FAQ

Előzmények

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 21:17:53 (25699)
Most hogy így ezt megjegyezted, lehet hogy van igazad van. Erre nem igazán gondoltam. Amikor megláttam a friss rejtéseket, ráadásul nekünk nagyon tetsző helyeken, gondolkodás nélkül indultunk (máshová terveztünk ma délután kirándulást, a gc.hu ezt átírta.) A hév aztán nagyon elkapott Bennünket, főleg egy borzasztóan rettenetesen szörnyű hét után. Kellett valami pozitív lezárás. Ráadásul a 7 láda 10 km-es sugarú körön belül van. De nem rohanós, csak ládakeresős kirándulás volt, mindenhol elidőzve megnéztük a templomokat is (ismét, mert már mindenütt jártunk korábban), és ezen kívül más templomokat is meglátogattunk. Kicsit van azért lelkiismeret-furdalásom, legközelebb moderálom magam, de azért a Tiszába nem vetem magam.
[előzmény: (25697) Gubirobi, 2013.09.08 20:57:13]

Gubirobihozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 20:57:13 (25697)
És abból a 7 piros egyesből nem lehetett volna más környékbelinek egy párat meghagyni kis önmegtartóztatást gyakorolva? Csak, hogy más is átélhesse ezt, akinek még nem adatott. Vita helyett csak az őszinte véleményed érdekel.
[előzmény: (25694) lemente, 2013.09.08 20:36:22]

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 20:36:22 (25694)
Nos: nekünk itt Szabolcs-Szatmár-Beregben nincsenek hegyeink, váraink, kilátóink, barlangjaink, tavaink, forrásaink... Vannak viszont szebbnél szebb középkori román, gót egyházaink, festett reneszánsz virágmintás fakazettás mennyezeteink, négyfiatornyos szoknyás galériás haranglábaink, ágas-bogas barokkos szószékkoronáink. Legközelebb ilyen csak Máramarosban, Kalotaszegen, Székelyföldön vagy a lengyel-szlovák határvidéken van, de külön-külön, nem együtt. Erről sokan még nem tudnak, meg kell mutassuk ezeket Mindenkinek. Mindegyik más, mindegyik egyedi, mindegyik csodálatos, mindegyik lenyűgöző. Mindez kis területen, nagy sűrűségben: ez meg is jegyezte az akkor már néhai Rockenbauer Pál féle csapat a Kerekek és lépések Szatmárról és Beregről, azon belül Csengerről és környékéről szóló részében. Játszani viszont mi is szeretünk: rejteni is keresni is, és mi ezeket szeretnék országnak-világnak bemutatni, felhasználva akár erre a gc.hu-t. Mondjatok még egy helyet, ahol a mai délután 7 templomból 7-be (!) kérés és belépő nélkül be tudtunk menni, szét tudtunk nézni, ebből a csegöldi egyházat maga a görög katolikus plébános (!) mutatta be nekünk, 1 óra 15 percet (!) mesélve a templomról, csak azért, mert látta, hogy megállunk és meg akarjuk nézni a birodalmát, mindezt vasárnap délután, pihenőidejében (kérés nélkül és nem fogadott el pénzt). Közben tudott a játékról (spontán említette, nem mi hívtuk fel a figyelmét), mert valaki (feltehetően a rejtő, haywire) felhívta és elmondta, hogy mit szeretne, és nagyon örült neki, hogy akár ezen játék apropóján el fognak ide, az Isten háta mögé még többen látogatni és ő pedig büszkén be tudja mutatni a faluját, templomát, annak képeit, berendezését, el tudja mesélni azok történetét. Mi pedig annyira szeretjük ezeket a templomokat, hogy eddigi 2 árva rejtésünk is ebből mutat meg kettőt, ma haywire lelőtte a harmadik és a negyedik tervünket (Gyügye és Jánkmajtis), de még mindig van további négy hasonló csoda, ahová tervezünk ládát telepíteni. Ja, és ideális kerékpáros valamint kajakos vidék a miénk, akár ezekkel is lehet, sőt ajánlott a ládák felkeresése. És ha már lehet választani: inkább egy szatmár-beregi középkori művészettörténeti csoda, mint MO geoládológiai közepe...(persze ezekkel nem akartam annak rejtőjét és megtalálóit megsérteni.) Mindezt írta egy igazi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lokálpatrióta, aki megörülve az új rejtéseknek, ismét megnézte ezeket a templomokat, elolvasta az ismertetőjüket, belegondolt abba, hogy ezek az épületek itt állnak 5-800 éve, túlélve tatárt, törököt, labancot meg még nem is tudom kicsodákat, hirdetve az emberi és az európai alkotóerő helyi megjelenését és lenyomatát, megcsodálta a gót mérműves ablakokat, a reneszánsz virágos kazettákat, rengeteg élmény kapott, és nem mellékesen közben begyűjtött 7 db piros 1-est. Minden köszönet és elismerés a rejtőknek (sok munka van ezekben a leírásokban és rejtésekben), csak így tovább, abba ne hagyjátok!!!

[előzmény: (25686) Bl4st3r & Amy, 2013.09.08 17:03:50]

Bl4st3r & Amyhozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 17:03:50 (25686)
Félre értés ne essék, én KIFEJEZETTEN örülök h. most HalindaAttila és csapata gőzerővel tolja kelet-mo-t, és már tervezgetjük is a Nagy-őszi-ládalerohanásunk részleteit, de ahogy Mikulás is mindig elmondja a repteres ládáknál: biztos hogy kell MINDEN kis falucska templomához ládát rakni?? De MINDEGYIKHEZ?? Pontvadászatnak nem lesz rossz, csak basszus ez mind ládaérdemes?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]