FAQ
2559. Abonyi Állatkert (GCMZOO)

bejárat

bejárat

tisztás

tisztás

cica

cica

5 hetes a kisoroszlán

5 hetes a kisoroszlán

a királyi pár

a királyi pár

Buborék

Buborék

szép vagyok?

szép vagyok?

kedvenceim, a nyuszik

kedvenceim, a nyuszik

nyussz

nyussz

etetés, ők nagyon ügyesek

etetés, ők nagyon ügyesek

lám, a láma

lám, a láma

kukucs

kukucs

a bandavezér

a bandavezér

makicsalád

makicsalád

erdei sétaút

erdei sétaút
Szélesség N 47° 11,013'
Hosszúság E 20° 1,967'
Magasság: 93 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.20 15:45
Megjelenés időpontja: 2009.08.22 08:39
Utolsó lényeges változás: 2015.06.02 19:13
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Cila, Bajuszcica, Szeszuska
Ládagazda: cila
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 150 m
További infók: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1XFAV
Megtalálások száma: 495 + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


2015. tavasz: kedvenc állatkertünk Felsőlajosra költözött. A GCMZOO láda ezen a helyszínen ezzel értelmét vesztette, hiszen az állatkert nélkül csupán a város széli bozótost mutatja be, Abony bemutatására pedig GCABAN és GCKVTA kiválóan alkalmas. Köszönjük mindazoknak, akik ládánkat fennállása 5 és fél évében felkeresték, köszönjük a dicsérő szavakat és szép fényképeket, reméljük, sikerült maradandó élményeket okoznunk. Az állatkert Felsőlajoson az év minden napján várja a látogatókat. Ott a ládát nem kívánjuk feléleszteni, ezt a lehetőséget nyitva hagyjuk rejteni vágyó kessertársaknak :)

Az eredeti ládaleírás:

2014 december 28.: a láda beteg. Barbárok tönkretették a rejteket. Gyógyítani csak tavasszal lesz lehetőségem. Addig is végszükség esetén fényképes találatokat elfogadok.

WAP:
19x13x6 cm méretű doboz a park területén kívül!!!

[Rejtés][Megközelítés][Nyitvatartás][Belépődíjak][Egyéb][Megtalálások]


A ládába TravelBug elhelyezhető.


A ládarejtéssel az Abonyi Állatkertbe, hivatalos nevén Abonyi Állat- és Szabadidőparkba szeretnénk invitálni, mely hitvallása, látnivalói, programjai és szolgáltatásai révén az állatkedvelők és gyermekes családok számára szinte kötelező program, de mindenki másnak is kellemes, akár egész délelőttös vagy délutános kikapcsolódást nyújt, mi visszatérő látogatói vagyunk.

A láda elhelyezésének külön aktualitása, hogy a Parkban - már nem első alkalommal - 2009. július 6-án kisoroszlánok születtek, felnőttként is felejthetetlen élményt nyújt a velük testközelből való megismerkedés. Sajnos a kisoroszlánok már elkerültek az állatkertből (2009. okt.), de biztos, hogy lesz még hasonló lehetőség, érdemes figyelni a Park weblapját.

2010 április: Shone, a kisoroszlán már látható és simogatható. Minden nap 11, 14 és 16 órakor találkozhattok vele, de mindig a hangulatától függ, hogy meg lehet-e simogatni.

2011. április 11-én született Zuri, a legifjabb oroszlánfiú. Minden nap 11, 13 és 16 órakor van simogatási idő, kedélyállapottól függően. A másik fő látványosság a két szibériai tigriskölyök, Teodóra és Szibír, őket webkamerán is figyelhetjük.

2012 május: három szibériai tigriskölyök érkezett. (Köszönjük EndreiTeamnak az infót!!!)
2012 szeptember: Sajnos, simogatni már nem lehet őket: "Nadinka, Reika és Jana, a három szibériai tigriskölyök birtokba vette új, nagy kifutóját. 2012 augusztus 18-tól már egész nap, folyamatosan láthatók, illetve webkamerán keresztül is megtekinthetők. Testsúlyuk meghaladta a 20 kg-ot, komoly növekedésnek indultak, ezért már nem simogathatók."

