geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
91. Keresztes hadjárat (GCkrhj)

Egy kis történelem a múltból :) Képen MP (az eredeti multi megálmodója), és Feri, a hazai geocaching egyik atyja

 Egy kis történelem a múltból :) Képen MP (az eredeti multi megálmodója), és Feri, a hazai geocaching egyik atyja

Ez a szimbólum vezérli utunkat

Ez a szimbólum vezérli utunkat

Ezt nyomtasd ki, és ezen jelöld a pontokat!

Ezt nyomtasd ki, és ezen jelöld a pontokat!

Ahol a hadjárat kezdődik...

Ahol a hadjárat kezdődik...

...és ahol befejeződik.

...és ahol befejeződik.

Itt a végláda

Itt a végláda
Szélesség N 47° 29,103'
Hosszúság E 19° 3,113'
Magasság: 153 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.02.11 16:30
Utolsó lényeges változás: 2020.06.26 22:08
Utolsó változás: 2021.10.12 21:53
Rejtés típusa: Multi geoláda (5H+1V)
Elrejtők: MP
Ládagazda: Vincenzo65
Nehézség / Terep: 4.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 25000 m
Megtalálások száma: 542 + 3 sikertelen + 38 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP: 6 pontos multi, első pontja a megadott ponton a falban, boka magasságában. Itt találsz 2 párt, melyben megtudod, merre is kell tovább menned.
2. pont: Téglafalban, kővel takarva
3. pont: hirdetőtábla fölé nézz, borostyán mögött
4. pont: kő alatt kb 1,6 méter magasan
5. pont: villanypózna alatt
6. pont: olvasd el a részletes leírást!

Mindenhol van pótjelszó!

Ez egy 6 pontos multiláda, melyre nem csak a képességeidre lesz szükséged, hanem a térkép-ismeretedre is. Mielőtt nekivágsz, alaposan olvasd el a leírást. Szükséged lesz: a mellékelt térkép kinyomtatására, egy vonalzóra, és helyismeretre.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Egy igazi keresztes hadjáratra invitállak benneteket. Utatokat egy szimbólum vezeti ez elejétől a legvégéig. Mielőtt útnak indulsz, a mellékelt térképet feltétlenül nyomtasd ki, illetve egy vonalzó (vagy masszív, egyenes tárgy) is nélkülözhetetlen lesz. Sőt, ne felejtsd el nagyon megnézni a végláda rejtekét bemutató képeket sem! (Akinek nem jó a vizuális memóriája, akár ki is nyomtathatja).

És ekkor el is kezdhetjük az utunkat! Közlekedési eszköznek mindenképpen a kerékpárt, vagy a tömegközlekedést ajánlom. Autó/repülő/helikopter felejtős, a "keresztes pontok" többsége nehezen, vagy egyáltalán nem közelíthető meg így, a parkolás is sok gondot okozhat. Kilométerhiányban szenvedők nekivághatnak gyalog is, de hosszú lesz az útjuk. Maga a táv csak becsült érték: attól függ, milyen sorrendben juttok el a célig. A szükséges időintervallum szintén útvonal (és az ügyesség) függő, de az első ponttól az utolsóig körülbelül 6-8 órát vehet igénybe.

És ekkor elérkeztünk az első ponthoz. Itt egy kő mögött a falban találsz egy párt: az egyik a kettes ponthoz vezet, a másik a négyeshez. Jegyezd fel őket, és indulj el valamelyik útvonalon!
Pótjelszó a kereszt felé vezető út bal oldalán lévő Gellért emlékmű jobb oldalán található köpad alján.

Halandó! Im az útmutató, mely némán hirdeti e siralom völgy jövevényeinek, csak a szenvedés tövises útja vezet az égbe fel!

Második pont: A mikroláda téglafalban, kővel eltakarva. Nagyon óvatosan logoljatok! Írd fel a 3. pont koordinátáját, és pontosan jelöld be a kinyomtatott térképen, hol is vagy éppen! Ha ez megvan, mehetsz is tovább. Jelenleg a templom felújítása zajlik. 2018-06-03.-án kissé védettebb helyre került téglafalban a mikro. Eltűnése esetén a szemben lévő kapualj mindkét oldali ereszcsatornáján is megtalálod a 3.pont koo.-ját.

Harmadik pont: Menj a plébánia jobb oldalán lévő hirdetőtáblához. Miközben úgy teszel, mintha olvasnád a kiírást, nézz fel: a mikroládát a borostyán mögött találod bal felső sarok, ha sok a várakozó utas kérlek használd a pótot. Jelöld be ezt a pontot is a térképen, ahol most vagy, illetve írd fel magadnak a jelszórészletet. Pót:jobbra a hátsó bejárat után pár méterre nézz alá a kerítés tetőnek. Ezzel az utad egyik fele véget is ért.

Negyedik pont: Amint meglátod a keresztes tárgyat, menj a háta mögé: a mikroládát mögötte találod egy kő alatt. (Senkit ne zavarjon meg, hogy egy com-os láda a szomszédom. Akit esetleg ez zavar, elnézést kérek, én is csak véletlenül fedeztem fel, nem cél volt "rárejteni"). Írd fel az 5. pont koordinátáját, ismételten jelöld be a kinyomtatott térképen hol is vagy, és menj tovább az utadon. Pót: Az út túloldalán É-ÉNY lévő fa villanyoszlop mögött, a kerítés mellett lévő beton villanyoszlop aljában.

