FAQ
1406. Velencei-tavi vízimulti (GCVtvm)

Ezt csak itt látod!

Ezt csak itt látod!

Ott lehet kenut bérelni

Ott lehet kenut bérelni

A második pont. Koo a híd alján.

A második pont. Koo a híd alján.

A tó egyetlen "nem mólós" kikötője. Mint 100 éve.

A tó egyetlen "nem mólós" kikötője. Mint 100 éve.

Levin zúz

Levin zúz

Az egyik átjáró kezdete

Az egyik átjáró kezdete

Nyugalom mindenhol

Nyugalom mindenhol

Farpofa-pihentetés az egyik pontnál

Farpofa-pihentetés az egyik pontnál

Rejtek

Rejtek

Aranyhíd

Aranyhíd

Újra a parton

Újra a parton

Ezzz azz!

Ezzz azz!

Agárdi kikötő

Agárdi kikötő

Minden korosztálynak!

Minden korosztálynak!
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 105 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.24 19:30
Megjelenés időpontja: 2006.06.27 21:30
Utolsó lényeges változás: 2022.12.14 22:48
Utolsó változás: 2022.12.14 22:49
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Kovi, Levin
Ládagazda: cherrybabe
Nehézség / Terep: 2.5 / 5.0
Megtalálások száma: 284 + 1 sikertelen + 20 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


[A láda 2,5 éve beteg, 2 éve örökbe fogadható, de azóta sem rendeződött sorsa, így - mint tartósan beteg ládát - megszüntetem. Szabályaink szerint a megszűnt láda helyett hasonló tematikájú, új ládaterv beadására van lehetőség. Admin(Fazék) 2022. dec. 14]

Négy, rejtett pontos vízi multi a Velencei-tavon
1. A fejlécben megadott koordináta, ahol a következő pont koordinátáját találod
2. Itt találod a 3. pont koordinátáját
3. Itt találod a 4. pont, azaz a láda koordinátáját
4. A láda, egy hagyományos vízálló doboz 8,5x15x15 cm

Jelszó: az utolsó ponton, a ládában található

A leírásban szereplő, letölthető -abc sorrendben követendő-segédpontok a túra ajánlott útvonalának fontosabb pontjait jelölik ki, és a nádasok közötti szűk átjárók kezdetének könnyebb megtalálását segítik.
______________________________________________________

Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra ennek a ládának az elrejtésével. Mivel gyermekkorom minden szabadidejét Agárdon töltöttem, talán érthető, hogy miért szeretem annyira a környéket és a tó vadregényes nádasait. Szüleimmel már egészen kiskoromban vitorlással, csónakkal rengeteget voltunk a vízen, később pedig az evezős edzések és azutáni tavi csavargások alkalmával fedeztük föl a nádasok közötti világot, manapság pedig egy PK-1 típusú kajakkal cirkálok -persze ha szabadidőm engedi. Ezt a gyönyörű, békés környezetet szeretném most a vállalkozó kedvű ládavadászoknak bemutatni egy 6-8 kilométeres vízi bolyongás során.
______________________________________________________

Megközelítés:
Kiindulópontnak a Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Szabadidőközpont Agárdi sporttelepét javaslom. Az idejutást nem nagyon részletezem, autóval M7/7-es utak valamelyikén vonattal pedig Agárdig kell jönni. Az Állomásról egy rövid séta a sporttelep. A bejárat koordinátái:
 N 47° 11,652' E 18° 35,675' 108 m [GCVtvm+parkoló]
Itt a szárazföldi kesserből pillanatok alatt vízikesser válhat, ugyanis itt lehet mindenféle alkalmatosságot kölcsönözni (vvsi.hu, szolgáltatások menüpont, valamiért nem linkelhető): az egyszemélyes kajaktól a tizenhárom személyes uszályszerű kenun át a vitorlásig (fényképes igazolványt kell csak letétbe tenni).
Ugyan a tavon már van egy másik láda, mégis úgy gondolom ez egy kicsit komolyabb, ha másért nem csak a távolság miatt, ezért a vízibiciklis próbálkozásról mindenkit szeretnék lebeszélni: a kölcsönzési feltételek tiltják a nádasok közé tekerést, ahol néhány helyen az átjárók amúgy is túl keskenyek a vizibiciklinek, valamint a horgászok is nagyon utálják a nemhaladó, gusztustalan színű, csattogó tákolmányokat. Igazán nem venném a szívemre, ha miattam akasztanák a horgot kessertársaim fülcimpájába...:)
Ez egy igazi kajak-kenus láda.
A téli, jégen át történő ládavadászat szintén nem ajánlott, mivel a mederben és a nádasok közelében lehetnek hőforrások, amik a megfelelő vastagságú jégpáncél kialakulását meggátolják. Persze ha már a jég eléri a 20-30 cm-es átlagos vastagságot, akkor nem lehet nagy a gond, de egyedül akkor se induljon el senki!

