyG
- dc3 (ha jól értlemeztem a szavait)
- lelcache
- Pupu
- Mr. Zerge
- Bandy
- jspanyik
[előzmény: (27792) Bandy, 2008.01.12 14:14:55]

Bandyhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 14:14:55 (27792)
Mi egy alapító feladata?
Kb. ugyanaz, mint egy család alapítóé!
Tanítsa meg az utána jövőket tisztességesen élni/játszani, adja meg az ehhez szükséges
szabályokat, határokat, és módszereket. Segítse a botladozókat, oktasson.
Szervezze a csapat/család életét, és keresse meg köztük azokat, akik majd továbbviszik a dolgokat. Ha jóindulattal tanítgatta őket, akkor általában ugyanúgy mint ő, de ha nem akkor dafke. Mert semmiképpen sem feladata saját pozíciójának bebetonozása, és ott magának örökre állás biztosítása. Egy nagy család sem működik, ha a családfő bebetonozott ikonként örökre magának akarja a hatalmat. Ha értelmes, ő is örül az utána jövők sikereinek, tehetségének, és nem hiszi azt, hogy ezek sosem érhetik el az Ő tökéletességét.
Mint minden hasonlat, természetesen ez is sántít, de ez az én véleményem.
Visszatérve Kivi 27771-es hsz-ára, nálam ez verte ki a biztit. Igen, alapítóink sokat tettek
a játékért, de egyszerűen jókor voltak jó helyen, és jó információk birtokában. Ezt más is megtehette volna, de éppen ők voltak ott. Ez semmiképp sem csökkenti érdemeiket, de nem jelenti azt, hogy örökre birtokában vannak a tévedhetetlenségnek.
Hogy írhat valaki ilyen lekicsinylő gúnnyal másokról, akiknek sem a céljaival, sem tehetségével nincs tisztában?
Kicsit olyan ez, mint amikor a „nagyformátumu politikus” azt mondja, hogy csinálják csak, majd hazamennek! Vagy ha jót akarsz írd meg neki, és majd ő eldönti, elég vélemény van ellene. Az fel sem merül benne, hogy nem vele képzelik el egyesek a változást? Ezt eddig tőle nem hallottam, bár hallottam más kollegájától, épp elégszer. Én írhatok hülyeséget, mert csak egy kis aktivitású ládavadász vagyok, de nem írhat ilyeneket valaki, aki egy szervezetet képvisel!
Ennek örömére, vidáman csatlakozom a sor végére, levél megy az illetékes címre…
A múltban az egyesület vezetőinek hozzáállása miatt kérték pártolói tagságuk megszüntetését, vagy emiatt nem hosszabbították meg tagságukat:
- Bal3
- Scele
- Szab
- @david
- Mikulás
- Gabe
- SagiK
- ID=12082
- radpeter
- Csigabiga (ugyan hátravan 3 hét a tagság lejártáig, de a szándék megvan, hogy ne hosszabbítsak)
- NaSza
- Attibati
- feri60
- BiharyG
- dc3 (ha jól értlemeztem a szavait)
- lelcache
- Pupu
- Mr. Zerge
- Bandy

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]