Ötödik pont: A vitaminos dobozt egy fa villanypózna alatt találod. Egyrészt ismételten jelöld be a térképen, hol is vagy, és írd fel a jelszórészletet. Pótjelszó a legközelebbi csatornán.

Hatodik pont: Sajnos a végláda koordinátáját nem tudjuk... de ne ess kétségbe, mert egy kis gondolkodással a nyomára lehet akadni! Vedd elő a térképed melyre bejelölted a pontokat. Itt kösd össze a kettest a hármassal, illetve a négyest az ötössel. Ahol a két vonal keresztezi egymást, ott lesz az, amit keresel!
A végláda egy olyan kápolna mellett van, mely környékén nem nagyon van hasonló. Aki megközelítőleg pontosan jelölt, az tudni fogja, hová kell mennie. De ha nagy az eltérés a valós pontokhoz képest, akkor rossz helyre fogsz eljutni...
Ha nem vagy biztos abban, hogy Budapest melyik részén kell keresni a végládát, e-mailben kérdezd meg. (Telefonon is kereshetsz bátran, de nem mindig vagyok telefonközelben sajnos.) A képek között két segítség van: egyik megmutatja a keresett kápolnát, másik pedig a pontos rejteket. Maga a láda Ady mögött, a képen látható fában,mélyen van, talajszinten, kővel eltakarva. Kérek mindenkit az óvatos logolásra, sok a mugli. Pót: a szobor hátához legközelebbi pad támasztó lábára ragasztva.

Jelszóképzés: 3. pont jelszórészlet+ 5. pont jelszórészlet+ végládában található jelszórészlet.

Ládatörténet:

AceMcLoud42, magpet, zolika87 munkáját, és ötleteit felhasználva 2017.09.04.-től ápolom a ládát.

Mindenkinek kellemes kikapcsolódást kívánok!

Vincenzo65
Állapot: kereshető

KRW értékelés (336 db): környezet: 3.87 rejtés: 4.10 web: 4.08 átlag: 4.02

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Povi 2021.12.06 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Végre meg van! Alapvetően nem szeretem a városi multikat, viszont ez egy rejtett multi, abból is egy különlegesebb fajta, amiket viszont szeretek. Talán két éve kerestem meg a kezdőládát, kb. éjjel egy óra körül, hogy biztosan muglimentes legyen a környék. Elég hamar meglett a végláda helyszíne is, de amiért elhúzódott két évig a keresés: az ötös láda helyszíne nagyon nem esik útba sehogy sem, ma volt, hogy rászántam magam, és elbringáztam oda. Jó kis móka volt, köszi a rejtést!

kwh 2021.11.05 19:00 - Megtaláltam
gotcha

kireth 2021.10.24 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
a 3. és a 6. ponton csak a pót jelszót találtuk meg.. [Geoládák v3.12.2]

Micicila 2021.10.24 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Búr 2021.10.16 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.96
Még májusban megtaláltam az összes pontját, kivéve a 3-ast. Azt hittem a végláda a cél és ez véletlen kimaradt. Valamikor augusztusban jártam arra, de nem találtam meg. Gondoltam jobban felkészülök, logokat olvasok, stb. és majd utána. Nos ma jött el a napja. Kerestem-kerestem, de hiába. Nem akartam ezt a gyönyörű napot a plébániánál tölteni, ezért telefonos segítséget kértem. Nikicsu nagyon készséges volt, de - mint utólag kiderült - rossz bejáratnál kerestem, így nem csoda, hogy nem találtam meg. Hálás köszönetem így utólag is a hiányzó jelszórészletért.
Jó kis multi. A város nagy részét érinti. Igazán nagyszerű rejtés.
A 3-as pontot jó lenne rendbe tenni, ne csak az alternatívval működjön!

Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.7.14]

Nikicsu 2021.10.10 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Az első pontot még előző vasárnap kerestem meg. A láda rendben a helyén. A többi részét a multinak ezen a hétvégén sikerült összegyűjteni. A második ponton pótjelszót kerestünk, mert építkezés zajlik a környéken. A harmadik ponton szintén pótjelszós találat sikeredett, a láda a borostyánnal együtt eltűnt. A negyedik pontnál rejtői segítség kellett, mert csak a .com-os láda lett meg. A prímát pedig nehezen találtam meg. Kicsit magasabbra kellett volna tekintenem. :D Egy fiatal pár épp jött rendbe tenni a kereszt környékét. Nem tudom ők tudnak-e a játékról, de elég alaposan kitakarítottak "mindent". Az ötödik ponton rendben a helyén van a vitaminos doboz. A hatodik pont pedig könnyen kitalálható volt a leírás és a képek alapján, mi mégis a végére hagytuk. A ládát nem találtuk az odúban. Pótjelszó lett meg a padnál. Szép kis városnézős hadjárat volt. :)