Az első pont:
 N 47° 11,571' E 18° 35,137' 105 m [GCVtvm-1]
meglehetősen közel van a parthoz, a kikötőtől idáig mindenki biztonsággal belejöhet az evezésbe, azonkívül így élesebb a kontraszt a part és a belső tó között. Innen már irány a nádas!
______________________________________________________
És következzenek a segédpontok, melyeket abc sorrendben követve - persze a megfelelő helyen közbeírva a láda pontjait- csodaszép helyekre juthattok el.

 N 47° 11,774' E 18° 34,778' 105 m [GCVtvm+A-Átjáró]
 N 47° 12,354' E 18° 34,778' 105 m [GCVtvm+B-Bejárat]
 N 47° 12,100' E 18° 35,346' 105 m [GCVtvm+C-Átj. kezd]
 N 47° 12,131' E 18° 35,365' 105 m [GCVtvm+D-Átj.vége]
 N 47° 12,107' E 18° 35,515' 105 m [GCVtvm+E-Átj. kezd]
 N 47° 12,289' E 18° 35,739' 105 m [GCVtvm+F-Átj.vég]
Ha néha hihetetlen is, hogy az nem csak egy nádas vagy öböl, higgyetek bátran a műszernek.
____________________________________________________

Velencei-tó - "a napfény tava"
Információ a tóról

Közép-Dunántúl kincse a Budapest és Székesfehérvár között körülbelül félúton található, a Velencei-hegység lábánál elnyújtózó bársonyos vizű Velencei-tó, mely a Balaton és a Fertő-tó után hazánk harmadik legnagyobb természetes tava. A tó már a reneszánsz idején fénykorát élte, ékes bizonyítéka ennek, hogy a kor legendás krónikása, Bonfini szerint nevét a Mátyás király udvarába érkező olasz telepesekről kapta.
Ha földtörténeti szempontból vizsgáljuk a tó korát, akkor bizony fiatalnak mondható, "mindössze" 12-15 ezer éve, két párhuzamos törésvonal között alakulhatott ki. A Velencei-tó kiterjedése ekkor csaknem háromszorosa volt mai önmagának, ám az évek múlásával a mélyebb részek fokozatosan lesüllyedtek, víz alá kerültek. Míg az így létrejött árkos mélyedést a viharos szelek egyre jobban alámosták, addig a hordalékok, a felszíni vizek és esőzések, valamint a környéken élő birtokosok újra és újra feltöltötték. A Velencei-tó tehát hol kiáradt, hol kiszáradt. Ez önmagában még nem is lett volna túl nagy baj, de az áradások és száradások között óriási (akár 150-180 cm!) vízszint-ingadozások voltak. Csapadékosabb időkben a tó szinte megzabolázhatatlannak tűnt, olykor például több száz hektár területet is elöntött; az aszály sújtotta 1960-as években pedig annyira kiszáradt, hogy homokos medrében huszárok gyakorlatoztak.

