FAQ

A túra útvonala
A túra útvonala
Vörös-kő kilátó
Vörös-kő kilátó
Bec-kút
Bec-kút
Tajti Gábor-forrás
Tajti Gábor-forrás
Orosz Mátyás vára
Orosz Mátyás vára
Galyavár
Galyavár
Mátraalmás - vendéglő
Mátraalmás - vendéglő
Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:GCWALK #26 Mátra - Északi oldal
Szélesség (lat):N 47° 55,672'
Hosszúság (lon):E 19° 52,782'
Magasság:770 m
Település:Mátraszentimre-Mátraszentlászló
Megye:Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:emiGrant
Felhasználó:emiGrant

A túra időpontja: 2022. október 29. szombat

Ezen a szombaton a Mátra északi oldalára szeretnélek invitálni benneteket. A túra ezúttal A-tól B-ig fut Mátraszentlászló és Mátraalmás között, így a busszal utazók vannak előnyben. Ha ragaszkodtok az autóhoz, vagy megegyezéssel lehet a rajthoz és a célhoz is letenni egy-egy autót és egymást fuvarozni reggel meg délután, vagy vissza is lehet fordulni a sok jelzetlen, erdészeti vagy jelzett turistaút egyikén és így körtúrát is lehet csinálni belőle. Ezesetben 2-3 km plusz távolságra és kb. 2-300 m plusz szintre számítsatok, attól függően, hogy hol fordultatok vissza.

Találkozó: Mátraszentlászlón, N 47° 55,672' E 19° 52,782', 8:30 és 8:50 között. Közvetlenül a kanyar után balodalt lehet parkolni.

Indulás: 9:00-kor. Ha jössz, akkor kérlek tiszteld meg a többieket azzal, hogy nem késel!

Ha szeretnél részt venni az eseményen, akkor kérlek, hogy a térkép alatt egy megjegyzés formájában jelezd! Ha van szabad helyed az autóban (és szívesen osztanád meg másokkal), akkor azt is.

A túra 15 km hosszú 500 méter szinttel.

Útvonal:

A parkolótól az első láda, a GCMSZT, egy pár száz méterre, a Vörös-kő kilátó közelében van, ahonnan a sárga sávon lemegyünk az erdészeti szintútra. Itt megkeressük a második ládát, a GCMF09-et, majd megyünk tovább az erdészeti úton egészen a harmadik ládához vezető jelzetlen ösvény elágazásáig. Ez vezet fel a GCTF-hez. Ezután jön a nap első komolyabb hegymászása a sokak által hardcore-nak nevezett negyedik ládához, a GCOMv-hez. A mászás folytatódik először egy jelzetlen ösvényen, majd egy másik, ezúttal nem aszfaltos, erdészeti úton. Ahogy elérjük a piros háromszög jelzést, onnan már csak lefelé tart az utunk. Az ötödik láda a GCgaly lesz, miután tovább ereszkedünk Mátraalmásig, ahol a hatodik és utolsó ládával, a GCMAAL-al fejezzük be a túrát. Természetesen a túra elején a GCWALK ládát is lehet logolni.

Ládalista:

GCWALK
GCMSZT
GCMF09
GCTF
GCOMv
GCgaly
GCMAAL

Ajánlott felszerelés: réteges, az időjárásnak megfelelő ruházat, bejáratott lábbeli, (megfelelő mennyiségű) enni- és innivaló, fényképezőgép, zseblámpa, sapka, sál, kesztyű.

Mozgó ládát hozhattok a túrára, de arra kérek mindenkit, hogy csak akkor, ha annak szabályai ezt megengedik.

A várható időjárásról ezen a honlapon is tájékozódhatsz.
geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
PÉV 2022.09.25 11:00
Egyik barátommal tervezzük, hogy megyünk a túrára. Terv szerint mi (is) visszamegyünk Orosz Mátyás várától a közeli erdészeti úton.
Köszi Júlia a szervezést!

Madwe és Zsuzska 2022.09.15 08:41
Természetesen mi sem hiányozhatunk! Én a negyedik ládáig tartok veletek, aztán visszalépek a kocsiért, és átviszem a célhoz. Onnan indulok veletek szembe. A család végigmegy!

Fitti80 2022.09.13 10:46
Tervben van a gyerekekkel...

pgyp 2022.09.10 21:00
Én is tervezem a részvételt, bár megmozgatta a fantáziámat, hogy ne Mátraalmás legyen a túra vége, ahonnan nehezen lehet autóval visszamenni a kezdethez, hanem Galyatető, így esetleg a GCMF05 és GC2500 is útba eshet.

sogor36 2022.09.07 16:56
Kedves emiGrant! Tervezem a részvételt a túrán. Vagy egyedűl, de lehet hogy ketten, az is lehet hogy négyen két kutyával.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]