2014 június: minden délelőtt 11-kor és délután 4-kor láthatók, és ha kedvük engedi, kézbevehetők a fehér oroszlánkölykök :) "Ez a két pici ritkaság, NALA és MOMBASA 2014. április elsején születtek Olaszországban. A fehér oroszlán az egyik legritkább állat a világon. Összesen alig több, mint kétszáz egyed él a világ állatkertjeiben. A szabad természetben Dél Afrikában már 1994 óta kihaltnak tekinthető. Oka a fékezhetetlennek tűnő orvvadászat. Ezért mi is nagyon óvjuk, vigyázunk rájuk. TEHÁT MIKOR HOZZÁNK INDULNAK KÉRJÜK, AZT VEGYÉK SZÁMÍTÁSBA, HOGY A MEGSIMOGATÁSUKAT GARANTÁLNI NEM TUDJUK, viszont törekszünk arra, hogy mindenki közel kerülhessen hozzájuk."

Természetesen sok más állatot tanulmányozhatunk, máshol ritka lehetőségként etethetünk kézből, vagy akár simogathatunk, a fiatal egyedek közül a kisoroszlánokon kívül kiemelnénk Buborékot, a nílusi vízilóbébit. (A nyuszik, lovak, kecskék kézből való etetése után visszatérhetünk a büfé melletti csaphoz kezet mosni :) )

A Parkban lehetőség van sétakocsikázásra, lovaglásra többféle lovon - nagyon barátságos árakon -, a szabadtéri nyársaló- és főzőhelyek ingyenes igénybevételével sütés-főzésre, s míg az étel elkészül, a gyerekek a játszótéren vagy a Park erdős területén tölthetik az időt, a focipálya méretű tisztás labdajátékokra vagy egyéb sportolásra csábít, ugyanitt légvárban is ugrálhatnak a kisebbek.

A Park területe gyakran ad otthont különféle rendezvényeknek és táboroknak, ars poetica-járól, rendezvényeiről és tudnivalóiról a Park weblapján olvashattok részletesebben.

Az állatkert látogatása mellett Abony idegenforgalmi nevezetességeinek (Falumúzem, a megújult külsejű Beöthy-Kazinczy kúria [Kazinczy emlékhely - Nagykőrösi út 10.] és más még felújításra váró kúriák), és természeti látnivalóinak (Kaszáló erdő - Európa legnagyobb és védett kékvércse telepe), felkeresésével tehetjük teljessé a napot, vagy akár csobbanhatunk természetes ásványvízű strandfürdőjében. A horgászatot kedvelők több természetes és mesterséges tó közül válogathatnak kedvükre. Ezekről a lehetőségekről Abony honlapján tájékozódhattok. Érdemes felkeresni a két másik abonyi ládát, GCABAN-t és GCKVTA-t is.


Rejtés

A láda  N 47° 11,013' E 20° 1,967' 93 m [GCMZOO+Láda] eredetileg a park területén volt, de mivel annak területe kisebb lett, így jelenleg a park területén kívülre esik. Amíg a láda a fizetős részen volt, egy parkon kívüli miniláda nyújtott lehetőséget az "ingyenes" megtalálásra, de ezt 2013. június 28-án megszüntettük.

Ha csak a láda érdekel, akkor indulj el a 40-es úttal párhuzamosan az étterem mellett, és az első szekérút szélességű "ösvényen" menj be. Innen már a GPS vezet :) A láda nem talajszinten van. A rejtés helyéről kérjük ne tegyetek fel képeket.


Megközelítés

Cím: 2740 Abony, Bajtárs út 1.

A Park a GCNULL-tól ~90 km-re, Szolnoktól 11 km-re található. Az Abonyt átszelő régi 4-es úton Abony Szolnok felé eső szélénél mindkét irányból jól észrevehetően ki van táblázva,  N 47° 11,032' E 20° 1,847' 92 m [GCMZOO+Letérés] itt kanyarodjunk le a bejárat felé.
Budapest felől közelítve érdemes a 4-es (E60) útról Abony előtt pár km-re a 40-esre letérni, vagy ha továbbmegyünk, Abony magasságában az újszilvási, 2009 augusztusában felújított, így már kiváló minőségű :) bekötőútról érkezhetünk a városközpontba, itt balra kell fordulni.
A 40-es úttól 150 méterre található a bejárat  N 47° 10,925' E 20° 1,857' 94 m [GCMZOO+Bejárat és Parkoló]. Ingyenes parkolás a bejárat két oldalán a kerítés mellett lehetséges.