Ennek a problémának az orvoslására egyetlen hatékony recept volt csak, mégpedig a tószabályozás, mely az 1960-as évek második felében kezdődött meg. Mint minden természetes tó, így a Velencei-tó is elöregedett, az elmocsarasodás ellen komoly "utókezelésekre" volt szüksége: iszapkotrások, vízpótlások, mederszabályozások, partfal kiépítések követték egymást. A milliárdos beruházás végül meghozta gyümölcsét: a Velencei-tó vízminősége alig egy évtized alatt egy teljes kategóriát javult, hazánk egyik legkedveltebb üdülő paradicsoma lett.
A tó területe és vízszintje tehát a természet és az emberek együttes munkájának köszönhetően nyerte el mai formáját. A jelenleg 26 km2-es Velencei-tó hossza 10,5 km, átlagos szélessége 2,4 km, - mélysége 1,5 m. A sekély vízszint kedvező hatással volt a napjainkban is uralkodó, a tó egyharmadát borító nádrengeteg, illetve a partmenti zsombékosok kialakulására. A helyiek leleményességére jellemző, hogy minden egyes nádszigetre, tisztásra külön-külön nevet ragasztottak. A népnyelv adta elnevezések többsége sajnos mára feledésbe merült, csupán egy-kettő maradt fenn belőlük (Öregtisztás, Lángi-tisztás, Hosszú-tisztás, Nagy-tisztás, Vendel-tisztás, Nemfogi-tisztás, Bagoly-fészkes,stb.).
A tavat elborító sűrű nádrengeteg nemcsak környezeti, hanem megélhetési szempontból is meghatározza az itteni lakosság életét: a nádvágás, nádfeldolgozás ősidők óta keresett szakma a környéken. Ősszel kévékbe, úgynevezett nádsátrakba rendezik a betakarított és kiszárított nádat, melyek nagy részét Nyugat-Európába szállítják tetőfedő nádnak, illetve nádszövetnek.
A nádon kívül jellemző vízinövények a part menti sásfajták, a kosbor, a sziki őszirózsa, a veresnadrág csenkesz, a nádasok szélén a vízi rence, a csillárka, valamint a törékeny levelű borzhínár.
Az általában szürkés zöld színbe "öltözött", békésen csillogó tó keleti partszakaszai százezrével csalogatják a vendégeket. A partjai mentén sekély vizű Velencei-tó biztonságos strandjainak, a napsütéses órák magas számának (2050 óra / év) köszönhetően ma a kisgyermekes családok egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Gyorsan (akár 26°C-ra is) felmelegedő vize strandolásra és horgászásra egyaránt alkalmas. A vízi sportok szerelmeseinek sem kell csalódniuk; míg tavasztól őszig a Velencei-hegységről alázúduló szelek szörfözésre, vitorlázásra, kajakozásra, kenuzásra, és evezésre csábítanak, addig télen a megvastagodott jégtakarón korcsolyázni, jégvitorlázni lehet. A Velencei-tó partjainál szinte mindenütt van csónak-, szörf- és vízibicikli-kölcsönző, éhünk-szomjunk csillapításáról pedig a legkülönfélébb igényeket kielégítő büfék, bisztrók, gyorséttermek, falatozók gondoskodnak.
A nyugati részt pásztázva tekintetünkkel, egyre beljebb és beljebb merészkedve már egy lakatlannak tűnő, különleges ősi világ képe elevenedik meg előttünk: buján tekergő nádasok, nádlagúnák, nedves, párás levegő kölcsönöznek kísérteties hangulatot a tónak. Ha szerencsénk van, a felhők közül bepillantást nyerhetünk az összefüggő nádasok, nádszigetek érintetlen világába - fentről tisztán kivehetők a sűrű nádasok keskeny ösvényei, sejtelmes vízi útjai, titokzatos útvesztői, labirintusai. Talán ezt az édenkertet látták meg a Velencei-tó és a Dinnyési-Fertő nádasai felett elrepülő madárrajok is... ugyanis ez a 420 hektáron elterülő vízibirodalom a Velencei Madárrezervátum Természetvédelmi Terület, egyik utolsó menedéke a számos ritka és védett vízimadárnak. A távolról is jól hallható madárhangok elárulják, hogy a terület szárnyasok ezreinek nyújt biztonságos fészkelő-, búvó-, és lakóhelyet.
Valóban, tavasztól őszig közel ötvenféle madárfaj "beszélgetésétől" hangos a nádas. Az egyedülállóan szép természeti értékekkel bíró madárrezervátum ideális helyet nyújt otthonteremtéshez, fészekrakáshoz, költéshez, táplálkozáshoz, átmeneti "szálláshoz", pihenéshez egyaránt.