orszagoskek 2021.10.05 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tamás [Geoládák v3.12.2]
Éppen az Oktogon közelében volt dolgom, és utána elugrottam ezért a ládáért. Egy igen hosszú, több éves keresgélés ért véget ezzel. Tetszett a multi kialakítása, a körítése. Volt olyan pont (a hármas), ahová vissza kellett mennem, mert elsőre nem találtam. A többi könnyen adta magát, bár az ötösön úgy emlékszem, csak a pótjelszó lett meg akkor.
Most viszont meglepődtem, hogy milyen hamar meglett a láda. Ahogy sétáltam a helyszín felé, egyszer csak kiszúrta a szemem egy a fényképekről ismerős fa a nagy odúval. Benyúltam könyékig, és ott volt a láda.
Ez lett az 550-ik találatom.

barnanya 2021.09.18 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam benebotoval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

beneboto 2021.09.18 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! Rendes log pár hét múlva várható. [Geoládák v3.12.1]

Kappa 2021.08.23 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Megtaláltam, köszönöm a beletett energiádat! ☺️ [Geoládák v3.11.3]

mk45 2021.06.26 08:59 - Megtaláltam
Kb 1 hónapja kezdtem el a ládát. Az első ponton már akadályokba kerültem. Se a láda, se a pótjelszó nem volt meg. Rejtő segítségét kértem, sikerült megtalálnom egy másik pótjelszót, ami nem volt sehol megjelőlve. 2. ponton csak pótjelszó volt, 3. ponton semmi nem volt a helyén, újra
rejtő segítsége kellett. 4. pont tele volt hangyával. 5. pont nem virtuális, hanem láda volt. 6. ponton nem volt meg a láda, de a pótjelszó igen
De azért meglett. :)
[g:hu+ 2.7.4]

izeke 2021.06.23 22:36 - Megtaláltam
Felfedeztük, megleltük, visszatettük. Igaz a ládáért meg kellet küzdenünk egy meztelen csigával. :D
Köszönjük a rejtést!
Cukiék :) [Geoládák v3.11.1]

Justbeokay 2021.04.24 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

2021 elején kezdtem ezt a ládát, bevallom, én öt részletben szedtem le a pontokat, amikor épp arra jártam. Utoljára a harmadik ponthoz mentem el, ez okozta a "legtöbb gondot", Fitti80 segítségét kellett kérjem a pótjelszó megtalálásához (megvan a pótjelszó, csak ne adjátok fel :) ). Itt a láda valószínűleg nincs meg, mivel térdig ért a levágott borostyán, így minden bizonnyal áldozatul esett a láda is.

A legkedvesebb nekem az első két pont volt, egész sokáig elvacakoltam a ládák megtalálálásával, jó rejtések voltak. Az első valójában egyértelmű helyen van, ha az ember alapból jó helyen keresi :D (ez az ember nem én voltam..) [Geoládák v3.10.5]

Fitti80 2021.04.21 06:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! 3 nap alatt lettek meg a pontok, főként munkába menet vadásztam le azokat. A láda helyének meghatározása kimondottan tetszett, ilyennel - eddigi, rövid pályafutásom során - nem találkoztam. Már a képek alapján tudtam, hogy hol van a "végpont", több alkalommal is jártam már arra ládákat vadászni. [Geoládák v3.10.5]

IMG_3207IMG_3210
IMG_3219IMG_3220
IMG_3224IMG_3225
Bence2009 2021.03.17 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

vvivien128 2021.03.14 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Timitomi0202 2021.03.14 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Invictus3 2021.03.11 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megvan, köszi!
Naaah ennek is a végére értem :D
Az első pontot szinte 2 éve találtam meg (nagyon durván szalad az idő..), ezután a második következett 2020 július 28.-án, majd a negyedik, rá egy hónapra. Az Osmand segítségével meghatároztam a végládát, amit szeptember elején meg is kerestünk. Végül mára maradt az ötödik és a harmadik pont. Ez utóbbin csak a pótjelszót találtuk meg, szerintem a borostyánnal együtt a ládát is levágták, de lehet csak mi voltunk bénák.
Összességében elmondható a ládáról, hogy ilyen megoldással még sose találkoztam, kicsit igazából sajnálom is, hogy vége van. Köszönöm az élményt! :)

Aniko & Gyuri 2021.02.28 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
[Geoládák v3.9.6]

Zella 2021.02.20 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm rejtést. :-) Ötletes feladvány volt, köszönöm lelki feltöltődést is. [Geoládák v3.9.6]

pstrx 2021.01.31 16:25 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

FeldmanZ 2021.01.23 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Tosiv 2021.01.07 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Kösz, megvan. Jó és ötletes rejtés!

kovmik91 2021.01.03 16:58 - Megtaláltam
Miamicryt-el közös találat! Kreatív rejtés, véget nem érő tömegközlekedéssel egybekötve :D kellemes délutáni program volt, köszi!

Miamicryt 2021.01.03 16:57 - Megtaláltam
kovmik91-gyel bezsebelve! köszi a rejtést! :))
3. ponton ládát nem találtunk. [Geoládák v3.8.3]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (591 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]