geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2015.12.11 16:52:33 (3638)
A "pipázgatás" lehetősége - szerintem - felesleges", és a "szűkíteni kellene a feltöltési idő-intervallumot" szigorítások feleslegesek.
A pipázás nélkül lényegesen kevesebb feltöltésem/kilométerem lenne. Hosszabb túrák alkalmával kellene vinni a laptopot? A telefon-gps kapcsolat már megoldott? A térérő sem gond, csak talán Börzsönyben.
Az eredmények alapján kb. három embert érintenek a felvetések. Nem lenne szerencsés miattuk kitolni a többi 30-40 játékossal!
[előzmény: (3636) Piás, 2015.12.11 13:45:48]

Piáshozzászólásai | válasz erre | 2015.12.11 13:45:48 (3636)
Kedes Játékostársaim!

0. Szeretnék (még1x) gratulálni a játék minden résztvevőjének, aki akár csak 1 pontot is elért a kupában, hiszen "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos", hogy az olimpiai szlogent idézzem.

1. A verseny 2015.11.30-án 23:59:59-kor véget ért, ettől kezdve a végeredmény adott volt. Minden résztvevő annyi pontot gyűjtött, amennyit akart, amennyire képes volt, amennyire ideje, illetve anyagi erőforrása volt. Ezek alapján a verseny befejeztével - szerintem - nem beszélhetünk taktikáról. Az adagolt feltöltés csupán az érdeklődés fenntartására, csigázására volt alkalmas. Ez, - hogy Shakespeare-t idézzem -, "much ado about nothing", azaz, sok hűhó semmiért, de semmiképpen nem sportszerűtlen, vagy elítélendő.

2. A verseny során taktikázni, - ha a játékszabályok ezt lehetővé teszik - egyáltalán nem sportszerűtlen, etikátlan. Ma minden sportágban, a Forma-1-től a sakkig létezik taktikázás. Manapság ez teljes mértékben elfogadott.

3. Kedves Blue Mali! Azt állítani, hogy "Semmi taktika nem volt" versenyzésed során, - enyhén szólva is - nem teljes egészében fedi az igazságot. Bizony taktikáztál! A trackeket csak az utolsó pillanatban töltötted fel, a megtalálásokat csak akkor jelentetted be, amikor az szükségessé vált, dezinformáltál... "már nem is keresünk". Mi ez, ha nem taktika? Persze, a nyilvánosságra került információk elemzése alapján eléggé nyilvánvaló volt, merre jártál, mit kereshettél meg, körülbelül mennyi pontod lehet. Ezért ez nem érintette a játékostársakat negatív módon, feltéve, hogy elemezték tevékenységedet. Azonban, aki "becuclizta" a taktikádat, hátrányos helyzetbe kerülhetett. Ismétlem: a taktikázásban semmi kivetni valót nem találok, csupán abban, hogy azt állítod, hogy nem tetted.

4. Talán nem lenne minden haszon nélkül való a jövő évi versenyben módosítani a játékszabályokat, szűkebb teret engedve a taktikázgatásnak. A "pipázgatás" lehetősége - szerintem - felesleges, igaz, mióta ellenőrizhető, látható nem is él vele igazán senki. Meggondolandónak, jónak tartom Gabor75 5letét, hogy szűkíteni kellene a feltöltési idő-intervallumot. Kiterjeszthető lenne ez a verseny egészére, nem csak az utolsó napra. Mindenkinél vannak kütyük, amivel az internetes adatkapcsolat elérhető. Nagyon kevés olyan hely van, ahol a mobil internet nem elérhető, nincs wifi sem, vagy drága az adatkapcsolat (pl. külföld). Ezen esetekben a "bíró" elfogadhatná a később feltöltött trackeket.

Végül 1 személyes köszönetnyilvánítás: szeretném megköszönni Dr.Lada-nak a sok segítséget, amit versenyzésem során nyújtott, nélküle nem érhettem volna el ezt az eredményt. Több esetben eljött velem, személyesen segített, máskor ládatervet csinált, telefonos segítséget nyújtott, végül, - mikor már úgy gondoltam: feladom - többször rám rivallt: "mennyé' vazze!". KÖSZÖNÖM!

