FAQ
Előzmények

Sucukahozzászólásai | válasz erre | 2010.07.06 14:40:36 (50224)
"Én még szoktam egy olyat csinálni, hogy 0 méterre állítom minden pont magasságát, mert ha a túra után letöltöm a pontokat, majd magasságra rendezem mapsource-ban őket, akkor elkülönülnek a terepen felvett, valódi magasságot tartalmazó pontok, amiket el szoktam menteni. Illetve szoktam még olyat csinálni, hogy ha beteg egy láda, de valószínüleg a helyén van, akkor -1-re állítom a magasságot."

Ez nem is rossz ötlet! Ki fogom próbálni én is, hasonlók jutottak eszembe, de még nem alkalmaztam.
[előzmény: (50221) Mengyán, 2010.07.06 14:33:12]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2010.07.06 14:33:12 (50221)
A paperless geocaching sztem jó 1 évvel később született meg, mint a legutolsó változata a GMXT-nek, tehát túl sok mindenre ne számíts. Egy biztos, ha .gpi fájlban felteszed a ládák leírását, akkor a leírás meg tud jelenni a POIk közt a láda POI adatlapján. Ezzel kapcsolatban Hajo tud neked többet segíteni. Ő írt pár programot is a témában. Az adatlapján megtalálod. Vannak programok, amivel feltehető PDA-ra a leírás., de ezeket nem használtam. HTML-ben szoktam letölteni 1-1 ládát, azt fel a telóra, bal kézben gps, jobb kézben telefon, a többit mindenki fantáziájára bízom. :-)
Saját ikont úgy tudsz adni a ládáknak, hogy letöltöd a kívánt terület ládáit, segédpontokkal. Mapsource-ban megnyitod. Ezután letöltöd ugyanannak a területnek a multi ládáit, segédpontok nélkül, de multiládák közzétett pontjaival. Szintén megnyitod mapsource-ban. Kijelölöd mindet, majd beállítod neki a multi láda ikont. Ezután jön a lényeg: Fogod, és CTRL+C - CTRL-vel átmásolod a korábban letöltött segédpontokat is tartalmazó mapsource-ba, felülírva az ott lévő pontokat. Így már a multik bármilyen ikonnal is lettek közzétéve, az általad választott ikonnal jelennek meg. Ezt megcsinálod a többivel is, ízlés szerint. Nem fogsz mindegyiknek saját hivatalos ikont találni, neked kell kitalálni, hogy pl a vituálisnak a "?" ikon jó lesz-e, vagy inkább a boríték. Esetleg a mozgóknak, ha vannak még, mehet pl a teherautó ikon (az autóval soxor a parkolóhelyet jelzik), stb. Én még szoktam egy olyat csinálni, hogy 0 méterre állítom minden pont magasságát, mert ha a túra után letöltöm a pontokat, majd magasságra rendezem mapsource-ban őket, akkor elkülönülnek a terepen felvett, valódi magasságot tartalmazó pontok, amiket el szoktam menteni. Illetve szoktam még olyat csinálni, hogy ha beteg egy láda, de valószínüleg a helyén van, akkor -1-re állítom a magasságot. Ezáltal ha kint rányomok a menj-re a Geko-n (csak a nevet, ikont, koordinátákat, és a magasságot látom, név max 6 karakter), látom, hogy -1 a magasság, tehát gondok lehetnek a célban. Pontokat feltölteni úgy lehet GMXT-re, mintha sima GPS lenne. Elindítod a PDA-n, csatlakoztatod a géphez usb-n, és meg fogja találni a mapsource.
[előzmény: (50219) NIKcach, 2010.07.06 12:35:55]

NIKcachhozzászólásai | válasz erre | 2010.07.06 12:35:55 (50219)
Felmerült bennem még egy pár kérdés a A GMXT-vel kapcsolatban:
Hogyan tudnám ikonokat variálni láda típus szerint?
Tehát hogy minden láda típusnak legyen saját ikonja?
Illetve valahogy nem lehet belerakni a láda leírást is valahogy?
(Olyasmire gondolok mint a paperless geocaching.)
GMXT 5.00.20wp használok.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]