FAQ
Tolnai Halloween
Tolnai Halloween
A középpont 1.
A középpont 1.
A középpont 2.
A középpont 2.
vtsp mér
vtsp mér
A bázis "by night"
A bázis "by night"
Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:Tolnai Halloween
Szélesség (lat):N 46° 29,077'
Hosszúság (lon):E 18° 30,686'
Magasság:144 m
Település:Felsőnána
Megye:Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:vtsp&tav, Fairy
Felhasználó:Old Fairy
Dátum:2008.10.31 17:00

A hagyományos geokarácsony, -szilveszter, -nyúl, -mikulás után újabb ünnepi alkalmat tulajdonítunk el a ládászok számára: Mindenszentek éjjelét - avagy (amerikásabban) Halloweent. A helyszínt is a kesserek értékelik csak igazán: Tolna megye geometriai középpontjában várunk minden ládavadászt, aki nem retten meg az éj sötétjétől - egy kötetlen találkozóra. Lesz némi meleg ital, hideg élelem és hidegrázós félelem (utóbbi csak babonásoknak) - és egy extra meglepetés, amiről rajtunk kívül csak a Kiválasztott Tizenkettek tudnak... No, meg persze a szokásos, ám ezúttal mégis szokatlan játék.

Megközelítés
A 65-ös főútról Felsőnána felé, majd a falu végén át a hídon és a földesútra jobbra, a következő kereszteződésnél egyenesen tovább majd jobbra lefelé. GPX-ben itt.

Mivel nem szeretnénk, ha akár csak egy - egész napos ládázásban megfáradt - játékostársunk is éhen vagy szomjan maradna, kérjük, hogy jöveteleteket jelezzétek itt alant.
geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Jevica és Gyuszi 2008.11.01 15:19Fénykép:
A meghirdetett időben 17.00-kor (kb) ott is voltunk. Már javában tartott a készülődés. Égett a tűz, a fáklyák (valami misztikus körbe rakva). Már forrt a finom illatú bor a bográcsban, és a víz a teának. A legelő közepén kis terített asztalka várt, tele zsíros kenyérrel. Amit két kis boszi táncolt körül. Lassan szállingóztak a többiek is.
(Jól meg is lettek ijesztve!)
Az új láda megjelenésére már egész jól összejöttünk.
A csontváz gyűjtési versenyben mi már előnnyel indultuk, mert a két kis boszi előre megsúgta, hogy a koponya hova van elrejtve. És még két pontról tudták merre van.
Köszönjük a rendezést, a vacsit és az ajándékokat.
Jövőre is megyünk!

Tökfaragás kívűlről......és belűről.
Tőltődnek a boszik!Szellemjárás
 
H. Gábor 2008.11.01 11:43Fénykép:
Tisztelt Szervező Bizotság!

Maguk most nem kicsit faragtak rá!
Ugyanis ezek után minden évben ezt kötelezően elvárjuk önöktől, ellenkező esetben a testi sértés alkalmazását sem zárhatjuk ki...

Köszönjük, tisztelettel: Barnus, Dodó +én.

 
Old Fairy 2008.11.01 09:49
Vtsp&tav - nem tagadva meg medikus múltját és jelenét - ezúttal emberi-alkatrész gyűjtő versennyel lepte meg a kessertársakat, akik sötétséget megvető bátorsággal járták be a környező dombokat.
1. kermil
2. KiVi
3. fa-peti
4. Petyabácsi
5. Paleo.team
6. H. Gábor, Barnabás, Dodó
7. Luxi69 (Judit, Katinka, Bori, Benedek, Tamás)
8. Jevica és Gyuszi
9. Wartburgos
10. new will
versenyen kívül: befi, Bütyök + Zulu, SylverRat + Bogee, schwEster, time2go
Gratula mindenkinek és nagyon köszönjük a remek estét!

trainux 2008.11.01 07:53
ÁÁÁÁÁ
miért nem nézem akkor az oldalt amikor kellene?
Na milyen volt a buli?