A következő évi versenyben is Veletek......, pontokra fel!
[előzmény: (3630) Blue Mali, 2015.12.09 20:12:18]

Blue Malihozzászólásai | válasz erre | 2015.12.09 20:12:18 (3630)
Kedves Karathl!

Köszönöm a gratulációdat! Nem tudom hogy milyen taktikáról írsz, hisz november 30.-a után nincs értelme taktikázni. Előtte lehet taktikázni, de szerintem menni kell, és kupázni, vagyis gyűjteni a pontokat, kilométereket, élményeket. Trekkeket miért nem? De töltöttem, de mindennap 1-et! Legalább volt izgalom! Egyébként itt jegyzem meg, hogy Rajtad kívül ez nem szúrt szemet sem Piásnak, sem Sagabinak! Kérlek ne hibáztasd magad, mert nincs miért. Semmi taktika nem volt, csak mentem, gyűjtöttem a pontokat. Ismét egy halk megjegyzés: * december 1-jétől indult a 2016-os kupaszezon, és június 30.-ig nem kell feltölteni az addigi trekkeket, így ha indul számodra szimpatikus gyalogos kupázó, kérlek időben figyelmeztesd a "Blue Mali taktikára"!

Mellesleg köszönöm hogy figyelemmel kíséred a gyaloglásaimat!

További szép évet, sok szép ládaélményt kívánok Neked!

Blue Mali

* Természetesen nem fogom "tartalékolni" a trekkeket!
[előzmény: (3619) karathl, 2015.12.09 12:02:19]

karathlhozzászólásai | válasz erre | 2015.12.09 12:02:19 (3619)
Gratulálok, hogy a tavalyi taktikáddal, hoztad az idén is az első helyet. Engem csupán az zavar és zavart tavaly is, hogy miért nem töltötted fel a trekkeket a versenyt lezáró napot követően.
Én sajnálom Piást, de igazán Sagabit, akiket sikerült a dobogón megelőzni. Balsejteim beigazolódtak, ezért hibáztatom is magamat, hogy a végig vezető Sagabit miért is nem figyelmeztettem Blue Mali taktikájára. Az eredmény maga a bizonyítás. Qued.
[előzmény: (3615) Blue Mali, 2015.12.08 21:52:04]

Blue Malihozzászólásai | válasz erre | 2015.12.08 21:52:04 (3615)
Ha már homár...

Nos köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a gratulációkat!
Hosszú-hosszú írást ne várjon senki.

Isten igazából augusztus közepén kezdtem az "igazi" kupázást, és révbe értem.
Meggyőző vagy sem? Szerintem igen, a "végjáték 8 mindennapi menésből állt!
Voltam a Börzsönyben, tehát nem városi kupázás....

Kilométerem több lett mint tavaly, de sajnos a pontom nem érte el az 1000-t! Ezen jövőre (idén) javítanom kell! Ismét jó helyeken jártam, jártunk! Köszönöm a rejtők, kesserek segítségét!
----------

Továbbá;

Gratulálok Griffnek, szerintem szépet, s jót ment! Eldöntötte, megcsinálta!
Gratulálok Befinek, és Tudo-nek! Szép volt Fiuk!
Gratulálok az összes kerékpárosnak, mert tekerni jó!

Gratulálok Piásnak, a fantasztikus végjátékért, szépet, s velőset ment!
Gratulálok Sagabinak is, külön a legtöbb kilométerért is!
Gratulálok a sok gyalogos kupázónak, mert menni jó!

És akkor a Nők is! :)

Gratulálok Lopakodónak a női 1-es kerékpároshoz!
Gratulálok rosie77-nek is, és Pajzsikának!
Itt halkan jegyzem meg, hogy nagyobb izgalmat vártam a Nőktől, de sebaj majd jövőre! :)

Gratulálok Piroskaa1-nek a női 1-es gyalogoshoz! Nem volt semmi a végjátéka, kitartó csaj!
Gratula Lopakodónak! Ancsnak is, aki fantasztikusat ment, és szép helyeken járt, így Ő a legtöbbet gyalogolt Nő! :)

Nem utolsó sorban Kisgriffnek is aki juniorban összetettben Első! Gratula!!!


Ismét jó kupaév volt!

Köszönöm Attibatinak az alapítást!

Jövőre ugyanitt, veletek!
Blue Mali

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]