Előzmények
Old Eye | hozzászólásai | válasz erre | 2012.05.21 09:46:39 (28501) |
Ha megmondod, mit látsz a jégszekrényben és a spájzban, máris osztjuk neked az észt :-)[ előzmény: (28498) Láp Lidérce, 2012.05.21 07:51:54] |
|
Láp Lidérce | hozzászólásai | válasz erre | 2012.05.21 07:51:54 (28498) |
Vedd tudomásul, hogy ez csúnya volt tőled így hétfő reggelre.
Hangosan korog a gyomrom és sehol egy kis gombás rántotta, jaj nekem... (A fűrészporral felturbózott eperizű joghurtizé pedig a lába nyomába sem ér annak.)
:P[ előzmény: (28493) Old Eye, 2012.05.20 21:54:33] |
|
Old Eye | hozzászólásai | válasz erre | 2012.05.20 21:54:33 (28493) |
Kezdôk elsô próbálkozásának ideális nyersanyaga!
A gombát megmosod, lecsöpögeted, szeletekre vágod.
3-4 tojást feltörsz, tartalmukat kis jénaiban/bögrében egy kis tej és só hozzádásával villával megkevered, sót hozzáadni.
Egy teflonos serpenyôbe egy evôkanál olaj, egy fél csomag szeletelt bacon, egy fej hagyma apróra vágva, a gombát hozzáadod, az egészet közepesen forró platnin fakanállal folyton kevergeted. Lehet egy kicsit megborsozni. Amikor a gomba összeesik és földöntúli illatok terjengenek, maximumra kapcsolni a gázt/villanyt és hozzáönteni a felvert tojást; párszor áttolod az összeálló rántottán a fakanalat, hogy egészében átsüljön.
Forrón, kenyérrel, uborkával tálaljuk! Extra, ha parmezánnal szórod meg a tetejét.
Vörösborral fejezzük be :-)
[ előzmény: (28490) Sanchoo és M., 2012.05.20 21:36:47] |
|
Sanchoo és M. | hozzászólásai | válasz erre | 2012.05.20 21:10:12 (28487) |
De, még ott van! Kereshető! :))
M. egészségügyi dolgozó, nem eszik gombát, elvből. (rám meg ő főz, úgyhogy én sem)[ előzmény: (28486) Old Eye, 2012.05.20 21:07:20] |
|
Old Eye | hozzászólásai | válasz erre | 2012.05.20 21:07:20 (28486) |
:-)
A gévagombát remélem nem hagytátok ott! A halacska mellé felséges! :-)))
Önmagában is remek fôétel. Rántva. Natúr egy kis fûszeres olajjal átkenve. Pörköltként. Tojásrántottába. Levest is lehet belôle fôzni, bár úgy még nem próbáltam. A géváról beszélek ;-)[ előzmény: (28485) Sanchoo és M., 2012.05.20 20:55:04] |
|
|
|