Előzmények

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2007.08.02 20:29:54 (6133)
A .com-on lehet egyeltalán coordinátát módosítani? A GCGYUD ládánál tapasztaltam áthelyezés miatti eltérést, melyet mind a logban, mind a rejtővel közöltem. A rejtő valamilyen okból kifolyólag nem a koordinátát módosította, hanem egy segédpontot hozott létre "CACHE HERE" névvel. Jó ez? Valami olyan leírás kellene erről magyarul, mint a Bogár bejelentésénél van.
[előzmény: (6126) FeketeBodzák, 2007.08.01 06:37:45]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2007.08.01 06:37:45 (6126)
Kedves geocaching.hu!

Bosszantóan sok a hibás koordinájátú, áthelyezett, átalakított magyar geoláda a geocaching.com-on. Engedjétek meg, hogy néhány javaslatot tegyünk ezekkel kapcsolatban:

1. javaslat: Aki úgy gondolja, hogy egy ládaoldalt lefordít, és bejelenti a geocaching.com-on, az készítse el a fordítást, a szöveg aljára írja oda, hogy ő fordította, majd az egész cuccot küldje el a valódi rejtőnek, hogy ő jelentse be a ládát. Ha a láda tényleges rejtője erre képtelen, akkor a fordító hozzon lére egy acc-ot, jelentse be azzal a ládát, majd jelszavastul, e-mail címestől adja át a rejtőnek, ill. jelentse be a ládát a rejtő nevében, ha az már regisztrált a .com-on. (Általában nem helyes a jelszavak kölcsönadása, de ebben az esetben ennyi bizalommal igazán lehetnek egymás iránt a sporttársak.) (Megjegyzés: a más által rejtett láda saját néven való bejelentése, az eredeti rejtőre való hivatkozás nélkül egyszerűen lopás.)

2. javaslat: Ha valaki egy geoládát átalakít, ami a geocaching.com-on is be van jelentve, de a .com-os oldalt jogosultság hiányában nem tudja módosítani (pl. örökbefogadás után), akkor legyen olyan kedves, és legalább egy „Needs Archived” logot tegyen már a .com-os oldalra, amiben leírja, hogy mi a fene van a ládával. Ezt a logot automatikusan megkapja a reviewer is, és nem feltétlenül eredményezi a láda megszüntetését, ha értelmesen leírod benne, hogy mit akarsz.

3. javaslat: Akinek geoládája van bejelentve a geocaching.com-on legyen olyan kedves és tegye meg, hogy leellenőrzi a .com-os oldal adatait, és hiba esetén helyesbíti azokat, vagy szükség esetén a 2. javaslat szerint járjon el.

4. javaslat: Aki geoláda megtalálást jelent be a geogaching.com-on, az olvassa el azt is, hogy mihez logol „Found it”-et. Kényelmes megoldás a magyar oldalon rákattintani a linkre, majd bejelenteni a .com-on is a megtalálást, de ha a magyar oldal linkje egy teljesen máshol lévő, esetleg lényegesen átalakított ládára mutat, amit valójában nem is találhattál meg a .com-os leírás és koordináták alapján, akkor a „Found it” log nem arról szól, hogy milyen ügyes a kedves megtaláló, hanem arról, hogy mekkora nagy böszme.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]