FAQ
Előzmények

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2010.11.28 16:00:46 (19411)
Próbáltad a turistautak.hu térképét? Ha nem, itt egy raszteres változat, hogy megnézd, neked jó lenne-e. Ha nincs rajta, akkor pedig segíthetsz, hogy rajta legyen. :-) Napról napra fejlődik, amit ma bejárt valaki, az lehet, hogy holnap rajta van. Szinte csak olyan van a térképen, amit valaki már látott és felmért. Esetleg ami még eszembe jut, az a TopoGuide, csak annak az adatai kb a 70-es évekből valók.
[előzmény: (19409) BSzTom, 2010.11.28 14:22:05]

BSzTomhozzászólásai | válasz erre | 2010.11.28 14:22:05 (19409)
Sziasztok,

Segítsetek lsz, hol találok neten használható turistatérképet? Horgászathoz kellene, tehát legeslegfőképpen az érdekel, hogy egy nyamvadt kis patak, csatorna stb, hol van, merre folyik, hol mi folyik bele, egymásba, a vizek, vízfolyások nevei, stb. Az sem hátrány, ha a természetvédelmi területeket is jelzi, de inkább a vizek beazonosíthatósága és a turistatérkép-szerű lépték a lényeg.

A helyzet az, hogy régóta próbálok keresni ilyesmit, de rendszerint olyanokat találok, amelyek az autós, esetleg a gyalogos közlekedést hivatottak szolgálni, de tereptárgyak, vizek, stb, még mutatóba sincsenek rajta, persze Dunán, Balatonon, stb kívül.

Valahol vannak még régi (papír) turista térképeim, de egyrészt ezek nem fedik le tökéletesen az ország területét, csak néhány turisztikailag frekventáltabb régiót, másrészt jó volna, ha nem kellene megkeresni őket, hanem tudnék a gép előtt tájékozódni, mielőtt pecázni indulok.
Próbáltam vízügyi térkép, domborzati térkép, Mo domborzata és vizei, stb kulcsszavakra keresni, de mintha a világon nem volna ilyen: csak a szokásos google-cuccok jönnek be, ami ilyen szempontból használhatatlan. Egyedül a KVVM honlapján találtam egy térképvázlatot pdf-ben, ami elvileg jó volna, de ott meg a vizeken kívül csak egy-két város van megjelölve.

Tud valaki segíteni? Letölthető is érdekel, vagy olyan webhely, ahol van ilyen és lehet használni, mint a google maps-et-.

Üdv,
T

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]