geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.12.13 11:20:26 (26541)
Inkább csodálkozom :-) Vannak esetek, melyeket nem tudok elképzelni. Nekem megadatott, hogy sose fáj a fejem - nem ismerem ezt az érzést, ha valaki sír nekem, semmi együttérzés nincs bennem, ha vigasztalom... Aztán meg, csodálkozom, ha valaki nekem vízbe fullad, nekem ahhoz meg kell fagynom vagy halálra fáradnom, de az betelik egy kis idôbe. Így vagyok a terepen is - ott áll a turista Budavárban a Mátyás-templom elôtt kezében az útikönyvvel és kérdezi tôlem, hol találja azt...
Öreg vagyok, most már mindenrôl eszembe jut valami - nem szorosan, de idekapcsolódik egy epizód az izlandi utamon:

... egy nagyobb teraszfélére értem, pazar kilátással Landmannalaugar-ra. Megpihentem egy sziklához támaszkodva. Éppen egyedül voltam. Hamarosan a völgy felôl jött egy japánnak látszó nõ, a széles teraszon pont elém állt, takarva a látást. “Hi, I’m here, ma’am!” szóltam rá; megfordult, rámnézett, mosolygott, visszafordult, maradt. A tájat elõttünk csodálatos napfény árasztotta el, de ahol álltunk, miránk éppen egy felhõ vetett árnyékot. A nõ szorongatta a fényképezõgépét, nézte a teljes színpompában fürdõ panorámát, a gôzölgô patakokat, a messzi tavakat, a füstölgô vulkánokat és türelmetlenül toporgott, fel-fellesve az égre, várva, hogy eltakarodjon a teraszról az árnyék. Ritka buta egy alak volt.
[előzmény: (26540) Láp Lidérce, 2011.12.13 08:07:07]

Láp Lidércehozzászólásai | válasz erre | 2011.12.13 08:07:07 (26540)
De vicces is az, mikor egy térképagyú meg egy olyan megy kirándulni, aki amúgy szobán belül is el tud tévedni. Lehet, hogy gonosz vagyok, de olykor nagyon jól szórakozom:)
[előzmény: (26482) Old Eye, 2011.12.10 12:25:40]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2011.12.10 12:25:40 (26482)
Talán a műholdak jelét is lehetne érezni valami varázspálcával, és akkor nem kéne a drága GPS. :-)
:-D Meglátod, le fogják nyúlni gondolatodat...

Visszakapcsolva Kati nénihez és társaihoz, az jutott hirtelen eszembe, vannak emberek, kiknek szinte nincs is szükségük GPS-re, az mintha beléjük lenne építve, kitûnô a tájékozódo képességük, habozás nélkül indulnak a megfelelô irányba; ugyanakkor ismerünk olyanokat is, kikbôl ez a képesség teljességgel hiányzik - irányt mutató táblák, térképek, GPS-ek, olyan emberek nélkül, kik fogják kezüket, meg sem tudnak mozdulni, elveszetten néznek körül.
Nem mese ez...
[előzmény: (26481) VP, 2011.12.10 12:04:28]

VPhozzászólásai | válasz erre | 2011.12.10 12:04:28 (26481)
Az, hogy Kati néni "megérzi", hol a víz, kicsit(?) misztikus, de talán még nem áltudományos - mert nem akar "tudományos" magyarázatokat adni.
Bár szerintem a drót itt is csak a nagyobb hatáshoz kell. És az is lehet, hogy bárhol lehetne fúrni, lenne víz.

Amikor "földrezgések"-ről, "földsugárzások"-ról kezdtek beszélni, akkor viszont már komoly csúsztatások, keverések vannak. A rezgés, a sugárzás természettudományos kifejezések. A természettudományban viszont alap feltétel, hogy csak olyanról lehet beszélni, amit közvetlenül vagy közvetve, de objektíven (a mérő személyétől függetlenül) mérni lehet. A többi mese.

Az ellenpróba pedig alapfeltétel. Persze egy kótfórásnál drága, de a szobák "földsugárzásánál" aránylag olcsón ellenőrizhető: ahány "varázsember" kijön, annyifélét "mérnek".
Vagy pl a különböző "pi-víz"-ek mérhető paraméterei elég tág határok közt szúrnak, de meglepő korelációt mutatnak az adott épületben lévő csapvízzel.

Nekem kicsit mókás, hogy GPS-t, mobiltelefont, számítógépet (azaz az egzakt természettudomány alapján létrehozott hájtek eszközöket) használó emberek is vevők erre.
Talán a műholdak jelét is lehetne érezni valami varázspálcával, és akkor nem kéne a drága GPS. :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]