Bütyök+Zulu 2008.10.31 22:00Fénykép:
Kicsit későn érkeztünk Bogeeval-valakiknek dolgozni is kell, ha a kollégák kidőlnek körülöttük-, és farkaséhesen, mivel munka után azonnal indultunk a tetthelyre. Két kis boszorkány fogadott bennünket nagy örömmel. Fairy gyorsan nekiállt életmentő szendvicseket gyártani, finom parizeres-hagymás kenyeret, és szervírozta a forralt bort. Amíg elkészült ,elsősegélyként az egyik kis boszi Jevica- már valahonnan ismerős:)-sajtos sütijét kínálta kis tenyerében, ennek fejében meg kellett ígérnem a bújocskázást velük. Jevica nem csak a finom sajtos sütit hozta, hanem Zulunak egy hatalmas gyümölcsöt is, senki nem maradt éhes. "Szellemes" volt a társaság, ahogy a terepen a sok lámpa imbolygott, miközben a csontvázdarabokat gyűjtögették. Vidám társaság jött össze, sok virgonc kisgyerekkel. A végén még ajándékot is kaptunk, megy az egyedi ajándékok közé. Jó, hogy egyre több ilyen találkozó van, ahol összejövünk ismerősökkel és új kesserekkel ismerkedhetünk meg. Köszönjük a -rem hagyományteremtő- estét!

Zulu a gyümölccsel
Dejós 2008.10.31 20:20
Köszönöm a helyzet jelentést..... :-) Kicsit irigykedve olvasom..... Annyira nincs is hideg a FORRALTBOR-hoz.A "zsírosdeszka"is jól hangzik....Itt is jó ahol én vagyok... :-)

SylverRat + Bogee 2008.10.31 19:50
alakul a hangulat, a forraltbor ellensúlyozza a hideget, jók a kaják, zsírosdeszka, sajtosmiszmasz.
az egyik tököt nem faragtuk ki, hátha mégis megjelenik Zerind.
király a buli! :o)

Dejós 2008.10.31 17:36
Sziasztok.Engem nem mindenki ismer :-( De megkérek mindenkit h HELYETTEM is "bulizzatok".Sajnos én dolgozom és nem tudtam elmenni.Itt kell tartani a "frontot"...Fairy FŐNÖKÖM-nek ugyan jeleztem de itthon maradtam.....Érezzétek jól magatokat és kellemes időtöltést.


KiVi 2008.10.31 12:59
Indulunk, addig is olvassátok a wikipedia halloween szócikkét, nem is amerikai ünnep ez...

new will 2008.10.31 11:13
Az egész azért van, mert muszáj neki közelről megszemlélnie egy nyamvadt szedertüskét, aztán pedig nem képes nyugton maradni amíg helyrejön. A kórházban az volt az első kérdése, hogy mikor mehet megint az erdőbe. Tegnap pedig kicsit túleröltette a szemét. Lehet hogy azaz üveg kéne, hogy aludjon végre kicsit és pihentesse a szemét.

Paleo.team 2008.10.31 10:52
Sziasztok! Most már biztos, hogy mi is megyünk!

Jevica és Gyuszi 2008.10.31 10:19
Most akkor lehet, hogy az egész az üveg miatt van?

H. Gábor 2008.10.31 10:03
Dóri!
Az ágy alatt van egy üveg. Ha azt eldugod, akkor rohamos javulás várható!

Ajtony 2008.10.31 09:25
Az alábbiakat szeretném mondani.
Gondolom, Amerika elég nagy ahhoz, hogy sok minden beleférjen. Amerikai az atombomba és a mindenre elszánt békemozgalom; a fejberúgós filmszemetek és a Hair; a polgárjogi mozgalom és a Ku Kux Klan, stb. Nekem a Halloween-nel se lenne különösebb bajom, ha mondjuk az őszi napfordulókor menne a nagy lámpásozás, és nem akarná a hagyományokat felülírni. Gondolom, másnak se an blokk Amerikával van baja, csak a saját hagyományokat félti. Ami persze visszafogottabb stílusban valószínűleg célirányosabb lenne, ilyen rapper stílus inkább árt az ügynek. No persze Fairy első reakcióját (bár nagyon trendi) ugyanazzal a mércével kell mérni.
Remélem, előbb-utóbb visszatalálunk a normál kerékvágásba. Üdv mindenkinek!

new will 2008.10.31 08:59
Némi gondunk támadt. Attila ma reggel szinte ki sem tudta nyitni a szemét, ha délutánig nem javul a helyzet, akkor inkább megpróbálom ágyban tartani. Ha sikerül délutánig pihentetnie és javul, akkor természetesen érkezünk!

