Előzmények

ha2hozzászólásai | válasz erre | 2023.05.24 11:53:08 (81586)
Kedves Pongi, nem a logjai a fő probléma, hanem a gcspir legutóbbi rejtése (magánlaksértés!) és ahogy emigrant írta a Mária út mozgónál történtek.
[előzmény: (81584) Pongi, 2023.05.24 10:55:05]

Pongihozzászólásai | válasz erre | 2023.05.24 10:55:05 (81584)
Szerintem ilyen esetekben - ha a rejtő magától nem gyakorol önkritikát - a logbírónak lehetne joga visszavonni egy találatot. Ahogy a sértő, vagy reklám jellegű hsz-eket is cenzúrázza a fórummodi. Van egy szabály, ráadásul elég egzakt, ezt simán lehetne így kezelni.

Kicsit visszaolvastam a logjait (szúrópróba szerűen) de olyan nagyon kirívót nem találtam benne. Az, hogy esetleg tartalmilag nem segít sokat az utána következőnek, az meg szíve joga. A normál rejtések között is van olyan, ahol a ládaoldalon egy csomó segítség van és van, aki meg azt mondja, "...a játék lényege a keresgélés, minimális információt vagy azt sem adok. A koo alapján keresgélj! "

Ha már itt tartunk, akkor az jobban zavar, ha egy állandó láda rejtője nem veszi a fáradtságot, hogy az évek, évtizedek alatt változott rejtekek leírását aktualizálja. Előfordul, hogy keresek egy ládát a leírás alapján egy fa odvában és kiderül, hogy 3 évvel ez előtt kivágták a fát és egy kesser átrejtette a dobozt egy kőrakás alá 2 méterrel arrébb, le is írta a logjában, de a ládaoldalon nem módosult a leírás (ez most nem egy konkrét eset, csak egy példa volt).

De abban igazad van, hogy amíg a vezetőség nem hoz olyan szabályokat, amit aztán be is tartat, addig marad a kesserek közötti egyeztetés, ami vagy normális hangnemben folyik, vagy elmegy egy adok-kapokba, amikor az egyik féle esetleg semmibe veszi a közösség érdekeit. Ez után nem marad más, mint a mérgelődés és a rossz szájíz.
[előzmény: (81580) emiGrant, 2023.05.23 09:37:23]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2023.05.23 09:37:23 (81580)
Kb. 6 hónapja próbálom kontrollálni gondolataimat Ambró kessertársról, mivel nem szeretem azt amikor a fórumokon intézünk olyan dolgokat, amit a vezetőségnek kellene hivatalból. És azt is mindig megértettem és támogattam, hogy szankciók, (a kevés ami nekünk van), csak olyan esetekben legyenek használva ahol tényleg már elkerülhetetlen. De most már azt hiszem, hogy elérkezett az a pillanat amikor ha nem is cselekszünk, de nyilvánosan megbeszéljük, hogy egy olyan játékos, akiben ennyi arrogancia, szabályellenesség és a kesser társadalmat néha veszélyeztető hanyagság van, folytathatja-e működését.
Valamikor tavaly futottam bele, mivel egy általa "rejtett" mozgó után indultam. Nem részletezem, de megmásztam a hegyet, a ládának nyoma nem volt, még mindig nem volt betegre állítva és alig, hogy leértem a hegyről be lett logolva marha messze onnan, mint újrarejtés. Gyanús, gondoltam én, de mivel bizonyítani az ilyesmit nem igazán lehet, hagytam.
Pár hónapra rá elvitte a Mária mozgót teljesen a rossz irányba, megkértem, hogy vagy vigye vissza, vagy törölje a logját, minekutána hetekig szórakozott velem, hogy következő hétvégén megy stb., stb. Végül a logbíró javaslatára törölte, vagy a logbíró törölte a logját, már nem emlékszem. Azóta azok közé tartozom, (elég sokan vagyunk már), akik még véletlenül sem mennek el egy mozgóért ha Ambró kessertárs rejtette el. Érthető, de nem egy ideális helyzet.
Ezúton a GCSPIR-nél két szabályt szegett meg: 1. magánterületre vitte a tiltás ellenére; 2. olyan helyre rakta aminek semmi köze nincs a szellemekhez és bár nem szabály, de olyan nevetséges szövegeket ír ki log helyett, ami szerintem sértő a többi kesser felé, ahelyett, hogy valami értelmeset logolna, megírná, hogy elvitte-e vagy nem, pontosan hova rakta stb., stb.
Javaslatom nincs, gondolom az ilyesmivel a hivatalos közegeknek kellene foglalkozniuk. Ha nincs rá módjuk, mert nincs ilyesmire szankciójuk, akkor le kell ezt, azaz, hogy őt nyelni. De az biztos, hogy nincs díszére a játékunknak.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]