Előzmények

Somoshozzászólásai | válasz erre | 2012.05.07 16:05:24 (62749)
Szia!
Ezen (én is) jót kacagtam! :D Mármint a panel vécéjén végzett kiegészítő tevékenységen! :))
Nos, a dzsunkateknika és a sufnituning számomra élvezetes volt (néha most is), csak a motívációm alakult át az évek alatt. Lehet gyarló vagyok, de magát a ládázást prioritásban a 8 éves lányom "épülésére" csinálom (természetre nevelés...)
Tehát számomra a pontosság és az érzékenység lett a legfőbb szempont! A mostani még az ájgónál is, Navinál is olykor a cél elött 100m-re feltolja a vérnyomásom, miszerint nincs műhold! Persze ez nem gond, ha úgy fogja fel az ember..., csak nehéz azt feldolgozni, hogy pl a gctths-nél elsőre majd másfél órát daráltunk a csalánba a picivel sikertelenül, s az apai büszkeségem csorbáját kerek szemekkel fixirozta a lurkó: most mi is van??
Akkor olvastalak benneteket először, s segített (sokat) a csere kütyümnél!
Akkor azt mondod, hogy a Dakota és az Oregon a mázt leszámítva ua. tudja?!
[előzmény: (62746) halaszkiraly, 2012.05.07 15:39:46]

halaszkiralyhozzászólásai | válasz erre | 2012.05.07 15:39:46 (62746)
:) Az jelent valamit, hogy itthon (10 emeletes panelház) 9-ik emeletén a Wc-n ülve (aminek a fala ugye nem a külső falon van) elkapja, és megtartja a műholdakat az Oregon 550-es, ugyanezt megtette anno a 300-as és a csiksz is, amíg azok voltak. Nem 100%-os az emlékem, de a Dakoták érzékenységére sem volt panaszom, valamint az eTrex H is jól fogta a műholdakat. amivel szívtam az a sima Vista volt (nem H-s) az elég gyorsan eldobta a jelet, és sajátos technikával (háromszögelés, és lerohanás) lehetett azért azzal is jól ládázni. Meg a dzsunkatech+IGO kombónak is van fílingje, főképpen amikor góliát elemekből készített háttértáppal USB-n keresztül táplálva "enyém volt a világ"
Szóval a különféle kijelzett méterek leginkább csak parasztvakítás - inkább csak tapasztalati értékek vannak. Összegezve: az újakkal bárhová el lehet indulni - elvisznek. Mély kanyonokban, sűrű növényzet alatt - esővel áztatott levelekkel fedve a régebbi érzéketlenebb chipek már őszintén eldobjak a jelet, az újak meg jó darabig tartják - aztán csak azt venni észre, hogy 1-2 pillanat alatt 30-40 méterrel odébb dobál a térképen. Nos ilyenkor helyén kell kezelni a dolgot, mert valószínű, hogy nem is a direkt jelet veszi a kütyü, hanem valahonnan visszaverődő reflexiókkal operál.
Nagyobb tapasztalattal már észre lehet venni a készüléken, hogy mikor kezd blöffölni.
[előzmény: (62743) Somos, 2012.05.07 14:40:00]

Somoshozzászólásai | válasz erre | 2012.05.07 14:40:00 (62743)
Sziasztok!
Végre összeszedtem a bátorságom, hogy nem nagyon jártasként feltegyem a kérdéseimet! :)
Barangoltam virtuálisan pár helyen (boltokban), s a sok infódömping kissé összezavart... :S
Szóval mi a véleményetek-tapasztalatotok, mennyire pontosak a kézi garmin készülékek túrázás közben? Olvastam 3m-t, 15m-t, de 30m-t is.
Vajon a belső hardverezés ugyan az lehet az antenna tekintetében egy Dakota, Oregon, netán az eTrex tekintetében?
S ha már itt tartunk, a funkciót tekintve van e differencia egy Dakota - Oregon között (most nem a sok sallangra gondolok, ami annyira nem mérvadó egy egyszerű júzernek -pl barométer, esetleg fotó), tehát konkrétan, mint céleszköz?
Reális-e összehasonlítani a készülékeket egyáltalán, ha az nem mérvadó, hogy érintőképernyős és annak nagysága, vagy nyomógombos?
A mai technikai adottságoknál lényeges-e, hogy külső (fülecske), vagy belső (rejtett) antennával bír a készülék?
Bocsánat, ha kicsit sok voltam, és előre is köszönöm ha válaszoltok! :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]