Old Fairy 2008.10.30 21:29
@H. Gábor: Csak megerősíteni tudom, amit írtál :-)
Hogy kimutassam a kompromisszum-készségemet: az egyik töklámpást az amerikai kultúr-szenny elleni tiltakozásul demonstratívan nem gyújtjuk meg. Sőt, ki sem vájjuk a belsejét, ezzel jelezve, hogy nekünk bizony tele van a tökünk. Bush-bábuk és amerikai zászlók égetésétől azért tartózkodjunk... :-))

fa-peti 2008.10.30 20:12
Fairy, akkor 16.00 körül hívlak a pozíciómmal. Köszi a segítséget.

Sziasztok. Remélem még nem késő, mi is szeretnénk csatlakozni az összejövetelhez. Reggel vonatra szállunk, és délután 5re odamegyünk Felsőnánára. Körülbelül 8-9 körül hagynánk el a tetthelyet. Remélem elférünk még köztetek. :)

Petyabácsival együtt jövök. Összesen 2 fő biztosan érkezik :).

SylverRat + Bogee 2008.10.30 18:40
köszönöm a felajánlást mindenkinek, előre láthatólag Jevicáékkal érkezem. (ha holnap is ennyit kell dolgozni, mint ma, én csak a bázison fogok forraltborozni, azt hozhatna valaki... ;-) )

H. Gábor 2008.10.30 17:15
Mi is jövünk!

Én teljesen egyetértek Zerinddel, hogy ez az amcsi baromság nem szolgál az épülésünkre! De nem is bánt minket! Ez egy ártalmatlan ostobaság, sale marketing ünnep ennyi! Nagyon sok tudatosan ártó agymosást szívesen lecserélnék ilyen kis hallowinocskákra.

Zerind! Ez nem írja felül a mindenszentek!!! Ha ezt elfogadod, akkor te is könnyen beláthatod, hogy égbekiáltó baromság, ostobaság, hogy a halloveen elnevezés miatt nem jössz el!!! Mi a lóf@szt számít, hogy mi a neve a találkozónak??? Ugye te sem gondold komolyan, hogy a halloweent fogjuk megünnepelni??? Játszani, találkozni, beszélgetni, enni-inni megyünk! Gyere el és együtt fogjuk fikázni a nemzetromboló trendeket. És hidd el, hogy ebben az esemény szervezője is részt vesz majd!


new will 2008.10.30 14:36
Mi is érkezünk. 2 fő biztos (és még 1 vagy kettő, de lehet hogy egy sem, mert ők mostanában mindig lemondják).
Hogy mikor jövünk az csak holnap derül ki, de igyekszünk!

KiVi 2008.10.29 21:44
Jövök én is, testőrrel. ;)

Majtika 2008.10.29 20:21
Drága nagyapámmal már az 1970-es évek elején faragtunk töklámpást amit aztán kitettünk az udvarra, hogy az arra járók jól megijedjenek. És akkor még sehol nem volt AMERIKA. Legalábbis nem a mai formában. Viszont volt generációk közti kommunikáció, együtt töltött idő az unokákkal. Tehát aki részt vesz annak kellemes időtöltést aki nem az meg emlékezzen a maga módján.

Bogee és Skaetion 2008.10.29 13:30
Csak, hogy a dátumokat ne kavarjuk:
október 31. - Halloween
november 1. - Mindenszentek
november 2. - Halottak napja
Nem helyettesíti egyik a másikat...

Yoss 2008.10.29 13:29
Szerintem a Halloween-t nem a Mindenszentek helyett kell ünnepelni, hanem mellett. Nem hinném, hogy bárkinek ártanának azok, akik ezt megünneplik. Akárcsak szórakozásból is.
Ha meg ráadásul ez plusz lehetőség összejövésre, akkor meg teljes szívvel vállalható!

Tappancs2 2008.10.29 12:19
Kedves Kesser-társak!

Ha amerikai, ha nem, alkalom, az alkalom egy jó kis ládavadász találkára... Akinek nem tetszik, nem megy el. Ez ilyen egyszerű! Egyesek a negatív véleményüknek meg elég, ha a saját portájukon adnak hangot és nem generálnak indulatokat. Mégsem az amerikai elnökválasztás időpontjához kötődik az esemény, csak egy jópofa szokáshoz!!! Emelett persze mindenki a maga módján megadja az őseinek a kellő tiszteletet. Ettől még nem leszünk kevésbé magyarok kedves Vezér!

