geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Nivás Dömehozzászólásai | válasz erre | 2010.04.17 19:50:16 (48924)
Kedves kumin!
Nem vagyok egyesületi tag, csak egy egyszerű kesser, aki csak a rendszer előnyeit élvezi, ezért nem vagyok befolyásoló tényező, de véleményem van, külsősként (igen, ilyenkor mondják: "kibicnek...").

Egy mondatod keltette fel figyelmemet: "Az, hogy a játékban magában mennyire vagyok aktív jelenleg, nem árul el sokat arról, hogy mit tudok tenni az oldallal a jövőben."

Nem szeretnélek bántani, de mindenféle külső buzdítás nélkül, csak a kommenteket olvasva is ellened "hangolódtam" (valószínűleg csak a lázongók írnak ide). Köszönöm, amit a kezdetekben tettél a játékért és amit máig elkövetsz, de minden bizonnyal többen (akár aktív kesserek) is megtennék ugyanezt. Dicséretes dolog, ha valaki olyan dolgot támogat, amit ő már aktívan nem művel.

Egy hasonlattal tudnám a legjobban leírni, hogy látom én a dolgokat:
Falusi focicsapat edzője, aki egyben az alapító, két kezével építette a focipályát, hogy a falu népe játszhasson. A csapat lassan gyarapodik, sikert-sikerre halmoz, egyre feljebb jut a bajnokságban, megnyeri, feljebb lép és így tovább... Emberünk munkájának köszönhetően létrejön egy olyan potenciál, ami már pénzt is termelhet. Eleinte még ő is játszott, később egyre elfoglaltabb lett, és már csak a pálya mellől építi a csapatot. Fáradhatatlanul. Egyszer azonban rosszul aludt, megébredt és hirtelen megfordult a fejében, hogy nem elég a meglévő szponzor (példánknál maradva mondjuk az egykori téesz) hoznának ide pénzt nagynevű cégek egy kis reklámfelületért, igazoljunk profi játékosokat, de csak azokat, akik tetszenek nekünk. Válasszuk le az utánpótlásképzést, csináljunk egy bentlakásos fucisulit. Jó befektetés.

Közben a falu lakói kiszorultak a keretből, már nézőként sem járnak a meccsre, pedig ígéretet kaptak egy új stadionra, fedett lelátóval, ingyensörrel. Ők csak rúgni szeretnék a bőrt, és lehet, hogy vesznek egy területet, bevetik fűmaggal, leszúrnak két-két botot, és mintha mi sem történt volna, folytatják azt, ami örömet okoz számukra.

Elnézést, ha túlságosan személyeskedő voltam, nem ez volt a célom. Én csak egy lelkes amatőr vagyok. Példánknál maradva: egy néző, aki jobban szerette a régi meccseket, ahol még lehetett szidni a bírót, akkor is, ha helyesen döntött, esetleg a helyi aranylábú csatárnak szétment a csukája és szponzor híján gumicsizmában állt ki a következő meccsen és vágott egy mesterhármast.
Tudom, idealista vagyok, ugyanakkor aggódok a magyarországi gc jövőjéért, valamint mindazért, amivé kinőtte magát, a Te hathatós segítségeddel, megkérdőjelezhetetlen erőfeszítéseiddel. Sok sikert a továbbiakban, remélem találtok valamiféle kompromisszumot.
Üdvözlettel: Nivás Döme
[előzmény: (48539) kumin, 2010.04.14 15:05:43]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.14 15:05:43 (48539)
Tisztelt Játékosok!

A MGKE berkein belül húsvét óta vezetési válság van, ami annyit jelent, hogy többen a tevékeny tagok közül jelentősen és eddig kibékíthetetlenül ellentétesnek tűnő módon képzelik el az oldal jövőjét. Nekem az így kialakult helyzetre a válaszom a következő volt: miután az egyesületről története során többször, és számomra immár véglegesen bebizonyosodott, hogy nem alkalmas szervezeti keret egy ilyen profilú oldal üzemeltetésére, javaslom az MGKE feloszlatását, és azt, hogy az oldal üzemeltetését egy általam vezetett gazdasági társaság vegye át annak szigorú kikötésével, hogy a jelenleg ingyenesen hozzáférhető szolgáltatások továbbra is örökre ingyenesek maradnak. Mindez technikailag és szervezetileg is teljes szakítást jelentene a mostani háttérrel. A tuhu, a POI-k nagy része is maradna a mostani szerveren, amelyet a tuhu üzemeltetői kapnának meg, és innentől a saját belátásuk szerint működtetnék.

Az egyesületi tagok közül jelenleg aktívan KiVi és passzívan egy további tagtárs támogatja ezt az elképzelést, a többiek több különböző tervvel jelentkeztek, amelyek az egyesület megmaradására építenek, ám egyik sem rendelkezik jelenleg elegendő támogatottsággal ahhoz, hogy többségi döntésként kijelölje az egyesület további jövőjét. Az egyesület alapszabálya, de bármilyen demokratikus közösség működési módja értelmében a jelenlegi válságból az lesz a kivezető út, amelyben a jelenlegi tagság többsége egyetért, és ezt egy rendkívüli közgyűlésen szavazatával megerősíti. Tudom, hogy itt a fórumon van egy aktív csoport, amely szeretné, ha akarata érvényesülne az egyesület jövőjének formálásában. Tudom, hogy ők hisznek az egyesületi formában, és úgy hiszik, hogy taggá vagy vezetővé válásuk esetén jobb munkát tudnának végezni nálunk. Nem kétségbe vonva lehetséges igazukat, csak azt szeretném nekik jelezni, hogy ezzel az oldallal, amíg az egyesületi jogi keret korlátai között mozog, az, és csakis az fog történni, amit a jelenlegi tagság többsége végül kézfeltartással elfogad. Ennek a kijelentésnek a realitását az utóbbi években magam is keményen megtapasztaltam és megtanultam, így jutottam el a fent vázolt, feloszlatást javasló válaszig, vállalva ennek minden népszerűtlenségét egyesületen belül és kívül egyaránt.

Kérem, hogy mielőtt az első dühből megfogalmazott hozzászólásaitokat billentyűzetbe vernétek, ez utóbbi mondatok jelentésén, és az ebből fakadó mozgástér szűkösségén törjétek kicsit a fejeteket. Nincs olyan válasz, hogy „akkor vegyetek fel minket, és mindent helyre teszünk”, mert a tagfelvételhez az elnökség egyhangú döntése kell, e szabály megváltoztatásához pedig a tagság háromnegyedének az egyetértése – ehhez ajánlott irodalom: a legutóbbi közgyűlésünk jegyzőkönyve. Egyetértés jelenleg sem az elnökségben, sem a tagság körében nincs semmiben, így az ilyen, nyilvánvalónak tűnő válaszok realitása is minimális.

Itt nincs vége a történetnek, és amint további fejlemény keletkezik, igyekszünk ezen a helyen tájékoztatni Titeket. Addig türelmeteket és megértéseteket kérem. Az oldal természetesen minden probléma nélkül működik tovább, aki nem jár itt a fórumon, csak egyszerűen geokesel, észre sem veszi, és reményeim szerint észre sem fogja venni, hogy történik valami a háttérben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]