A Szolnok felől menetrend szerint közlekedő buszjáratok megállója a park közelében van.

Természetesen kerékpár is bevihető.


Nyitvatartás

A Park minden nap 8:00 - 18:00 óra között látogatható, de zárás után sem kergetnek ki.


Belépődíjak

Az állatkert és park teljesen magán kezdeményezésű, így minden állami és más egyéb támogatás nélkül a belépődíjakból biztosítja működését, az állatok ellátását.
belépődíjak


Egyéb

2009.08.24-étől a láda a .com-on is kereshető, TravelBug és egyéb csecsebecsék helyezhetők bele.

Legalább mi, kesserek figyeljünk légyszi, hogy árnyékosabb helyeken ne vakuzzuk szembe az állatokat, automata módban ha lehetséges tiltsátok le a vakut.
(EndreiTeam fantasztikus videója jól szemlélteti a helyzetet)

Az állatkert, legalábbis a fő része a közeljövőben Felsőlajosra költözik. Abonyban csak az állatkert kisebb része, néhány állat marad. Addig is a láda zavartalanul látogatható.Mindenkinek kellemes időtöltést kívánunk!
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (336 db): környezet: 4.47 rejtés: 4.58 web: 4.61 átlag: 4.55

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


BöbeSanyi 2014.12.28 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zolee@ 2014.11.09 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Családi ládázás közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Az állatkert szép.

Bovkati 2014.11.09 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönöm a rejtést...

laszloze 2014.11.08 10:50 - Megtaláltam
Miskolci őszölésünk folyamán ejtettük útba ezt a ládát. Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2014.11.07 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam Köszönöm a lehetőséget!

sorx 2014.11.07 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

davmaros 2014.10.31 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

medike75 2014.10.25 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm :)

ZoliQua 2014.10.25 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Vironia 2014.10.25 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönöm!

cipollino 2014.10.25 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.79
Megvan!

Párduc50 2014.10.17 15:30 - Megtaláltam
Köszi a remek ládát! Öltöny, esernyő a szakadó esőben, érdekes látványt nyújthattam :-)

brfamily 2014.10.12 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönönjük a rejtést, nagyon kulturált! Köszönjük a rengeteg infot is!

ludvig 2014.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Aki szemfüles és protekciós az tud fehér oroszlánt símogatni

emmerwald 2014.10.05 10:00 - Megtaláltam
Ok

EmesESE 2014.09.28 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Megtaláltuk.
Köszönjük.
Szeretem az ilyen rejtéseket, kulturáltak, nem áznak be, nem koszosak.
Az állatkertbe most gyerek nélkül nem mentük be, talán legközelebb.

Mivol 2014.09.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Jó volt az állatkert, jófejek az állatok. :) Nagyon lelkes követői lesznek az embernek egy-egy szem zoo-csemege után... :) Utána a keresgélés is sikerült, bár a gps nem volt túl együttműködő valamiért... párszor körbevitt, mire eljutottunk a célig. Viszont a rejtés maga nagyon profi. :) .com-os TravelBug-ot is tettünk bele, vigyázzatok rá! :) Köszi!

aranyalmafa 2014.09.16 14:34 - Megtaláltam
+van! Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Parmerozpazepan 2014.09.11 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Toll nincs a ládában. Tessék rendesen rátenni a ládafedelet.
A rejtés jó.

ellfelek 2014.08.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Sajnos most a kis oroszlánokat nem lehetett simogatni, de így is megérte egy kirándulást tenni ide. Láttunk pár lusta tigrist, nagy fogú lámát, két kétpúpú tevét, sok szárnyas jószágot... Találtunk szép páva tollat és egy geoládát... :) Az állatokat simogattuk (na nem a vízilovat), a ládába meg raktunk tollat. De nem páva tollat :)
Köszi a rejtést!

 
Zergi 2014.08.07 14:58 - Megtaláltam
Fogtam!

bekeny 2014.08.02 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gyepmester 2014.08.02 06:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Toll nem volt a ládában/sajnos nálam sem/ ezért a log füzetbe nem tudtam beírni :-( [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsuuu 2014.07.31 00:00 - Megtaláltam
Debrecenbol hazafele 2.
Koszi

sanzi89 2014.07.29 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam!

[wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (514 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]