A tó különlegesen gazdag madárvilága hosszú idők óta vonzza a neves ornitológusokat, természettudósokat; járt már itt madárlesen Fényes Elek (1807-1876), Herman Ottó (1835-1914), Chernel István (1865-1922), valamint méltán híres utóduk, Radetzky Jenő (1909-1992) is. Felfedeznivaló akad bőven, hiszen az év különböző szakaiban más és más szárnyas lakók népesítik be a nádszigetek közt megbúvó madárlakta-tanyákat.
Nyáron különféle récéknek, vöcsköknek, szárcsáknak, gémeknek, bíbiceknek, lileféléknek, bakcsóknak, nádi poszátáknak, nádi ludaknak, vízi tyúkoknak, dankasirályoknak; sőt, még a ritka, fokozottan védett hófehér nagykócsagoknak is otthont adnak a biztonságos nádszigetek, a tocsogósok, a szinte megközelíthetetlen mocsaras területek. A nedves réteken bíbicek, harisok, és piroslábú cankók költenek. Szép számmal fészkelnek erre nádi dalosmadarak is: elsősorban nádirigók, fülemülék (melyek arról nevezetesek, hogy valamennyi énekesmadár közül a legszebben énekelnek), barkós cinegék, sitkék, kékbegyek, nádi tücsökmadarak. Ősszel a vadlibák összetéveszthetetlen gágogásától hangos a nádas.
Ha valakit érdekel a Velencei Madárrezervátum és a szomszédos, 545 hektáros Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület madárvilágának a megfigyelése, nem árt, ha tudja: az itteni védett madárbirodalom tanulmányozására csak engedéllyel, szakvezető vezetésével van lehetőség, de az Agárd és Dinnyés között található Chernel István Madárvárta megfigyelőtoronyból távcsővel is jól belátható.
A belső nádrengeteg madárvilága mellett a part menti nádasokban élő kisállatok gazdag állománya is megfigyelhető: békák, gőték, mocsári teknősök, vízisiklók, cickányok és törpeegerek lakják e területeket.
A festői Velencei-tó többi része a halak birodalma, és egyben a horgászok paradicsoma. Kezdetben a halászat jelentette az egyik legfontosabb megélhetési forrást a környékbeli települések lakói számára, ám a mértéktelen orvhalászat olyan pusztítást okozott a tó halállományában, hogy az 1800-as évek második felétől erősen megszorították a velencei-tavi halászati lehetőségeket, majd 1974-ben meg is szüntették a halászatot. Napjainkban a sporthorgászok örülhetnek leginkább a halakban gazdag víznek, akik számukra kiépített horgásztanyákon, pecázó telepeken hódolhatnak szenvedélyüknek. Van a tóban bőséggel ponty, busa, csuka, süllő, harcsa, balin, keszeg, dévér, sügér, amur és angolna. Errefelé nem ritkák a többkilós kapások sem; a velencei-tavi horgászás történelmében az eddigi rekordot - legjobb tudomásunk szerint - egy 58,5 kg-os busa kifogása jelentette.
A pecások egyik kedvelt horgászterülete a Szúnyog-sziget; már a part mentén sorakozó halászladikok is jelzik, hogy ez bizony az ő felségterületük. S ha mégsem rajonganánk a horgászásért, érdemes a "papával" tartanunk és áthajókáznunk a szigetre, hiszen az itteni békés csend semmihez sem fogható, étvágyunkat pedig a közeli csárdában feltálalt halspecialitásokkal csillapíthatjuk.
A selymes vizű tavat nemcsak természeti értékei, hanem ásványi anyagokban való gazdagsága, frissítő és regeneráló hatása, gyógyító ereje miatt is érdemes felkeresnünk! A víz oldott magnézium- és sótartalma az ideg-, a mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések; kénhidrogén tartalma a reumatikus bántalmak kezelésére kiváló.
Ahhoz azonban, hogy a Velencei-tavat és környékét igazán megismerjük, felfedezzük, többnapos kirándulásokat érdemes terveznünk. Minden velencei-tavi település más és más arcát mutatja meg a vidéknek: hol fürdőzőktől hemzsegő vízpart, hol dimbes-dombos-szélfútta vidékek, ritka madarakban és növényekben gazdag természetvédelmi területek, csendes horgásztanyák, hol pedig régi tájházak, érdekes kiállítások, történelmi és népművészeti emlékek várnak ránk.


