geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

pirethozzászólásai | válasz erre | 2011.01.19 10:32:31 (55463)
Hehe. Ez az első lépés. Aztán már a ládát sem fogod megkeresni, csak a látnivalót megnézni, amiért pont ott van a láda. Aztán az útvonalat fogod a ládáktól függetlenül tervezni. Aztán már az sem fog érdekelni, ha elmész egy láda mellett. Később már tudni sem fogsz róla, hogy van ott valami.
Ismerős :)
[előzmény: (55462) ID24, 2011.01.19 10:26:57]

ID24hozzászólásai | válasz erre | 2011.01.19 10:26:57 (55462)
Egyrészt, tényleg kényelmesebb (és ellenszenvesebb is) a felelősség nélküli kritizálás, másrészt képtelen vagyok tolni a "banda szekerét". Ha valamit igaznak, helyesnek hiszek, akkor azt teszem/hirdetem, így azonban nem vagyok megbízható egy csoport szempontjából. Nem lehet rám számítani.

Egyébként, én sem érem el a tagság elnyeréséhez szükséges színvonalat. Nincs saját ládám, és csak 299 megtalálásom van.
Hoppá! Most, hogy leírtam, támadt egy ötletem. Úgyis mindig utáltam a koszos, vizes ládák után kotorászni, ezért ezentúl nem fogom kikaparni a törmelék alól a jelszót, hanem "nem találtam meg" logot fogok írni. Ezzel két legyet ütök egy csapásra: nem kell olyat tennem, amitől viszolygok, és nem is eshetek kísértésbe, mert nem fogom elérni a 300 megtalálást. :-)
(Ugye, hogy nincs szükség egy ilyen észjárású tagra? Csak a baj lenne vele.)
[előzmény: (55454) ludens, 2011.01.19 09:07:04]

ludenshozzászólásai | válasz erre | 2011.01.19 09:07:04 (55454)
Egyetértek mindezekkel, amiket leírtál.
Csak egy kérdésem maradt: miért zárkózol el ennyire a tagi jelentkezés elől? Szerintem az egyesületben nagyobb lenne a hatásfokod, mint itt a fóromon.
Vagy kényelmesebb a kockázatok és mellékhatások nélküli kritikusi szerepkör?

(Csak a teljes igazság kedvéért említem meg, hogy én jelentkeztem volna (a fenti okokból), de sajnos hiányzik ehhez kb. 50 megtalálásom.)
[előzmény: (55450) ID24, 2011.01.19 07:50:44]

ID24hozzászólásai | válasz erre | 2011.01.19 07:50:44 (55450)
Nagyon szép és igaz, amit írtál, de sehol nem látok benne javaslatot a gumicsont megszüntetésére. Nem írod, hogyan fogjátok tisztázni a felmerült problémákat, mert az nem megoldás, hogy ne beszéljünk róla, és majd magától eltűnik.
Aki most a fejét fogja, és azon sír, hogy ez csak egy játék, az nyugodtan hagyja abba az olvasást, és játsszon.
Aki azonban a szervezet nem mindig csak rózsaszínben tündöklő irányításában is részt kíván venni, az esetleg elolvashatja, mert neki szól a mondandóm.

Szerintem, elfogadhatatlan hozzáállás az, hogy a múlt nem érdekel. Ez különösen a régi, és még mindig aktív tagokra igaz, akik esetében felmerül a hűtlen kezelés (nem szigorúan jogi értelemben vett) gyanúja. Tudomásotok volt a fekete kasszáról, de nem tiltakoztatok, nem érdeklődtetek felőle, és most sem akartok vele foglalkozni. Ilyen alapon, most sem lehet rátok bízni semmit, mert érdektelenséget mutattok a közösség vagyona illetve érdekei iránt. (Ismétlem. Ha neked ez csak egy játék, akkor játszd, és maradj ki az irányításból, mert az nem játék.)

Valakinek felügyelni kell a közös tulajdont, ha azonban ez nem várható el a tagoktól, akkor kitől? A felügyelet pedig nem csak a jelenlegi is jövőbeni értékekre vonatkozik, hanem a múltban esetleg eltulajdonított vagyon visszaszerzésére vagy legalább annak kísérletére is.

UI
Ne féljetek! Nem fogok sohasem tagnak jelentkezni, és az egyletet belülről bomlasztani. :)
[előzmény: (55421) Juju, 2011.01.17 21:13:09]

Jujuhozzászólásai | válasz erre | 2011.01.17 21:13:09 (55421)
Kedves Urak és Hölgyek! Úgy gondolom, hogy a lenti témában a szereplő felek lassan kezdenek tisztában lenni a többiek álláspontjával, elképzeléseivel. Ezért tisztelettel kérnélek benneteket, hogy próbáljuk meg mellőzni a személyeskedést, és javaslom a téma bezárását is. Ahogy látom:
- van, akit nem érdekel a múlt
- akit igen, az nem lesz okosabb a lentebb említett átadás / átvétel végéig
- van akit nem érint a múlt
- van akit igen, azok közül ahogy elnézem aki itt megjelenik ezen a fórumon, azzal a lehetséges párbeszédek lezajlottak, újdonság itt nem fog kiderülni
- van akit igen, azok közül aki itt nem jelenik meg, annak számára érdektelen, ami itt zajlik, ergó ennek sem biztos, hogy a továbbiakban van értelme.
Jó lenne, ha a fórum visszakaphatná a "geocaching" témáját. Kérném, a jövőben azt gondolja meg, aki ebben a témában írna, hogy:
- ne bántsuk meg a másikat, akkor sem, ha úgy érezzük, nekünk van igazunk
- lehetőleg kerüljük a személyeskedést
- valamint gondoljuk meg, amit leírunk, az hozzátesz-e plusz információt a témához, vagy csak a korábbiak ismételgetése.

Félreértések elkerülése végett ezt mint saját, régóta megfogalmazódó véleményt írtam. Az utóbbi időben hozzászólók halmaza egy szűk halmaz, a teljes játékosoknak egy kis halmaza, de a megfogalmazott hozzászólások témája ugyanaz a csont több oldalról rágva.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]