geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Piáshozzászólásai | válasz erre | 2015.01.20 11:51:35 (3417)
Tisztelt "Kollégák"! Nem tartom jó 5letnek a mindenáron történő ellenőrzés, túlszabályozás irányába történő elmozdulást. A játék/sport élvezetét, értékét veszti el a sok szabály, megkötés által. A GC eredeti célja a ládák megkeresése, a hozzá kapcsolódó hely megtekintése. Maradjunk meg ennél az eredeti célnál! A kupa elsősorban a multik megkeresésére inspirál, melyeket egyébként, mint pontvadászok, esetleg nem keresnénk meg, mert egy pontot jelent a "hagyományos" játékban. A kupa így nagyon jól kiegészíti az eredeti célkitűzést. Igen, jogos, hogy az olyan ládákat, melyeket még nem talált meg a "versenyző", keresse is meg, ne csak elrohanjon mellette. Ez nem túlszabályozás, be lehet tartatni, hiszen a megtalálás ténye könnyen, egyértelműen ellenőrizhető. A már megtalált ládákat újra logoltatni, egyéb logot megkövetelni a ládaoldalon, - véleményem szerint - nem túl jó ötlet, hiszen az ellenőrzése rendkívül munkaigényes, és könnyen megkerülhető. Szemelőtt tartva az eredeti célt, így minden láda legalább egy alkalommal megkerestetne. Van néhány kivétel, amin érdemes lenne talán elgondolkodni..., ilyenek azok a "városi multik", amelyeknek pontjai a városon belül helyezkednek el, de záróládájuk gyakran 5-6 km-rel odébb, "terepen" helyezkedik el. Ezeket életszerűen a városban történő gyaloglás után, némi autózás árán szokás keresni. Egy, már amúgy is 10 km-es gyalogos "kör" után, nem biztos, hogy ésszerű a fennmaradó egy pontért még egy 10-est ráhúzni. Ilyenkor is lehet feltétel a megtalálás, de ne kelljen a "kilógó" pontnak is szerepelnie a gyalogos track-ben. Az egyéb "okosságoknak" tényleg jó lenne elejét venni, mint pl. a "ki-be kapcsolgatás". Az "esélyegyenlőség" latolgatása sem hinném, hogy célratörő lenne, ugyanis mindíg, minden sportban előnyt élvez a gyakorlott, helyszínt ismerő versenyző az újonccal szemben. Teljes esélyegyenlőséget nem lehet létrehozni, részlegeset meg sok szabályzóval, megkülönböztetéssel nem célszerű, nem használ a játék élvezetességének.
[előzmény: (3407) Attibati, 2015.01.15 21:28:32]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2015.01.15 21:28:32 (3407)
Nincs eldöntve, kicsit érleljük még az ötleteket, aztán majd szavazunk.
Ha jól figyeltem, eddig a következő javaslatok hangzottak el:
1.) Elegendő csak a pontok megközelítése 20 méteren belül, nem szükséges megtalálni a ládát.
2.) Ua. mint az első kivéve a rejtett pontokat.
3.) Súlyozzuk a találatokat, az új megtalálásért 1.2 pont az ismételten felkeresett ládáért 1 pont járna (a multiknál multipontonként)
4.) Az idén még legyen a 2. verzió, jövőre viszont térjünk vissza az eredeti koncepcióhoz, azaz minden hagyományos megtalált ládába logolni kelljen.
5.) Már az idén térjünk vissza az eredeti koncepcióhoz.
[előzmény: (3406) Gábor75, 2015.01.15 19:53:39]

Gábor75hozzászólásai | válasz erre | 2015.01.15 19:53:39 (3406)
Lesz erről szavazás vagy már el is van döntve?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.