A vízálló doboz maximum vízállásnál lett kihelyezve, így vízszint alá nem kerülhet.
Kérek mindenkit, hogy a visszarejtésnél különösen ügyeljen a láda tökéletes visszazárására és arra, hogy a doboz ne lógjon ki a rejtekéből.
Jó utat mindenkinek!
______________________________________________________
Ládatörténet:
2011. 09. 11. Csapatos ládakarbantartás, a koordinátákat felújítottuk, a dobozt kicseréltük.
2013. 01. 10. A ládát Levintől örökbefogadtam. igyekszem tisztességes gazdája lenni.
2018. 04. 22. A lada eltűnt, pótlásig betegre állítom, de ha valaki szeretné a multit végigcsinálni, kép alapján elfogadom a találatot.
2018. május. Dr.Lada újrarejtette a hiányzó ládát. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
2020. május A ládát betegre kellett állítanom, mert a végláda környéke át lett rendezve. Aki továbbra is késztetést érez a vizikalandra, készítsen fotót a végláda helyéről, a partszakaszról, track-röl, küldje el nekem emailben és elfogadom a találatot.

Ez egy örökbefogadható geoláda. Sajnos már 7 hónapja beteg, és a szabályaink szerint - négy hónapon túli betegállomány után és a javulás látható jele nélkül - ÖRÖKBE FOGADHATÓ. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)

(a leírás szövegét módosítottam: halaszkiraly, 2020.12.28)


Állapot: megszűnt
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (191 db): környezet: 4.90 rejtés: 4.75 web: 4.80 átlag: 4.82

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


g-tabe 2020.08.22 15:57 - Megtaláltam
Augusztus 20-ai hosszú hétvége a Velencie tó környékén.
Délelőtt a családdal kenutúra "Vizimadarak nyomában" témában az expediciovelenceito.hu szervezésében. Jól sikerült, csak ajánlani tudom őket.
Délután magányos kajakozás a láda pontjait érintve. Volt egy kis elkeveredés az 1. és a 2. pont között, de aztán megtaláltam magam :-)
Tetszett! Köszönöm a rejtést!
Asszem, a Velencei-szigeten lévő láda felkeresése nem a tervezett "drive-in" lesz, hanem kerülünk egy jót a tó keleti végében.
A mellékelt track alapján kérném a log elfogadását.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2020.08.28 22:40]

GCVtvm track 
JAck:66: 2020.08.02 17:40 - Megtaláltam
Az egész tó olyan, mint egy nagy vízi játszótér. :)
A Cserepes sziget (a 4. pont környezete) egy tájépítész számára bizonyára elbűvölő.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2020.08.28 22:40]

