Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:Itt lakunk mi 2.
Szélesség (lat):N 47° 38,427'
Hosszúság (lon):E 18° 50,727'
Magasság:261 m
Település:Piliscsaba
Megye:Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Fitti80
Felhasználó:Fitti80

Nyár elején az MTSZ 110 túrasorozat keretében a Piliscsabai Természetjáró Egyesület rendezett egy vezetett túrát, amin megpróbálta bemutatni tagjai többségének lakóhelyének környékét. Jól sikerült, aki eljött jól érezte magát.

Maradt még látnivaló, úgyhogy újabb vezetett túrát hirdetünk. Találkozó november 18-án (szombaton) 08:35-kor Klotildliget vasúti megállónál. Ha a vonatok késnének, várunk egy kicsit.

A teljes túra 11,2 km és ehhez +444 m szintemelkedés is társul. Majdnem körtúra lesz, ugyanis a Kisgulyánál (a rajttól 500 m-re) fejezzük be, hogy ott megvendégeljük a csapatot.

A rajtnál tud parkolni néhány autó, de lehetőleg Piliscsaba vasútállomásnál parkoljatok, ott van bőven hely, vagy gyertek vonattal.

A távot 4 szakaszra osztottuk. Készítettünk egy időtervet is, ezt igyekszünk majd tartani, de ha ez nem jön össze, az sem nagy baj. Számítsatok rá, hogy lesz két rövid, meredek emelkedő és egy meredek, morzsalékos lejtő is.

1.) Klotildliget - Gyula-pihenő (másodszor) 5,1 km 1:50

2.) Gyula-pihenő - Sas-szikla GCSASS
() 1,4 km 0:40

3.) Sas-szikla - Iluska-forrás GCPV10 (sajnos ez egy víz nélküli forrás) 2,5 km 1:00

4.) Iluska-forrás - Kisgulya 2,2 km 0:50

Várhatóan 14 órára érünk majd célba.

Útközben lakott területeket nem érintünk. Hozzatok magatoknak annyi enni és innivalót, ami kitart a célig. Ott aztán vendégeink lesztek egy kis teára és zsíros kenyérre. Öltözzetek az időjárásnak (ne az évszaknak) megfelelően és rétegesen. Akik a csapat elejével lépést tudnak tartani, azoknak minden pihenőnél lesz 20-25 percük regenerálódni. A lassabbaknak kevesebb :)

Érintjük a Pilisi kilátások túramozgalmunk egyik pontját (Gyula-pihenő), akinek van ilyen füzete, hozza magával. Aki a túrán vásárolná meg, jelezze előre.

Reméljük, száraz, napos időnk lesz, de ha mégsem, a túra akkor sem marad el!

A túrán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 40 fő jelentkezését tudjuk fogadni. Jól gondoljátok meg és csak akkor jelentkezzetek, ha el is jöttök, nehogy más elől vegyétek el a lehetőséget! Kérdés esetén írjatok e-mailt: piliscsabaite@gmail.com

A rendezvény végpontjánál lehetőség lesz a GCJARO ládát is logolni.

Az útvonaltól nem messze érinthetitek a Nagybaczoni Nagy Vilmos - a Világ Igaza GCNBNV és kicsit nagyobb kitérővel egyesületünk logóján is látható Dévényi Antal kilátó GCNKOP ládáját.

Gyertek és túrázzatok velünk!

Honlap

Jelentkezési űrlap

geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]