Old Fairy 2008.10.28 23:56
@Zerind vezér (ex Warszawa):
Kedves Játékostársam!
Mélységesen elszomorító, hogy ezt a baráti összejövetelt elvakult nézeteiddel mételyezed. Lassan szégyelnem kell a magyarságomat, mert vannak, akik ennek a számomra szent szónak a nevében kirekesztő, bigott, elvakult nézeteiknek adnak hangot. Milyen magyar vagy Te? Ki a példaképed? Mert nekem az államalapító Szent István királyunk, aki így ír: Lám, gyönge és töredékeny az egynyelvű és egyerkölcsű ország. Az igaz magyar ezer éve ezt a példát követi: a befogadásét. (Sőt, több, mint ezer, ha az etelközi törzs-szövetség kabar tagjaira gondolok.) A magyarkodó pedig elválaszt, kirekeszt, megbélyegez - méltatlanul őseink örökségéhez.
De van még valami: a geocaching.hu honlapot választottad nézeteid hangoztatására, holott ez a lap kifejezetten távol tartja magát a politikától. Ezért tisztelettel megkérlek, hogy ilyen tartalmú megjegyzéseidet töröld a geoesemény oldaláról. Amennyiben kívánod - erre a rejtéseid által nekem szerzett élményekkel bőségesen rászolgáltál - szívesen folytatok Veled diskurzust erről a témáról, de NEM ITT.

vtsp&tav 2008.10.28 23:10
Ha nem kívánsz részt venni az eseményen, kérlek ne minősítsd. Legfőképp ne itt.

Köszönöm

Zerind HUN 2008.10.28 23:01
És nem látod, mi a különbség a geocaching és a halloween között??? Az előbbi egy hasznos szórakozás, a másik meg egy kultúraromboló baromság, ami felülírja a több ezer éves Mindenszentek nálunk megszokott ünneplési módját. Hogy lehetne párhuzamot vonni? Most lehet jönni a szövegekkel, hogy ez is régi múltra nyúlik vissza, de nem itt, és nem ebben a formában. Töklámpásokkal ijesztgetni egymást meg idiótáskodni, ,,bulizni'' azokon a napokon, amikor magunkba mélyedve szoktuk siratni elhunytjainkat, gyomorforgató és undorító. Ilyenekben jóhogy nem veszek részt és elhatárolódom (úgyis ez a divat) azoktól, akik igen.

vtsp&tav 2008.10.28 22:46
Tehát akkor rád nem számíthatunk?:)

- Szép a profilod, de megjegyezném, hogy a geocaching is amerikai találmány. -

Zerind HUN 2008.10.28 22:37
Mi ez a baromság, hogy halloween? Ez itt Magyarország ám, nem Amerika. Vesszen a halloween!!!!!

befi 2008.10.28 19:39
Jelentkezünk mi is (2 fő). Szinte hazamegyünk. Fi édesanyja Medina-Szőlőhegyen lakik, pénteken terveztük látogatását.

Wartburgos 2008.10.28 19:19
Hali!

Szexárdi fuvart akár én is bevállahatom, 1/2 4-ig melózom utánna tűz!

Wartburgos

vtsp&tav 2008.10.28 19:02
Mi du 2-3körül megyünk ki. Hely van, ha jó az időpont, megállunk a kórháznál.

SylverRat + Bogee 2008.10.28 18:18
@Jevica: hol van az már... :o)
Sajtos jöhet! :-)

SylverRat estig dolgozik szekszárdon, és reméli, hogy vki felveszi majd még 5 előtt...

Jevica és Gyuszi 2008.10.28 11:42
Naná, hogy ott leszünk időben.
SylverRat! Ott felfalhatjuk a maradék csokit. Vigyek sajtost?

Old Fairy 2008.10.28 08:13
@SylverRat + Bogee: Szerintem akkor még javában fog tartani a verseny(ecske). És még egy fontos dolog: ha aznap esetleg jelenne meg új láda a környéken, a szervezők nem mozdulnak rá :-))

SylverRat + Bogee 2008.10.28 07:52
Bütyök és Bogee nevében:
Fél6-ig munka, utána hóvégi zárás...
Az útvonaltervező szerint 63,1 km – körülbelül 1 óra 6 perc
Tehát jóindulattal is kb. 19h körül érnénk oda. :-(
Meglátjuk még...

@Fairy: Jah, csak aki ott lesz időben... (new will-ék, H.Gábor-ék, Jevica-ék...)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]