20200802_17392315963831095775161840968777671448
20200802_17545720200802_180959
Mikulás 2020.05.17 12:59 - Egyéb
Nem szükséges mindig "nagy dolgokat" tervezni, néha egy-egy pár órás kis evezgetés valamelyik szép tavunkon (Balaton, Fertő-tó vagy mint most éppen a Velence-tó) is csodás élményeket, kikapcsolódást kínál. Főleg kezdő kajakosonak :-) Mi Diát vittük magunkkal, akinek ez volt ez első "vizes bevetése", de azt gondolom, hogy nem az utolsó :-)
Pákozd mellett, a Szúnyog-szigetnél tettük vízre a hajókat, a Gumotex Thayat és a SUP deszkát. Már régóta nézegettem a térképeken azt a nádlabirintust, amibe ma jócskán bemerészkedtünk.
Számomra hatalmas élmény volt és bizony elkél itt a GPS és a jó térkép, ha valaki nem szeretne eltévedni, mert itt aztán el lehet! Csodaszép útvesztő. Különleges a hangulata.
A nádast végül elhagyva ráadásként még megnéztük, sőt körbeeveztük a Cserepes-szigetet, ami most nagyon másképp fest, mint amilyen nyáron volt: óriási földmunkák folynak, így a sziget csak nyomokban hasonlít korábbi önmagába. Kiváncsi lennék, hogy mi zajlik itt? Erre még a drónos felderítés során sem kaptunk egyértelmű választ :-) Ellenben hatalmas sirály kolónia vette birtokba szigetet. Sok száz talán ezer főből álló populáció. Nagyon látványos, amikor felszállnak és együtt köröznek.
Végül a komp útvonalát követve visszalapátoltunk a szúnyog-szigeti hajóállomásra, melynek egyik csücskében sikerült valamelyest elfogadható kikötőhelyet találni. Szép volt itt lenni, nagyon szeretem a Velencei-tavat! Hamarosan jövünk körbebringázni is. Ezt minden évben megtesszük, így 2020 sem lehet kivétel.

Mai kis videónk

IMG_3879Dron00037
IMG_3874IMG_3873
Dron00028Dron00030
Dron00031IMG_3884
Dron00040IMG_3880
karcsi9641 2020.05.09 14:59 - Megtaláltam
Ma végigeveztük a távot, nagyon élveztük.
Hármasban a fiammal, és az unokámmal indultunk egy vadonatúj, otthon készült kenuval. Nagyon szép időben, mérsékelt szél mellett jól haladtunk. Az első pontnál a koordinátákat gyorsan megláttuk, és már mentünk is tovább.
A második pontot némi szerencsével mindenféle nádban történő eltévedés nélkül megtaláltuk. Itt a következő pont koordinátáit már hoszabb ideig keresgéltük, mivel nehezen olvasható. Közben a hajót -mivel először ültem kenuban- majdnem sikerült a mozgásommal felborítani, de a parton lévő ismeretlen engem elkapott, igy a borulás kimaradt.
A harmadik pontot probléma nélkül abszolváltuk, de a fiamnak, aki már evezett erre, egyből feltünt, hogy itt komoly partvédelmi átalakítások történtek a közelmúltban. Ezt egy ott horgászó férfi is megerősítette. A láda természeteseen nem volt sehol, áldozatul esett a munkálatoknak.
Hazaérve fotókkal alátámasztva kértem a Rejtő segítségét, aki nagyon kedvesen elárulta a jelszót.
Köszönöm a rejtést, és a Rejtő kedves segítségét!

IMG_1014IMG_1017
IMG_1018IMG_0935
kócoska 2019.08.30 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A Madárvártáról indultunk kutyával. [Geoládák v2.2.5]

Vekonyember 2019.08.11 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Ellenszélben, de gyönyörű időben fedeztem fel a környéket. Köszi a rejtést.

feel2006 2019.07.27 16:29 - Egyéb
2011-es első megtalálásunk óta, amikor evezünk a tavon felkeressük a ládát, amolyan önkéntes karbantartásként.
Ma sem történt másképp. Látva, hogy a korábbi keresők nem találták meg a ládát, tudatosan készültünk egy új ládával és logbook és tollal. Sajnos mi sem találtuk meg a korábbi ládát.
Ez a cselekedet a mostani láda gazdával egyeztetve lett, így ma az ellenőrzés után kikerült egy újabb láda.

IMG_20190726_170511 
Mizo6869 2019.07.21 12:30 - Megtaláltam
Négyen szálltunk vízre egy túrakenuval. Az első pont rendben volt. A második ponton a harmadik pont koordinátáit felírtuk a híd aljára (rejtővel megbeszéltük). Így már az is rendben van. A harmadik pont szintén rendben volt. Sajnos a ládát hiába kerestük, nem találtuk. Nem tudom, hogy eltünt, vagy csak mi vagyunk bénák. Kérjük, a képek alapján az elfogadást.

