geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 16:44:30 (48487)
A közszolgálatiság definíció szerint: nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen a közhasznú szolgáltatásaiból. Ezt a közhasznú profilt a gazdasági társaság menedzsmentje alatt is megőrizné az oldal, mert ismétlem (és ezt tessék véresen komolyan venni, mivel amúgy kőkemény üzleti érdek is lenne, hogy így legyen): "annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak."

Egyébként az oldal érdeke nem ez, és hogy fejlődjön? Ezen kívül a játékosokat mennyire érdekli, hogy 1%-ékból, vagy hirdetésből finanszírozza magát az oldal. Néhányotokat nyilván érdekli, de ettől még nem feltétlenül kell úgy is lennie a dolgoknak. Az, hogy a játékban magában mennyire vagyok aktív jelenleg, nem árul el sokat arról, hogy mit tudok tenni az oldallal a jövőben. Az, hogy 2001-től 2004-ig a semmiből hová tudtam néhány barátommal az oldalt vinni, szerintem annál inkább mond valamit.
[előzmény: (48482) Mikulás, 2010.04.14 15:57:16]

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:57:16 (48482)
Legalább színt vallottál! Ezek szerint Te már ellene fordultál a közhasznúságnak is meg az egyletnek is. Egyet nem értek: miért nem lépsz ki akkor az egyesületből? Miért nem alapítasz KiVivel meg a rejtőzködő (jellemző!) harmadikkal egy kft-t és hagyjátok el a játszóteret, amin egyébként évek óta nem játszol, nem vagy aktív! Miért lett most évek múlva ilyen fontos neked a gc.hu léte és boldogulása?? Ez így - hogy nem vagy aktív játékos - abszolút módon hiteltelen. Ha egyesületi tag lennék az alábbi hozzászólásod alapján azonnal kezdeményezném az egyesületből való kizárásodat, mert egyértelműen szembe mész az egyesület alapszabályával és a közhasznúsággal! Ez az egész egy nonszensz...
[előzmény: (48480) kumin, 2010.04.14 15:05:43]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:05:43 (48480)
Tisztelt Játékosok!

A MGKE berkein belül húsvét óta vezetési válság van, ami annyit jelent, hogy többen a tevékeny tagok közül jelentősen és eddig kibékíthetetlenül ellentétesnek tűnő módon képzelik el az oldal jövőjét. Nekem az így kialakult helyzetre a válaszom a következő volt: miután az egyesületről története során többször, és számomra immár véglegesen bebizonyosodott, hogy nem alkalmas szervezeti keret egy ilyen profilú oldal üzemeltetésére, javaslom az MGKE feloszlatását, és azt, hogy az oldal üzemeltetését egy általam vezetett gazdasági társaság vegye át annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak. Mindez technikailag és szervezetileg is teljes szakítást jelentene a mostani háttérrel. A tuhu, a POI-k nagy része is maradna a mostani szerveren, amelyet a tuhu üzemeltetői kapnának meg, és innentől a saját belátásuk szerint működtetnék.

Az egyesületi tagok közül jelenleg aktívan KiVi és passzívan egy további tagtárs támogatja ezt az elképzelést, a többiek több különböző tervvel jelentkeztek, amelyek az egyesület megmaradására építenek, ám egyik sem rendelkezik jelenleg elegendő támogatottsággal ahhoz, hogy többségi döntésként kijelölje az egyesület további jövőjét. Az egyesület alapszabálya, de bármilyen demokratikus közösség működési módja értelmében a jelenlegi válságból az lesz a kivezető út, amelyben a jelenlegi tagság többsége egyetért, és ezt egy rendkívüli közgyűlésen szavazatával megerősíti. Tudom, hogy itt a fórumon van egy aktív csoport, amely szeretné, ha akarata érvényesülne az egyesület jövőjének formálásában. Tudom, hogy ők hisznek az egyesületi formában, és úgy hiszik, hogy taggá vagy vezetővé válásuk esetén jobb munkát tudnának végezni nálunk. Nem kétségbe vonva lehetséges igazukat, csak azt szeretném nekik jelezni, hogy ezzel az oldallal, amíg az egyesületi jogi keret korlátai között mozog, az, és csakis az fog történni, amit a jelenlegi tagság többsége végül kézfeltartással elfogad. Ennek a kijelentésnek a realitását az utóbbi években magam is keményen megtapasztaltam és megtanultam, így jutottam el a fent vázolt, feloszlatást javasló válaszig, vállalva ennek minden népszerűtlenségét egyesületen belül és kívül egyaránt.

Kérem, hogy mielőtt az első dühből megfogalmazott hozzászólásaitokat billentyűzetbe vernétek, ez utóbbi mondatok jelentésén, és az ebből fakadó mozgástér szűkösségén törjétek kicsit a fejeteket. Nincs olyan válasz, hogy „akkor vegyetek fel minket, és mindent helyre teszünk”, mert a tagfelvételhez az elnökség egyhangú döntése kell, e szabály megváltoztatásához pedig a tagság háromnegyedének az egyetértése – ehhez ajánlott irodalom: a legutóbbi közgyűlésünk jegyzőkönyve. Egyetértés jelenleg sem az elnökségben, sem a tagság körében nincs semmiben, így az ilyen, nyilvánvalónak tűnő válaszok realitása is minimális.

Itt nincs vége a történetnek, és amint további fejlemény keletkezik, igyekszünk ezen a helyen tájékoztatni Titeket. Addig türelmeteket és megértéseteket kérem. Az oldal természetesen minden probléma nélkül működik tovább, aki nem jár itt a fórumon, csak egyszerűen geokesel, észre sem veszi, és reményeim szerint észre sem fogja venni, hogy történik valami a háttérben.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]