Köszönettel: Mia, Bogi, Piki, Zoli.

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2019.07.22 07:13]

IMG_20190721_121814IMG_20190721_121806
pedro750 2019.07.13 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltam, köszi a rejtést! Loco001-el kerestük meg, neki már megvolt, így ő diktálta a tempót kajakozás közben! :-)

A90E2E88-854B-42CC-A61A-108B2534472D 
Access Denied 2019.06.15 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszi a gyors segítséget a hiányzó 2. ponti koordinátához!

Maga a túra élvezetes volt, nagyon szép helyeken evezhettünk. Legjobban a 2. pont előtti kis rejtett csónakkikötő és a C-D átjáró tetszett.

katica 2019.06.15 13:40 - Megtaláltam
Köszi! A szuper ladat es a telefonos segitseget is! :) [g:hu 1.6.1x]

Málnavadász 2019.06.10 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Már jártam a nádasban múlt évben kölcsön kajakkal, de most sajáttal vágtam neki a láda keresésének és a nádasban bolyongásnak. Bár technikai és egyéb problémák hátráltattak és pár zsákutca (zsáknádas) felkeresése is megtörtént, de végül meglett a láda. (Illetve a helye, mivel a felfújható kajakot jobban féltettem annál, minthogy közel menjek a parthoz ládát keresni.)

Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: cherrybabe, 2019.06.10 16:26]

GYEZegzug 2019.04.12 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Nagyszerű hely. Nagyszerű rejtések. Köszi szépen a lehetőséget.
Segítség nélkül nem ment volna.

tevelady 2018.09.16 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hegyo 2018.09.16 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés:. 5/Web: 5 [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2018.08.25 07:25 - Megtaláltam
Nagyszerű túra, köszönet a lehetőségért! Minden percét élveztem:)

Punawelewele 2018.08.23 21:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

pgyp 2018.08.18 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megvagy! [g:hu 1.5.4]
Április óta győzködöm a családot, hogy menjünk el evezni a Velencei-tóra, ma jött el az idő.Kenut a VVSI sporttelepen béreltünk, előre be sem jelentkeztünk, de elég nagy a készlet, így jutott egy 7 személyes nekünk is. Valahol lehetett volna más útvonalat is választani a vízen, de kár lett volna kihagyni bármelyik átjárót:-) A láda megtalálása okozott egy kis nehézséget, köszönöm a rejtő és a játékostársak segítségét és bíztatását, végül a kezünkbe foghattuk a dobozt. (Tipp: szállj ki a kenuból és a másik oldalon keresd 50 cm-en belül)keresgéléssel együtt is kicsit több, mint 2 óra alatt kényelmesen meg lehet tenni a kört, mi még maradtunk a vízen, ha már kenu volt alattunk és 3 óra után a teljes napi bérlés ugyanannyiba kerül.

kasap 2018.08.10 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Thanos 2018.08.10 11:02 - Megtaláltam
Apukámmal megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Butchman 2018.08.10 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Vándor-ló 2018.08.07 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Kár, hogy az ötletet nem kell értékelni, arra hatost adnék.
Gyerekkorom óta járom a tavat nyáron, ha jó a jég télen is. Nekem is élmény volt, hát még annak, aki először merészkedik a nádasba! Ha erre jártok, ne hagyjátok ki!
A kánikula miatt csak este 6 körül indultunk ,kétszemélyes túrakajakkal. A második pontnál már nagyon éhesek voltak a szúnyogok. Ha megnéztem volna indulás előtt a képaláírásokat, rövidebb ideig etettük volna őket:)))
Valószínűleg előlük menekülve sikerült másfél óra alatt megtenni a kört.
Köszönjük a rejtést.

geooszi 2018.07.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Kétszemélyes kajakkal evickéltünk körbe a kellemes kánikulában. Két órán belül kényelmesen visszaértünk.
Köszönjük a rejtést, a környezet bemutatását és az odavezetést! :)

Reggel 2018.07.29 11:42 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Gábor75 2018.07.15 13:07 - Megtaláltam
Ok


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (305 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]